Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, jestli psí štěkot je rušení nočního klidu...? Můj pes za noc 2 krát zaštěká, bohužel pár metrů od okna staré babky a ta mi neustále vyhrožuje podáním stížnosti za rušení nočního klidu. Moc děkuju za odpovědi...
doplněno 11.07.10 18:10:Děkuju vám za odpovědi...,ale mám takový pocit, že příroda udělala někde chybu...Měla psy naučit místo štěkání zpívat, aby se chudinkám starým babičkám dobře spinkalo...
Nečekáte snad, že někde v zákoně bude specifikováno, kolikrát může pes zaštěkat, aby to nebylo považováno za rušení nočního klidu.
Z Vaší otázky cítím neblahou přezíravost ke starým lidem a k jejich potřebám - a současně naději, že Vám tady někdo potvrdí, že baba nemá šanci a Váš pes může štěkat. Prosím, pokuste se, aby Váš pes štěkal co nejméně. Zkuste v sobě najít trochu empatie. Nevíte, co babku všechno bolí a kolik jí dá práce, než na chvilku usne. Babka se v zoufalství brání jak umí. Podle mě je na Vás, abyste usměrnil(a) svého psa. Nejde přece vůbec o to, jestli štěkot psa je nebo není rušením nočního klidu.
Bez ohleduplnosti a tolerance se nikam nedostaneme...staří lidé nejsou nějaký obtížný živočišný druh, jsme to my všichni, tedy i Vy, kteří jsme se dožili vyššího věku. Možná, že budete mít to štěstí, že zemřete mlád (mladá) a nestanete se tedy starým dědkem (babkou)...
Určitě to není rušení nočního klidu. Na to jsem se ptala po mnoha příspěvcích známého z přestupkové komise. Ale možná by stačilo občas prohodit k té staré paní vlídné slovo.
Pro inženýrku - potěšilo mne zastání - děkuji za seniorky.
Není zač, Liduško - mám staré lidi ráda a zastanu se jich vždycky... (třeba se jednou někdo zastane mě, jestli dožiju stáří)
doplněno 11.07.10 18:52:Z doplňku dotazu to prostě zase trčí... samozřejmě že pes štěká, ale stejně samozřejmé je, že ke spaní potřebují lidi (nejen staří) klid, takže jsme zase u toho vcítění.
Dobrý den, jste ještě mladá ale pokud pes štěká každou noc tak mně by to taky vadilo. Když chcete chovat psa tak k tomu musíte mít podmínky. Ptala jste se té babky kolik hodin v noci spí.? Dlouho to trvá než usne a když usne, pes ji vzbudí a do rána už nezamhouří oči.
Nechci se vás tímto nijak dotknout.
Můžu říct že když sousedovic vlčák zaštěká i jednou do oken ložnice nebo obýváku(bohužel si tam postavil zahrádku) tak to je řacha!Po každém štěknutí jsme vzhůru všichni,sice pak zas usneme ale stejně.Domluva?Neexistuje.Podle nich je to pes a je to normální.Začínám mít dojem že pes má větší právo než člověk.Já se té babce ani nedivím.K tomu doplnění:příroda udělala chybu-že stvořila bezohledné lidi.Myslím že to nebude štěkání dvakrát za noc ale daleko víc.
doplněno 11.07.10 20:46:Tím jsem v žádném případě vás nechtěla urazit či se dotknout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.