Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věříte kartářkám?

Od: dusan1 odpovědí: 29 změna:

Jen mě tak napadlo jestli se Vám jejich proroctví vyplnilo. Nebo je to spíš tahání peněz z lidí? Sám se přikláním spíše ke druhé možnosti...

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Myslím si, že je to tahání peněz z lidí. Vždyť se zkuste někdy pozastavit a prohlížet si kolemjdoucí. Poznáte, který člověk je šťastný, kdo pije, kdo hodně pracuje. Jen od pohledu poznáte hodně a s tím kartářky pracují. Ale i kdyby. I kdyby existovala kartářka, která by mi řekla co a jak bude dál. Nechci. Copak chcete, aby vám někdo na začátku filmu řekl, jak to všechno dopadne? A pokud vám to řekne, bude vás ten film bavit? ;)

toireasa*
hodnocení

2x

Není kartářka jako kartářka. Jsou věci, které občas zdravým rozumem vysvětlit nejdou. Párkrát se mi to v životě stalo, dodnes to nechápu, neumím vysvětlit a když si na to vzpomenu, mám husí kůži. Takže věřím, že existují lidé, kteří mají vyvinutější schopnost vnímání, vidí nebo spíš cítí věci, které ostatní nevnímají.

Můžu z vlastní zkušenosti říct, že jsem na kartářky měla v podstatě stejný názor jako většina z vás. Až do chvíle, kdy jsem před pár lety na vánočním večírku naší firmy z legrace s kolegyněmi navštívila jednu z "atrakcí", což byla právě kartářka. Brala jsem to skutečně jako legraci, protože jsem si říkala, že na firemním večírku to prostě musí být šarlatánka. Paní mě viděla chvilku, žádné informace o mně neměla, na nic se neptala, takže "nesondovala". Jen jsem zamíchala karty, rozdělila na 3 hromádky a bylo. Jedna hromádka minulost, druhá přítomnost a další budoucnost... Můžu říct, že jsem od ní odcházela s husí kůží, úplně v šoku. Protože minulost i přítomnost seděla naprosto přesně, ale i věci, které nikdo neví a nikomu jsem je nikdy neřekla... U budoucnosti jsem si říkala, že se musí mýlit a časem jsem na to přestala myslet, ale když se to potom začalo plnit, tak jsem si na ní vzpomněla. Splnila se zatím na 99%...

Takže ano, věřím, že jsou lidi, kteří tyto schopnosti mají. Mé kamarádce zase věštila z karet její sousedka - stará paní a zcela zdarma...a taky se to stalo. Takže házet je všechny do jednoho pytle jako šarlatány nebudu. Nicméně mám od jisté doby k těmhle věcem docela respekt, takže sama od sebe bych ke kartářce asi nešla. Navíc... nemusím vědět všechno ;) Ale pokud přeci, tak jedině k nějaké opravdu dobré a vyzkoušené.

sebod*

Napíši vám svůj příběh. Měla jsem opravdu velké problemy s domem, ve kterém jsem bydlela. Prostě ten dům šel do exekuce a já jsem zvažovala, zda ho v dražbě koupit nebo ne. Ten večer jsem seděla ještě asi s deseti lidmi v hospůdce. jedna z přítomných dam mě celý večer pozorovala. Viděla, že se mi myšlenky honí hlavou, něco málo i o mém problemu věděla. Najednou mi povídá: "Pojď, vyložím Ti na to, jak to s domem dopadne". Začala míchat karty a mě řekla, ať myslím na dům. Přitom ať sejmu karty. Já se dívala, jak míchá a najednou si v duchu říkám :" Vždyť mě je to vlastně jedno, jak to s domem dopadne. Já už chci konečně zase normálně žít, najít fajn chlapa a zapomenout na minulost". Sejmula jsem karty, ona si uděla hromádky, otočila první kartu a.,.,. Zadívala se na mě a povídá: "Ale Tys vůbec nemyslela na dům, viď? Vidím Tvoje myšlenky tady v kartách. A bude fajn. Uvidíš. Do měsíce poznáš člověka, který Ti bude v životě obrovskou oporou". Já jsem nad tím, co mi řekla, moc nepřemýšlela. Do konce věštby chyběly dva dny. Mě ujel autobus do práce a nezbývalo mi nic jiného, než jít na stopa. Zastavil mi jakýsi pán, odvezl mě, kam jsem potřebovala...a za pár dní budeme slavit roční výročí. Je to opravdu snad ten nejlepší chlap na celém světě;). A víte, co mě udivilo nejvíc? Když jsem mu řekla, že mi ho daly karty, tak se docela zarazil a řekl mi: " Víš, já tímhle směrem, kam Tys potřebovala jet, jezdím skoro denně. Jen trošku jinou cestou. Tentokrát jsem přijel na křižovatku, měl jsem jet rovně, ale z naprosto neznámých důvodů jsem odbočil vpravo. A tam jsem Tě po pár metrech našel.*slunce* Takže já věřím, neboť naprosto hmatatelný důkaz věštby spí vedle v ložnici a i přes zavřené dveře slyším jeho chrápání *smich*

