Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolegyně nechodí do práce

Od: pribinacek odpovědí: 6 změna:
Kolegyně nechodí do práce a přímá nadřízená manažerka provozu jí to toleruje . Pracuji jako uklízečka , firma sídlí v Budějovicích , my děláme v táboře . Nemáme pichacky , přímou kontrolu , pán Bůh vysoko , firma daleko ,ideální stav . Dokud k nám nenastoupila nová kolegyně , zatímco se stávající kolegyni si dokážeme vyjít vstříc , nechceme o takový fajn džob přijít , ta nová se opije , ujede ji autobus , nemá na jízdenku , prostě nepřijde . Teď přišla po 14 dnech , samozřejmě jako by nic . To , že jsem musela zrušit před Vánoci dovolenou , byla jsem v práci o vánocích i na nový rok , protože stávající kolegyně měla nemocna dvojčata . Když už firma někoho dalšího vzala , tak by dotyčná měla chodit do práce , ne , že každému navyklada , jak pracuje a přitom ji nikdo na pracovišti neviděl ! Vždy jsem si myslela , že toto je na vyhazov ! Bohužel . Nějak preklepala zkušební dobu , no , moc tam nechodila . Když jsem na to upozornila manažerku , tak mě bylo řečeno , že to nemám řešit , že to vyřeší manažerka . Bohužel , ta to řeší stylem , že ji ty směny normálně proplácí ! Už jsem sice psala na firmu , chystám se napsat i majiteli firmy . Poradíte někdo , co s tím? Když nebude mít , ty nedodělané směny zaplacený , tak je mě úplně putna , zda do práce přijde ! Ale tohle mě moc férový nepřijde !

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

21x

Měla byste manažerku požádat o jasné vymezení úkolů pro sebe a pro kolegyni. Pak si uděláte svoje a co nebude udělané nebude váš problém.

hodnocení

9x

Nějak moc nechápu o co vám jde? Pokud máte víc práce, tak za ni prostě nepracujte. Pokud jen závidíte, tak to pusťte z hlavy. Život není spravedlivý.

hodnocení

2x

Vy mate upratovat, nie riesit dochadzku, ani kto dostal za co zaplatene. Ked bude vasa pracovna pozicia "manazer", potom to riesit budete. Zatial rieste vedro a metlu (kbelik a koste). Upracte svoj usek, napr v kancelarskej budove je jedna pracovnicka zodpovedna za jedno poschodie. Nechate si presne objasnit, co je vas usek. Takto sa hned ukaze, co je neupratane.

Jej plat nejde z vasich penazi, je to vec firmy.

hodnocení

1x

@pribinacek - Když jsem na to upozornila manažerku , tak mě bylo řečeno , že to nemám řešit , že to vyřeší manažerka... že ji ty směny normálně proplácí
Vidíte - tak se tím řiďte. Mimochodem - vy se běžně dostáváte k podkladům pro výplaty cizích osob?

Co přesně znamená "musela zrušit před Vánoci dovolenou" - zastupovala jste kolegyni na OČR dobrovolně nebo na píkaz zaměstnavatele?

ltz
hodnocení

0x
A vy nemáte v prac. smlouve přesně popsáno, co je vaší pracovní naplni? Ta nepracujici žena to musí mít rovněž přesně vymezeno. Je to firma, jsou tam tedy i jiní zaměstnanci než uklízečky a vy jim uklizite, aby měli všude pořádek a čistotu. Kdyz ona si neuklidi svůj úsek, tak by si měli stěžovat ti zaměstnanci toho úseku, že mají neuklizeno. Je divné, že to musíte řešit vy a ještě divnejsi je, že to neřeší ani manažerka.

jenda22
hodnocení

0x
Asi mi uniklo, na co se ptate. Vy delejte svou praci o jine se nestarejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]