Nejste přihlášen/a.
Potřebovala bych poradit, co dávat do opravdu toho nejmenšího oválného bazénku 2,5 x 0,7. Nemám u toho čistící zařízení, zatím na něj nejsou finance a tak bude asi potřeba něco dávat do vody, aby byla ve stavu, kdy nebude ohrožovat zdraví. Do takto malého bazénku se mi nechce cpát tolik chemikálií co všude doporučují. Nevíte někdo o něčem co by pro takto malý bazének stačilo? Prý by stačil jakýsi plovák na hladinu a do něj dávat čistící tablety. Ale nic bližšího nevím. Kdyby někdo věděl poradit, předem děkuji.
To je přesně ono co jsem měla na mysli. Díky moc. Teď jsem ještě objevila tohle - co na to říkáte? virive-bazeny.cz/...
Ten plovák na chlorové tablety se dává i když je fitrace. Chemie se používá na upravu vody aby se voda nekazila a filtrace na filtrování vody od nečisot. Levnou filtraci je možné koupit třeba tady aukro.cz/...
No, určitě máte pravdu, ale ta filtrace asi letos už nebude. Uvažuji o ní, ale asi na ni bude až příští rok a to bych pak ale chtěla raději už tu pískovou, prý je nesrovnatelně lepší.
Je jasné že písková filtrace je lepší , ale pro takto malý bazének je upně dostačující i ta obyč. Ty miny tablety přijdou o něco dráž než klasické. Já používám tablety Laguna Quatro . Kilvka stojí 280Kč a do menších bazénu stačí tabletu rozpůlit.
Ta Laguna Quatro je dle popisu téměř shodná s tou Lagunou Triplex,že? Ty mini vyjdou o necelou dvacku dráž, to se dá a nemusí se už nic s tabletou dělat. A teď hlavně otázka - jak jste s tímto přípravkem spokojen? a nyní, když tam nebudu mít tu filtraci, budou ty tablety fungovat i bez ní? Jo a ještě podotázečka - kde tablety kupujete - v nějakém obchodě nebo přes internet?
Jo já jsem s těmi tabletami spokojenej. Tablety kupuji u nás v jedné prodejně něco jako Mountfield. Jinak jak jsem psal tak ty tablety nemají s fitrací nic splečného, jsou na chem. úpravu vody. Filtrace je na mechanickou čistotu vody. Pokud tedy dáte ten plovák a do něj tabletu tak vám bude vodu udržovat.
Tak děkuji moc za vaše odpovědi a trpělivost. Ještě poslední dotaz - jak se všude píše o zjišťování a kontrole ph vody - je to moc důležité a v tom malém bazénku potřebné? Musím to také zjišťovat a upravovat?
Je dobré si také k plováku pořídít vysavač na sbírání nečistot ze dna, i když je to malý bazén. Vyjde na cca 500,. Kč a je poháněn proudem vody. Krásně bazének ze dna vyčistí najdete ho třeba zde. Máme s podobným dobré zkušenosti i při bazénu o průměru 5 m na 1,25 m výšky koukněte zde chemiedobazenu.cz/...
K tomu možná také časem dojde - a jak je poháněn proudem vody? To nějak nechápu. Na co to musí být napojené?
Je to napojené na zahradní hadici, která tlačí vodu skrz vysavač s tlak vyvíjený pohlcuje nečistoty do pytlíku (mouchy, trávu, drobné kamínky, vlasy atd.). Taky jsem z toho byla navětvi, ale funguje to užasně.
Marketko, já jsem asi nějaká natvrdlá, ale pořád to nějak nechápu, když je ¨ta voda tlačená skrz vysavač - to je ta trojúhelníková hlavice na kterou jste mi dala odkaz? - tak kde je ten pytlík do kterého se ty nečistoty chytají?
Princip injektoru. Vzniká sací efekt. Tento týden v Penny k mání za 249,- Kč. Teleskopická tyč,síťka a kompletní kartáč s pytlíkem. Dnes jsem vysával funguje dobře. Napojit na půlcoulovou zahradní hadici.
doplněno 11.07.10 22:32:A v těcch našich 30 m3 se ta trocha studené vody úplně stratí. Asi by byla "lepší" sada co se napojuje na pískovou filtraci, ale nejspíš o poznání dražší.
No jak jsem už psala, písková filtrace - později. A ještě dotaz k tomu prodeji v Penny - ta cena 249,- je za všechno co jste v odpovědi jmenoval? tyč,siťka a kartáč s pytlíkem?
No já osbně bych zase ten vysavač tak moc nechválil. Mám ho taky ,ale přez ten pytlík se drobné nečistoty vracejí zpět do bazénu a při napojení na zahradní hadici se do něj vhání studená voda a bazén se tím ochlazuje. Takže bazén "luxuji" přes fitraci a vysaju i to nedrobnější a voda se neochlazuje.
Já vysavač doporučila z důvodu, žeč filtrace samozřejmně není! Je jasné, že vysávání přes filtraci je lepší.
Ta díra, co je vidět, na tu se nazazuje ten pytlík. A za tou tyčkou co vede nahoru by měl být druhej otvor, na který se nasazuje ta zahradní hadice a na ten kolík teleskopická tyč. V ruce držíte tyč s hadicí a nahoru vám protíká voda a nečistotmi.
doplněno 11.07.10 22:16:My máme toten typ, ale zdál se mi lepší ten rohovej. Ten to je levnější chemiedobazenu.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.