Tenkrát, s paní Horovou, jsme si povídaly o tom, že je docela možné, že každý si žijeme nějaký život, ale že možná, jsou lidé, kteří, když vysloví proroctví, toho člověka nasměrují na jinou cestu a člověk žije to, co kartářka řekla.*sok*Dost mě to vyděsilo.

marenka*

Babkazov, nad tím co jste napsala jsem se teď hodně zamyslela. *sok* Je pravda, že kdyby mi dneska kartářka řekla, že za půl roku mi zdrhne manžel za jinou a vyrazí mě z bytu, bez peněz a ponižujícím způsobem... Budu na to v klidu čekat? *nevi*

sebod*

Mařenko. Právě tohle jsou situace, na které Tě může takový člověk opravdu připravit. Naše myšlení je opravu velice omezeno. Co by se stalo, kdybychom mozek nevyužívali na nějakých cca 8procent, ale dejme tomu na padesát? Proč tomu tak vůbec je, že jeho využití je tak mizivé ( u někoho dokonce téměř nulové *haha*). Vždyť všechny ostatní orgány v těle jedou na sto procent. Příroda (někdo třeba řekne Bůh, jiný to nazve vývojem) přece nevymýšlí nic zbytečně. Vše je efektivní. A najednou takovýhle plýtvání materiálem *nevi*. Kdoví, jak to všechno je*sok*. To víš, já jsem z Podkrkonoší a tady k těm všem čarodejnicím a jiným záhadám máme blízko ;). A to tajemno je tak krááásnýýý *ua*. Jen ho musíme brát racionálně *smich*

marenka*

Sebi a není Jablonec nad Nisou náhodou taky Podkrkonoší? *sok*

sebod*

Mařenko. A nechceš toho nějak moc? Být nad Nisou a ještě k tomu v Podkrkonoší? Nebuď hamoun*bum*

Není pravda, že všechny orgány v těle jedou na sto procent. Pravda naopak je, že prakticky všechny orgány mají mohutnou rezervu pro zátěžové situace. Jak jinak by například mohl člověk žít s jednou ledvinou, s půlkou jedné plíce (i když dost blbě) a konec konců kolik lidí se obejde zcela bez žlučníku (i když to je trochu jiná situace, možná).

sebod*

Kartaginec. Ano, máš pravdu. Je tam rezerva proto, aby když se něco stane, tak může např. druhá ledvina pracovat sama. Jede pak na doraz - může dojít k poškození. To samé srdce - překročí rezervu a rupne. Ale mozek? Ten si můžeme při řešení nějakého problemu třeba zavařit *sok*, ale ta potvora nás do svých rezerv stejně nepustí *zed*.

lidka*

Sebod, řekla bych, že není důležité, jestli toho báječného chrápajícího člověka přičarovala nějaká vědma. Ale to, že se objevil a padli jste si do oka. A ani tolik nevadí, že chrápe. Horší by bylo, kdyby bylo v ložnici pusto a prázdno! :D Dalo by se to vysvětlit i tak, že prostě na té křižovatce trochu zachrápal. *smich* Ale proč nevěřit - já nikomu neberu žádnou víru, pokud to ostatním neškodí!*modla*

sebod*

Lidko. Přesně tak. I když člověk těmto vědem věří, nemůže si myslet, že karty apod. za něho vyřeší jeho problemy. Můžou mu ukázat cestu. Vše ostatní je na člověku. Tohle je velice složité tema. My tady spíš mluvíme o kartářích-rychlokvaškách. To jsou lidé, kteří si o této tematice přečetli pár knížek a myslí si, že tomu rozumí. Ve světě je mnoho velice chytrých lidí, kteří například stojí v čele země. A svá zásadní rozhodnutí probírají s kartářkami. Hodně se v tomto ohledu angažovalo nacistické Německo. Neexistovalo rozhodnutí, aby nebylo posvěceno kartami. Naštěstí Hitler neposlechl varování před atakem do Ruska. A to byl jeho konec. Když člověk čte literaturu faktu z této doby, tak jen žasne*sok*.Na světě je strašně moc záhadných věcí, které my, lidé, zatím nedokážeme pochopit. A to je asi jen dobře. Nejsme tak vyspělí, abychom vše dokázali použít pro dobro věci. Já jsem znala pana Vágnera ze ZOO ve Dvoře Králové. Bylo zajímavé ho poslouchat, když vykládal o tom, co vše na svých cestách viděl. Tím myslím šamany apod. Byl to velice pragmatický člověk, při svých výpravách se choval dost.,.,no, řekněme neomaleně. Šel si hodně tvrdě za svým. Nevěděl co je strach či respekt z něčeho. Ale NIKDY neudělal něco, před čím ho šamani varovali*stop*. A leckdy ho v daleké Africe varovali před událostí, která se mu stane zde v Čechách v časovém horizontu několika měsíců*nevi*

myse*

je to tak jsou dobré kartářky a rychlokvašky. Já taky byla, kdysi dávno, když jsem nevěděla kudy-kam.

