Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dělám práci za manažera, který je neschopný

Od: itguru2 odpovědí: 9 změna:

Na konci roku skončil můj manažer, který mě po celou dobu zaměstnání připravoval na to, že budu jeho zástupce. Jenže vybrali někoho jiného (mě ani na pohovor nepozvali, vzali šéfova syna, který ani není z oboru, takže to je z protekce). Měl šéfovat asi 40 lidem, ale našemu týmu (10 lidí) vůbec nerozumí, tak nás dal "bokem" a řekl mi, že mám dělat vedoucího toho týmu. On měl hlavně dělat toho manažera našemu týmu, ty ostatní týmy jsou jen bokem, kteří nepotřebují vést. Byl jsem rád, aspoň nějaký postup. Jenže jsem se dozvěděl, že ta změna není oficiální. Dělal bych rozpočet, přijímal nové lidi, dohlížel na odvedenou práci, jak manažer, jenže bez nějakého změnu v platu či postu, takže si to ani nedám do životopisu. Naštvalo mě to, co s tím? Mám si počkat, až toho syna vyhodí, protože nic neumí, a pak doufat, že to místo už dostanu, nebo jak byste to řešili?

Oproti mé původní pracovní náplně je to více stresující, víc volám a mluvím s lidmi, musím dojíždět osobně do práce. To bych byl ochotný dělat jen při platu manažera, ne obyč zaměstněnce. Předtím jsem měl jednou ráno hovor s manažerem a po zbytek dne jsem si dělal svoje, bez stresu, doma (preferuji doma).

doplněno 08.01.22 09:49:

Každé pondělí a pátek po mě chce schůzky a reportovat mu, co jsme udělali a co budeme dělat, co se podařilo a co ne, aby to mohl on reportovat vyššímu managementu. Píše si to slovo do slova, nerozumí tomu a tuhle pozici mi dal na černo, ani to nikomu neřekl a lže při meetinzích, že to co jsem udělal já, dělá on.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Nevidim jedinej dúvod dělat práci za druhýho byt by to byl i sam papež a nebýt zato řádně zaplacen a navíc se stresovat
Osobně bych radši zústal u své klidné práce
Budete si muset sednou se svým nadřízeným a vyjasnit si co kdo a za kolik bude dělat
Počítejte že to nebude asi příjemný pohovor a múže skončit všelijak neb tu pude o jeho syna
De o to se bud přizpúsobit a nebo se nedat a to i za cenu že to poženete vejš k šefovo nadřízenýmu je to jen na vas zda budete držet hubu a krok

hodnocení

1x

Pokud se citis schopny na roli vedouciho (managera), pak si presne o tomto, co si nam sem napsal promluv se svym sefem, nastin mu svoje plany pro sve oddeleni, co vse chces a potrebujes zarizovat a sdel mu, ze je potreba vytvorit organizacni strukturu, ze se toho ujmes, ale z Tve soucasne pozice, ze to nejde. Vcetne argumentu, proc to z Tve soucasne pozice nejde.

Musis ho presvedcit, ze je to presne to, co on chce - mene prace pro nej a slisne smetanu za skvele vysledky dobre fungujiciho teamu.

itguru2
hodnocení

Tohle nejde, už tam je organizační struktura, to by pak jen on seděl. Navíc HR nedovolí takové změny, ptal jsem se. Ani mě tu pozici vedoucího našeho týmu nemohou dát oficiálně, protože to má dělat on.

Tak at ji dělá vy si dělejte praci co ste dělal dosud a šefovi v poklidu sdělte že to co po vas chce neni vaše prace a nejste za ní placen a že na tu praci tam člověka ma tak at ji ten člověk dělá když je za ní placen
mai
Nemůžou vám tu pozici dát oficiálně, tak se jim na to vykaslete. Hlavně že oficialne jsou jim dobre vaše zkušenosti a znalosti. Výsledky sklizne neznalý synacek.

re4zon
hodnocení

0x
Bud mu rekni ze to delat nebudes, pokud jsi schopny jit do konfrontace. Jestli ne, tak se ze schuzky parkrat po sobe sikovne vymluv, pripadne se hod marod. Brzy nebude mit vedeni co rict a jim to snad dojde. Nebo mu vpasuj do reportu nejake evidentni hovadiny, nema si to jak zkontrolovat a bude za idiota *smich* A taky je tu moznost normalne rict vedeni, ze mas na lepsi pozici a bud ti ji vymysli, nebo jdes jinam. O zamestnance s knowhow a znalosti firmy nechce nikdo prijit.
tabletka*

hoď se marod...to jsou teda rady pro managera.

Moje rada - když ti funkce utekla a tobě se to nelíbí a nejsi schopen to změnit, tak jdi někam, kde tě přijmou přesně do té funkce, po které toužíš za peníze, které chceš. V současné době je pro to velmi příznivá doba, práce je všude bambilion.

Ve firmě, kde teď pracuješ bude stejně do budoucna tvůj přínos minimální, protože jsi naštvaný a budeš dělat rozbroje (což není výtka, ale konstatování nepochybného vývoje). Tím si svoje postavení tam ještě zhoršíš. Není důvod pracovat tam, kde nejsi spokojen.

hodnocení

0x

Ukaž, že něco umíš a budeš to dělat stále.

A trochu jinak... Ty nemáš svou práci, že stíháš i něco dalšího?

Jsi na určité pozici, máš své úkoly a ty ti naplňují veškerou pracovní dobu.

Můžeš syna šéfa něco něco naučit, spíš jen naznačit kudy vede cesta k cíli.

Ale proč.

I v jiných firmách se bohužel nasazují na pozice šéfů lidi co jsou mimo (jemně napsáno), známí, kamarádi a příbuzní.

jenda22
hodnocení

0x

Byl by problém napsat e-mail řediteli, zda podle popisu pacovního místa s výčtem nových povinností dle pravdy, bude sepsán dodatek k pracovní smlouvě o změně zařazení?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]