Taký mne to trochu zajímá. A co daň z prodeje ta se platí nebo ne? Musí prodávající pozemek na FÚ nějak odhlásit daň z nemovitosti za ten pozemek aby FÚ po něm nechtěl platit daň za to i když už ten pozemek nebude vlastnit?
ani nemusíte na FÚ, dá se podat online, pokud nemáte datovou schránku, stačí vám i bankovní identita. Podával jsem takto poprvé v životě minulý týden na pozemek s domem + zahradu. Žádný posudek k tomu nepotřebujete a neplatí se z žádné částky, ale z rozlohy, druhu a místa (online formulář vám konečnou čásku spočítá).
bezva, že nikam nemusím, bankovní identitu mám, tak to zkusím zadat, a děkuji za ten termín, myslela jsem, že leden-únor, dobře, podám to ted v lednu. A o tom Znaleckém posudku, nevím, kde jsem to vzala, že bych ho musela mít..hm..díííííky za vše, snad se mi to podaří vyplnit,hihi
Mohu se přidat k dotazu? Jsem plátce daně z nemovitosti v městě A. Koupil jsem byt v městě B.Musím podávat přiznání daně z nemovitosti i v městě B? Nebo má FÚ přehled a přičte mi daň z bytu v městě B k dani z města A aniž bych musel něco vyplňovat. Děkuji za odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.