Nejste přihlášen/a.
Vzpomněl jsem si při jisté příležitosti na jeden film - zda byl český a nebo cizí dabovaný už nevím, je to myslím více jak 20 let co ho dávali v televizi.
Hláška byla.
"Já Ti do toho z máňů netento protože vím že máš potentované tento z které Ti leze holá tento".
Nevzpomenete si někdo na název filmu.
Zdeněk Galuška: Slocvácko sa súdí aj nesúdí. Konkrétně povídka SVAJBA.
Ponocný Jura Pargan, kterému přezdívali "Jura tento-netento." Měl syna Cyrila, který byl na tom s rozumem stejně. Cyril "galánil" s Tonkou Vařajovou. Když se stala nehoda, Tonka byla v naději a Cyril se k ničemu neměl, jeho otec mu domlouval: /cituji/:
Tož počúvaj, Cyrile - tento - dyž sis to tak potento, tož sa - tento - nedá nic dělat. Já ti to - netento - šak sem nebyl také nějaký tento! Ale hergót, dyť ty nemáš nic, enom roztrhané a potentované tento, z kterých ti leze holá tento, a Tonka má včilkaj už enom to tento, tož si to vytento, jak chceš. My ti z mamú do toho netento, ale najak se z teho vytento mosíš! Krúci, zeber sa a di - tento - na fáru. Ale hnedkaj! Aby si ludé netento, že změ nejací tento..."
Jednotlivé povídky byly uváděné v televizi, v roce 2010 vyšel soubor 6 DVD, kde je 12 nejlepších povídek. Hlavní role si zahráli Oldřich Velen /Jura Klásek/ a Jozef Króner /strýček Pagáč/.
Mám doma knihu a když je člověku smutno, není nic lepšího, než si nějakou povídku /klidně i namátkou/ vybrat. Každá bez rozdílu zlepší náladu. Jaga.
Pan Galuška byl všestranně nadaný. Své povídky si i sám ilustroval. A to velice pěkně a trefně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.