Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vydání zásilky na poště bez výzvy?

Od: tomas447* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,měla by mi přijít zásilka na mojí adresu domů.Budu si ji moci vyzvednout,když nebudu mít lísteček (výzva k vyzvednutí zásilky).Občanku budu mít.Díky!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

1x

Pokud bydliště odpovídá dodací adrese a rovněž ostatní nacionále tak bez problémů. Lístek potřebuješ pokud dodávací adresa nesouhlasí s trvalým bydlištěm.

cocinkamichalka*

Albatros, NAPROSTO SPRÁVNÁ A ODBORNÁ ODPOVĚĎ. Neboli - pokud je adresa na dopisu stejná jako na občance - žádný problém. Pokud je jiná, potřebuje adresát lístek.

krkovicka*
Míšo,tak to nevím,ale mě dají balík i bez listku.Pouze nahlásím že mám tady balík k přechodné adrese.Dám občanku a tam mám adresu jinou než moji dorucovaci.Stalo se mi to takhle dvakrát.Myslím že pán Stanislav je rád že se toho tam zbaví.Jednou mi nechtěli vydat doporučený dopis.Papír že se mi dělá občanka neprijali.Prej pas-no ten se mi dělal s občankou.Bylo to Nutné -tak jsem jí ukecala-řekla jsem jí adresu odesilatele,jméno všechno.Byl tam totiž Zápočtovy list který jsem potřebovala při nastupu do zaměstnání.Myslím že se polila horkem a pak mi zásilku v tichosti vydala.S tím že mám mlčet.
cocinkamichalka*

Krkovičko, je to opravdu proti předpisům. Některé poštovní předpisy jsou "na hlavu". Například, když ti vezou balíček, můžou ho dát v místě bydliště insousedovi, ale pokud si jdeš na poštu vyzvednout balík a lístek nemáš, neměli by ti jej dát. Je to proto, že v Praze třeba na Vinohradské ul. může bydlet deset Petrů Nováků...

Já jsem byla u nás na naší malé poště pro doporučený dopis - dostala jsem od tchyně sms, že je doma lísteček. Šla jsem rovnou od autobusu a dopis mi nadali. Navíc mě paní vedoucí ZNÁ, a ví, že jsem pošťák, i přesto mi ten dopis (v souladu s předpisy) nedala.

ladinpraha*

U nás se obvykle balíková pošta vůbec nepokouší balík doručit a tak pro něj musím na poštu. Taky se mi stalo, že jsem měl lístek a znal všechny údaje, i obsah zásilky, jediná věc, kterou jsem nevěděl byl způsob, resp. velikost, balení. A tak několik pracovníků pošty skoro hodinu hledalo 11kg balík. A on to byl nakonec docela malý balíček.

hop®
hodnocení

0x

ANO

Lísteček není nutný, najdou to v compu...

repkin*
hodnocení

0x

Ano, ideální je mít číslo zásilky a vědět na které poště to máte, i když oni si to zjistí kdekoliv. Já měl jiný problém, nedoručená zásilka na poště, číslo balíku jsem si nenapsal a lísteček jsem nedostal, trvalou adresu jsem měl jinde, takže mi to nechtěli dát. Ale nakonec dali. *tanec*

doplněno 08.01.13 08:36:

No to jsem nevěděl, vzhledem k tomu, že jsem toho objednával víc, věděl jsem jen co je obsahem v balíku. *hi*

pohanka*
hodnocení

0x

Ještě by jste mohl udat údaje o odesílateli, protože jako adresát zásilky, na kterou čekáte samozřejmě víte, kdo Vám odkud, co posílá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]