Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neprochází SMS při internetové platbě

Od: tazatelka odpovědí: 24 změna:
Ahoj...objednala jsem si kabát už je na Slovensku. Dnes přišel email s tím že mám caplatit clo. Asi 3evro. Bohužel..při internetové platbě..online mě ani na třetí pokus nedošla SMS s kódem pro odeslání platby. Volala jsem na 02 a SMS ze zahraničí mám povolené co s tím?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Možná by nebylo špatné si zkontrolovat pohyby na účtu.

Možná taky zablokovat platební kartu (pokud ještě na účtu nějaké peníze máš).

Předpokládám žes zadala údaje z platební karty, takže je možné že si peníze z tvého účtu vybírá někdo cizí.

Zkus kontaktovat celnici - pouze oni vědí, jak máš dále postupovat.

Já jsem clo nikdy neplatil ihned přes internet. Poslal jsem dokumenty nutné k proclení zboží (ty které si celnice vyžádala) a clo jsem platil v hotovosti při předání/převzetí zásilky od dopravce.

Proč do toho ještě pleteš SMS-ky ze zahraničí? to teda vůbec nechápu. Ty seš teď v zahraničí?

tazatelka
hodnocení

Nejsem..ale přišel mě email..od slovenské pošty že mají můj kabát ať zaplatím clo.. jenže když zadám údaje s karty tak všude už internetových.. plateb..je že se musí žádat kód z SMS

hodnocení

6x

Tak buď si z nás děláš srandu nebos někomu naletěla.

E-mail od slovenské pošty pro mne neznamená vůbec nic, protože já jsem v Česku. Slovenská pošta doručuje pouze na Slovensku.

Objednala sis vůbec nějaký kabát?

Když už sis kabát objednala, tak proč jsi zadávala adresu doručení na Slovensko?

Jak vidíš mám samé otázky, ale žádnou odpověď. Proto mi tvoje jednání přijde nepochopitelné a podezřelé.

tabletka*
hodnocení

3x

Modlit se, abyste měla ještě nějaké peníze na účtě, pak bleskurychle poslechnout Colomba a jeho rady - zablokovat kartu, převést zbylé peníze z účtu na jiný, nový účet, kontaktovat policii. Je to zcela jistě podvod.

tazatelka
hodnocení

Ale ten kabát odeslali..jde jen o to že mě zatím nepřišla potvrzovací SMS abych mohla odeslat platbu
tabletka*

vám není pomoci :)

tazatelka
hodnocení

Njn..teď už s tím nic nenadělám.

Žádný njn, teď už s tím nic neudělám.

Tím že budeš čekat a nic nedělat, tak těm chytrákům, kteří od tebe získali údaje z tvojí platební karty, dávaš čas aby zkoušeli nové a nové způsoby jak se dostat k penězům na tvém čtu (na tvojí platební kartě).

Takže rozhodně něco dělej. Vem telefon a zavolej do banky ať ti zablokují kartu. Nebo otevři internetové bankovnictví a zkontroluj si stav financí na účtu. Měla by tam jít i zablokovat karta

A pokud by někdo volal tobě s tím že si chce ověřit platbu, tak to zavěs a s nikým takovým se nebav.

Pokud se v tom moc neorientuješ, tak požádej někoho jiného z okolí o pomoc. I když ze sebe budeš muset udělat "hloupou" v očích někoho jiného, tak je to pořád lepší, než mít vybílený účet.

tazatelka
hodnocení

Nedostanou se tam..nemají ten SMS kód .
Navíc ten kabát jsem platila předem už před měsícem..a peníze mě nezmizeli
tomaso
Dokud ti nehacknou telefon..což se možná stalo, že se tváří,že sms nechodi,ale jejich appka je maže/nezobrazuje.

hodnocení

2x

Zhrnutie : od vybielenia uctu vas zachranili (zatial) len nastavenia vasej banky, ktora ziada potvrdzovaciu sms a kod. Podvodnici nemaju tento pripad este uplne dorieseny, pozor, su aj platby, kde staci uplne cislo karty , expiracia a CVV kod (ak ste to vsetko niekam zadali akoze pre "sk postu", tak ste pekne naleteli).

