Nejste přihlášen/a.
dobrý den jsem od prosince na nechopence,byla sme na kontrole 16.12 ted jdu 13.1 chtela byh být doma jeste do konce ledna nejlepe ji až 7.2 do práce prootože,mam jeste nejake vystreni,doktory atd chci to postihat vsechno,mam je v brne jinak bydlim v hoodnine. Tak zda je mozne nez jit k doktorovi,tam zavolat primo jemu nebo sestre? A rict zda nemuzu dojit posledniho ledna? že ted to chci jeste prodlouzit at tam zbytecne neejedu? on je takový že by me doma nechal kdybxh si totiž rkla ze potrebuju být jeste doma diky
Vy jste neuvěřitelná. Nejste ale sama, takových vykuků je spousta, a jejich nemocenskou platíme my ostatní, kteří za ně i pracujeme, z našeich odvodů...
Dnes je jiná doba.Samotní lékaři jsou asi finančně zainteresovaní na tom,jak dlouho "ošetřují nemocného"a toto zneužívají různí vyčůránci,kterým se nechce moc pracovat.Za minulého režimu jsme museli pracovat třeba s teplotou a kolikrát se stávalo,že vedoucí volal doktorovi,aby nemocnému nepsal neschopenku,protože neměl nikoho,kdo by se postavil k výrobnímu pásu místo něj.
pokud zdravotní stav vyžaduje neschopenku, doktor napíše neschopenku. Pokud ne, zajdete si na vyšetření s propustkou ze zaměstnání . "nějaké vyšetření" je široký pojem, mám po bouračce a taky jsem byl uschopněn i přes stále nedokončené léčení,průběžná vyšetření a rehabilitace ,Hodně taky záleží na dohodě se zaměstnavatelem
Ono také záleží na nemoci a na pracovním zařazení!Ale od toho je lékař aby zodpovědně posoudil zda z daným problémem lze pracovat či nikoliv-např. zední tesař ... s nohou v sádře asi pracovat nemůže, ale třeba úředník, praktický lékař,učitel či banovníé úředník klidně s tímto můžou pracovat!
Jen tak mimo-při minulé DPN po úrazu mne lékařka chtěla poslat do práce,ale pže jsem týden hned po případném ukončení měl 4 kontroly, plánované u odborných lůékařů-poprosil jsem a o protáhla mi DPN o týden...byo by docela hloupé v Po nastoupit a v ú,stř,čta a pá hned propustky, navíc bych se pak neměl jak dostat do práce-pracovali jsme mimo okruh TP-4o km daleko.
Lékaři zavolejte a domluvte se. Na rovinu mu řekněte jak se věci mají a určitě vás doma ještě nechá.
no jak je videt je tu plno poctivych lid kteri by nikdy nikoho nepodvedli a urcite v zivote treba ani neporusili dopravni predpisy
zalezi jakou mas diagnozu, jak jsi na tom s lekarem, pokud si teda nemela jen nejakou chripku kterou nejde protahovat donekonecna tak vetsinou si ty dva tydny neni problem domluvit, kazdopadne do toho doktora jdi v predepsanem terminu a tam mu to rekni na rovinu
snad me nekdo nezastreli za tu radu ze mas tak strasne podvadet, a hlavne aby te nahodou nezavreli spolecne s tema nejvetsima vrahama
@jurajjuraj je tady plno lidí s mnoha životními i pracovními zkušenostmi a taky s aspoň elementárním vnímáním toho, co je správné a co ne. Kdyby měla tazatelka problém s neochotným úředníkem, poradím jí naprosto spolehlivě, jak se dobrat svých práv. Ale tohle je přece jenom něco jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.