Nejste přihlášen/a.
Možná by nebylo špatné si zkontrolovat pohyby na účtu.
Možná taky zablokovat platební kartu (pokud ještě na účtu nějaké peníze máš).
Předpokládám žes zadala údaje z platební karty, takže je možné že si peníze z tvého účtu vybírá někdo cizí.
Zkus kontaktovat celnici - pouze oni vědí, jak máš dále postupovat.
Já jsem clo nikdy neplatil ihned přes internet. Poslal jsem dokumenty nutné k proclení zboží (ty které si celnice vyžádala) a clo jsem platil v hotovosti při předání/převzetí zásilky od dopravce.
Proč do toho ještě pleteš SMS-ky ze zahraničí? to teda vůbec nechápu. Ty seš teď v zahraničí?
Tak buď si z nás děláš srandu nebos někomu naletěla.
E-mail od slovenské pošty pro mne neznamená vůbec nic, protože já jsem v Česku. Slovenská pošta doručuje pouze na Slovensku.
Objednala sis vůbec nějaký kabát?
Když už sis kabát objednala, tak proč jsi zadávala adresu doručení na Slovensko?
Jak vidíš mám samé otázky, ale žádnou odpověď. Proto mi tvoje jednání přijde nepochopitelné a podezřelé.
Modlit se, abyste měla ještě nějaké peníze na účtě, pak bleskurychle poslechnout Colomba a jeho rady - zablokovat kartu, převést zbylé peníze z účtu na jiný, nový účet, kontaktovat policii. Je to zcela jistě podvod.
Žádný njn, teď už s tím nic neudělám.
Tím že budeš čekat a nic nedělat, tak těm chytrákům, kteří od tebe získali údaje z tvojí platební karty, dávaš čas aby zkoušeli nové a nové způsoby jak se dostat k penězům na tvém čtu (na tvojí platební kartě).
Takže rozhodně něco dělej. Vem telefon a zavolej do banky ať ti zablokují kartu. Nebo otevři internetové bankovnictví a zkontroluj si stav financí na účtu. Měla by tam jít i zablokovat karta
A pokud by někdo volal tobě s tím že si chce ověřit platbu, tak to zavěs a s nikým takovým se nebav.
Pokud se v tom moc neorientuješ, tak požádej někoho jiného z okolí o pomoc. I když ze sebe budeš muset udělat "hloupou" v očích někoho jiného, tak je to pořád lepší, než mít vybílený účet.
Zhrnutie : od vybielenia uctu vas zachranili (zatial) len nastavenia vasej banky, ktora ziada potvrdzovaciu sms a kod. Podvodnici nemaju tento pripad este uplne dorieseny, pozor, su aj platby, kde staci uplne cislo karty , expiracia a CVV kod (ak ste to vsetko niekam zadali akoze pre "sk postu", tak ste pekne naleteli).
Okamzite informujte banku o pokuse o podvod, kartu dajte trvalo zablokovat, poziadajte o vydanie novej a nabuduce viac rozmyslajte !
Postup viz @colombo, já jenom přidám: píšete, že jste objednávala ze stránky balando. Stačí zadat ten název do Googlu a bum, samé stížnosti. S největší pravděpodobností vám přijde hadr a pokud vám nevybílí účet, tak můžete děkovat všem svatým.
Než budete něco objednávat, vždycky si ten obchod proklepněte. Nebuďte jedna z těch, co se nechává nalákat slevami. Myslete trochu kriticky.
Je prakticky jisté, že na takové obchody jsou napojení právě podvodníci s kartami, tam lehko získají své oběti. Nijak zvlášť zkušení uživatelé e-shopů, ideální pro zloděje. Soudím tak z toho, že mi nedávno přišel mail jakoby z České pošty, odkaz vypadal přesně jak originální stránky, chtěl korunu (to byla od autorů podezřelá chyba) doplatek za balík. Při prošmejdění stránek samozřejmě člověk došel k adresám někde v horoucí řiti v Africe, prej under construction. Chtěli samozřejmě údaje z karty.
Před těmito podvody nejednou varoval i tisk, ale lidi jsou nepoučitelní a je pravda, že na internetu ztrácí obezřetnost. V krámě by si peněženku hlídali líp. V podstatě za to zas tolik nemůžou...je to nový fenomén starého triku.
Dobre a cielova adresa dorucenia pre kabat je kde? CR? SK? Zatial to na 99% vididim na podvod a pokus vybielit vam kartu. Vlozete sem ten mail od "sk posty", nech ho preverime (osobne udaje si zaciernite, ak tam su). Tiez sem dajte odkaz na web, odkial ste to objednali.
Ak je cielova adresa dorucenia v CR, SK posta od vas nic nemoze ziadat, platit budete v CR a nie clo, ale DPH.
Můžete ho kontaktovat.
website.informer.com/... = na těchto stránkách máte e-mail + telefon + adresa
Má toho na starosti požehnaně:
Doplňuji
nekupujete z on- line obchodu, ale z katalogu. modio.cz/...
Takového nakupování bych se bála. Recenze špatné a máte nákup nahlásit na ČOI:
Tak teď ještě poděkovat colombovi, který vám zachránil všechny vaše peníze na účtě, co vy na to?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.