Okamzite informujte banku o pokuse o podvod, kartu dajte trvalo zablokovat, poziadajte o vydanie novej a nabuduce viac rozmyslajte !

zafa
hodnocení

1x

Postup viz @colombo, já jenom přidám: píšete, že jste objednávala ze stránky balando. Stačí zadat ten název do Googlu a bum, samé stížnosti. S největší pravděpodobností vám přijde hadr a pokud vám nevybílí účet, tak můžete děkovat všem svatým.

Než budete něco objednávat, vždycky si ten obchod proklepněte. Nebuďte jedna z těch, co se nechává nalákat slevami. Myslete trochu kriticky.

tabletka*

Je prakticky jisté, že na takové obchody jsou napojení právě podvodníci s kartami, tam lehko získají své oběti. Nijak zvlášť zkušení uživatelé e-shopů, ideální pro zloděje. Soudím tak z toho, že mi nedávno přišel mail jakoby z České pošty, odkaz vypadal přesně jak originální stránky, chtěl korunu (to byla od autorů podezřelá chyba) doplatek za balík. Při prošmejdění stránek samozřejmě člověk došel k adresám někde v horoucí řiti v Africe, prej under construction. Chtěli samozřejmě údaje z karty.

Před těmito podvody nejednou varoval i tisk, ale lidi jsou nepoučitelní a je pravda, že na internetu ztrácí obezřetnost. V krámě by si peněženku hlídali líp. V podstatě za to zas tolik nemůžou...je to nový fenomén starého triku.

hodnocení

1x

Slovenská (ani česká) pošta nikdy nepožaduje platbu emailem! :(

posta.sk/...

hodnocení

0x

Odkial bol poslany kabat?

tazatelka
hodnocení

Kabát byl poslány s ciziny teď je momentálně už na Slovensku...nevím co nechápete chtějí po mě zaplatit clo..online ale i tady když si něco objednám z internetu a chci zaplatit přijde mě SMS s kódem..který ale bohužel nepřišel ani na 3 pokus .

Dobre a cielova adresa dorucenia pre kabat je kde? CR? SK? Zatial to na 99% vididim na podvod a pokus vybielit vam kartu. Vlozete sem ten mail od "sk posty", nech ho preverime (osobne udaje si zaciernite, ak tam su). Tiez sem dajte odkaz na web, odkial ste to objednali.

Ak je cielova adresa dorucenia v CR, SK posta od vas nic nemoze ziadat, platit budete v CR a nie clo, ale DPH.

tazatelka
hodnocení

Cíl doručení je zde v Čechách.
tazatelka
hodnocení

Stránka Balando..

tohle balando?

modio.cz/...

coi.cz/...

minsk
hodnocení

0x

website.informer.com/...

Můžete ho kontaktovat.

website.informer.com/... = na těchto stránkách máte e-mail + telefon + adresa

Má toho na starosti požehnaně:

portal.expanzo.com/...

doplněno 11.01.22 19:59:

Doplňuji

nekupujete z on- line obchodu, ale z katalogu. modio.cz/...

doplněno 11.01.22 20:02:

Takového nakupování bych se bála. Recenze špatné a máte nákup nahlásit na ČOI:

tazatelka
hodnocení

Už mám zablokovanou kartu. A email z objednávkou neměl nic společného.
tabletka*

Tak teď ještě poděkovat colombovi, který vám zachránil všechny vaše peníze na účtě, co vy na to?

Tabletka, nepoděkuje, protože si ani neuvědomuje, že dostala dobré rady. Podle jejích reakcí je jasné, že většině ani nerozuměla. A vsadím krk, že se to bude opakovat a znova si něco objedná. Určitě jinde, ale opět si neověří, u koho vlastně nakupuje. *co*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]