Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu dostat pokutu?

Od: nyjyjs odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
pokavaď nepůjdu k lékaři na domluvený termín a neoznámím to, můžu dostat pokutu?
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Pokutu ne, ale je slušnost se omluvit, když to víte předem. Na Váš termín může objednat jiného.

Vím, že to myslíte upřímně, ale po dnešku mi to přijde směšné. Čekal jsem na lačno objednaný 5 hodin.

hodnocení

3x

Pokutu ne, ale lékař vám může zrušit neschopenku. Pokud ji nemáte, nehrozí vám nic.

max*
hodnocení

3x
U nas Te zubar vyradi z evidence.
Ma to tam dostatecne zduvodneno, s ohledem na personal, cas a dalsi zakazniky.

jurajjuraj*
hodnocení

3x

pokutu urcite ne ale pokud mas treba neschopenku tak ti ji muze hned ukoncit nebo te muze vyradit z evidence a jsi pekne v prdeli

dneska jak u zubaru tak u dobrych praktiku cekaji lidi fronty aby je zapsal do sveho registru, takze takovych, co tam chodi jak do kurniku, se velice radi zbavuji

makk
hodnocení

1x

U některých doktorů ano. Není to pokuta, ale náhrada ušlého zisku. Když nepřijdete, tak doktor nic nevydělá, ale kdyby věděl dopředu že nepřijdete, tak si pozve někoho jiného. Prý to funguje třeba u psychologů, kde ty pohovory trvají dlouho a případný výpadek je zásadní.

hodnocení

1x

Ne "pokutu", ale požadavek na úhradu ztraceného času lze považovat za oprávněný - když už pominu obyčejnou slušnost omluvit se aspoň následně. Krom toho podle

z. č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, § 48

(2) Poskytovatel může ukončit péči o pacienta v případě, že

e) přestal poskytovat součinnost nezbytnou pro další poskytování zdravotních služeb; to neplatí, jestliže neposkytování součinnosti souvisí se zdravotním stavem pacienta;

U jedné návštěvy k tomu pravděpodobně nedojde, ale pro příště budete mít "černý puntík" a váš lékař vám taky nemusí vyjít vstříc, až budete potřebovat.

hodnocení

0x

Podle toho k jakýmu. Když mě zaměstnavatel objedná k závodnímu a já tam nepřijdu, tak pokutu platíme.

Zaměstnavatel v tomto případě není oprávněný vybírat od svých zaměstnanců pokuty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]