Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání - prodej nemovitosti

Od: balduin odpovědí: 6 změna:
Můžete mi prosím konkrétně poradit která lejstra z portálu finanční správy vytisknout a vyplnit při podání daňového přiznání - daň z příjmů pouze za prodej nemovitosti v minulém roce?
Vím, že je to příloha č. 2 ale nevím který dokument je ten hlavní kde uvedu jméno, RČ, daňové slevy,...
Ideálně přímo i s odkazem.
Na FÚ mě pán přemluvil, že to zvládnu sám ale to asi nevěděl, že mám poruchu pozornosti.
Úplně super by bylo, kdyby mi někdo poradil, které konkrétní sloupce vyplnit a jak doložit.
Mám slevu na poplatníka, slevu za invaliditu 3. stupně a chci si odečíst náklady za notáře při koupi i prodeji (jestli to jde).

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je to příjem podle § 10. Proto se vyplňuje příloha č. 2. Ta je součástí normálního přiznání k dani z příjmů fyzických osob. Částky z přílohy přepíšete do příslušných řádků ve 2. oddíle na str. 2 formuláře přiznání k dani. To je základní formulář, ve kterém uvedete jméno, RČ, slevy a ostatní příjmy.

balduin
hodnocení

Nikdo neporadí? Jde mi jen o konkrétní formuláře k podání DP, zbytkem už se prokoušu sám.

tabletka*
hodnocení

0x

Daň z příjmů fyzických osob.

adisspr.mfcr.cz/...

Třeba vám někdo zadarmo poradí komplet, já to nebudu, živím se tím.

doplněno 11.01.22 19:14:

Po půl hodině nečinnosti se formulář zavřel, omlouvám se, níže je název. Na adisspr.mfcr.cz/...

tomaso
Jestli je vaše placená práce stejně kvalitní jako vkládání odkazů,tak je asi vlastně dobře, že mu nechcete poradit...
tabletka*

Ok, je to časově omezené. Takže jen název formuláře "Daň z příjmů fyzických osob - od roku 2013 včetně."

balduin
hodnocení

Děkuji nakonec jsem to předal daňové poradkyni. 500 Kč za DAP je pro mě v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]