Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,měla by mi přijít zásilka na mojí adresu domů.Budu si ji moci vyzvednout,když nebudu mít lísteček (výzva k vyzvednutí zásilky).Občanku budu mít.Díky!
Pokud bydliště odpovídá dodací adrese a rovněž ostatní nacionále tak bez problémů. Lístek potřebuješ pokud dodávací adresa nesouhlasí s trvalým bydlištěm.
Albatros, NAPROSTO SPRÁVNÁ A ODBORNÁ ODPOVĚĎ. Neboli - pokud je adresa na dopisu stejná jako na občance - žádný problém. Pokud je jiná, potřebuje adresát lístek.
Krkovičko, je to opravdu proti předpisům. Některé poštovní předpisy jsou "na hlavu". Například, když ti vezou balíček, můžou ho dát v místě bydliště insousedovi, ale pokud si jdeš na poštu vyzvednout balík a lístek nemáš, neměli by ti jej dát. Je to proto, že v Praze třeba na Vinohradské ul. může bydlet deset Petrů Nováků...
Já jsem byla u nás na naší malé poště pro doporučený dopis - dostala jsem od tchyně sms, že je doma lísteček. Šla jsem rovnou od autobusu a dopis mi nadali. Navíc mě paní vedoucí ZNÁ, a ví, že jsem pošťák, i přesto mi ten dopis (v souladu s předpisy) nedala.
U nás se obvykle balíková pošta vůbec nepokouší balík doručit a tak pro něj musím na poštu. Taky se mi stalo, že jsem měl lístek a znal všechny údaje, i obsah zásilky, jediná věc, kterou jsem nevěděl byl způsob, resp. velikost, balení. A tak několik pracovníků pošty skoro hodinu hledalo 11kg balík. A on to byl nakonec docela malý balíček.
Ano, ideální je mít číslo zásilky a vědět na které poště to máte, i když oni si to zjistí kdekoliv. Já měl jiný problém, nedoručená zásilka na poště, číslo balíku jsem si nenapsal a lísteček jsem nedostal, trvalou adresu jsem měl jinde, takže mi to nechtěli dát. Ale nakonec dali.
No to jsem nevěděl, vzhledem k tomu, že jsem toho objednával víc, věděl jsem jen co je obsahem v balíku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.