Zdravím jsem 17ti lety student ,a doma to začíná být celkem divoké . Samozřejmě jsem si našel svou přítelkyni ale rodiče s tím nejsou jaksi spokojení...s tou holkou trávím úplné minimum času což mrzí jak mě tak moji holku . Ale rodina to tak nějak ignoruje . Když se jich zeptám zda bych mohl přijet autobusem o půl hodiny déle ,už je doma halo. Začínaje že to není holka pro mě, že je to zbytečné,že je doma potřeba uklidit což je uděláno už před odchodem do školy ...takže si máma radši našla práci a to je teď jedna z výmluv proč přijet co nejdříve ze školy ,ale já samozřejmě vím že v týdnu musí být alespoň jeden z rodičů doma kvůli mladším brachum co mám (4)a(7)let. Mám i sestru ale ta už v 16ti letech odešla z domu O víkendu také nemůžu jit jen tak ven protože oba rodiče jedou do práce a já celý víkend hlídám bratry a celkem velmi početnou zvěř Už jsem kvůli takovému ale lehčího problemu byl přesunut do dětského domova a od tamtud jsme se s babičkou rozhodli že zkusíme spolu vyžít ale i to se máma dozvěděla a byl z toho problem ,takže jsem opět u mámy Jen si jdu pro radu ,co bych měl dělat a nebo jak vysvětlit rodičům že to takhle dlouho nejde . Takhle to táhnu s bráchama už druhým rokem Díky za případnou radu nebo odpověď
Rok to ještě vydrž, po studiích si najdi práci a nějaké to bydlení. To už vydržíš, potřebuješ i finance zatím od rodičů. O vikend může přítelkyně k vám domu když píšeš, že jsou rodiče pryč. Může Ti pomoci s domacnosti. Můžeš ji poznat i z této stránky, jak bude ochotná ti pomáhat.
Zdravím. V klidu si o tom s rodiči promluvte. Snad komunikace pomůže. Řekněte jim, že jim rád vyjdete vstříc a pomůžete, ale že byste chtěl mít i více prostoru na svůj soukromý život. Není na tom nic divného a rodiče najdou třeba způsob, jak si zorganizovat lépe čas i s ohledem na Vás. Vše je to jen o komunikaci, tolerantnosti a vstřícnosti. Ale na druhou stranu - kdybyste chodil třeba na brigádu tak byste toho volného času pro sebe také moc neměl..Zkuste s rodiči najít nějaký kompromis, aby to vyhovovalo vám všem..
anonymnik
Zdravím a díky za odpověď S rodiči jsem se o tom snažil normálně lidsky mluvit ale nevydrželo to déle než jeden den
Rok to vydrž a domluv se s babičkou zda múžeš být u ní pokud nebudeš delat blbosti dodelaš školy najdeš si praci vyjde ti to s přítelkyní a život bude fajn Těžce nechapu lidi co maj početnou rodinu a ktomu si pořídí i malou zoo nejlepe do paneláku to bych vytek jak švestkovej knedlík Kluku docela te lituju musíš holt vydržet
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.