Můžete mi prosím konkrétně poradit která lejstra z portálu finanční správy vytisknout a vyplnit při podání daňového přiznání - daň z příjmů pouze za prodej nemovitosti v minulém roce? Vím, že je to příloha č. 2 ale nevím který dokument je ten hlavní kde uvedu jméno, RČ, daňové slevy,... Ideálně přímo i s odkazem. Na FÚ mě pán přemluvil, že to zvládnu sám ale to asi nevěděl, že mám poruchu pozornosti. Úplně super by bylo, kdyby mi někdo poradil, které konkrétní sloupce vyplnit a jak doložit. Mám slevu na poplatníka, slevu za invaliditu 3. stupně a chci si odečíst náklady za notáře při koupi i prodeji (jestli to jde).
Je to příjem podle § 10. Proto se vyplňuje příloha č. 2. Ta je součástí normálního přiznání k dani z příjmů fyzických osob. Částky z přílohy přepíšete do příslušných řádků ve 2. oddíle na str. 2 formuláře přiznání k dani. To je základní formulář, ve kterém uvedete jméno, RČ, slevy a ostatní příjmy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.