Její předpověď (či co to bylo) sedla přesně jako "prdel na hrnec", spousta věcí mi do sebe zapadla jako puzzle, asi mě musel někdo nezaujatý, cizí a neznámý trošku probrat...

Ne neřekla mi stane se to a to a nedělejte tamto... Spíš mi osvětlila situaci co se kolem mě děje a říkala, že člověk má možnost svou cestu ovlivnit i sám (a musí to jenom on sám) a záleží na tom, jak se k tomu postaví.

Mimo jiné mi řekla at syn nosí na kolo helmu (zopakovala to v průběhu 3x), to víte že spadl ale měl na hlavě helmu z motoky, ta byla moc pěkně promáčklá v oblasti spánku... (a pak jim nevěř)

Řešila jsem problém s bydlením, zda byt v Praze nebo jak dál... A ona na to, já vás stejně ale vidím na konci vesnice v malém bílém domečku... Postavili jsme si malý domeček - měl být žlutý - no a je bílý... světe div se...

Nikoho neodsuzuju, ani nezrazuju - prostě když to někomu může pomoci, tak proč ne.

lidka*
hodnocení

1x

Souhlasím také s tou druhou verzí. U kartářky jsem nikdy nebyla. Ale jednou jsem si nechala podle fotky udělat horoskop na mne i na manžela. Já mám takový dojem, že vždycky něco výjde z toho, co napíšou a nebo řeknou. To je to umění, jak lidi zmást a hlavně získat si důvěru. Takže ano, něco se splnilo, něco ne! :)

knopka*
hodnocení

1x

Nevěřím a nikdy nebudu :).Jasně že tahání peněz i když to zní realisticky.Každého potkalo něco zlého,něco dobrého,každý má nějakou tu nemoc-to se může vykládat každému.Jednou jsem poslouchala a koukala v noci v televizi to vykládání po telefonu,to co tam vykládala by se hodilo ke mně,k mým známým,k mým sousedům,a to když se náhodou trefí do něčeho tak to je jasné,ta nelže *smich*.

technikjirik*
hodnocení

1x

Jak už tu bylo řečeno, schopnost kartářek a jiných předvídačů spočívá ve zkušeném oku a odhadu. Jak je možné, že jeden je úspěšný a jiný ne? Dá se to poznat už na první pohled. Jak u ž tu někdo psal. A lidé to chtějí slyšet od těchto "tajemných" osob. Střízlivý člověk ví kde jsou jeho možnosti a hranice a pak jsou tu kamarádi a přátelé, aby nám ukázali i jiné možnosti, které u sebe nevidíme. Pak člověk nepotřebuje kartářku jím podobné. Nicméně si myslím, že kartářky jsou pro společnost důležité. pomáhají jako "berlička" jedincům, kteří namjí tak dobré přátele a kteří neměli to štěstí mít všeobecný přehled a všeobecné vzdělání. Nepotřebuju nikoho takového, aby mi říkal jak se mi bude vyvíjet život, protože si svoji budoucnost utvářím vědomě sám, podle toho jak si troufám naplňovat svoje cíle. Ale jsme všichni takoví?

lidus*
hodnocení

0x

kartářku jsem v ČR navštívila jednou, stálo to 400Kč. Nic z toho co vyčetla zatím není pravda. V bývalé NDR jsem také jednou byla u jakési pouliční kartářky, vykládala karty a četla z ruky, cenu už si nepamatuji ale opět neřekla nic co by se splnilo a některé věci jako třeba, že si vezmu za muže černoökého a černovlsého chlapa a ¨budu mít dvě děti, oba sny se už nesplní. Mám jednu dceru a manžel je modrooký a dnes už šedivý.

jita*
hodnocení

0x

Byla jsem u kartářky dvakrát,nikdy jsem jí o sobě nic neřekla.Jen sem chtěla vyložit budoucnost.Zatím se mi vše stalo.V době kdy jsem u ní byla mě ani ve snu nenapadlo že se budu rozvádět a a už vůbec ne,že budu mít ještě dítě.A stalo se.Bydlím ve starém baráku.To vše mi kdysi řekla.Ještě čekám velké finanční problémy o kterých mluvila.Třeba je to blbost ale mě se to všechno stalo.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Já mám karty sama doma, občas se jich sama na něco zeptám, ale většinou jen na nepodstatné věci.

Byla jsem u kartářky jednou. Řekla mi víceméně negativní věci, odcházela jsem s brekem a byla jsem z toho dost dlouho špatná. A potom, kdykoli se mi něco stalo, viděla jsem to jako splnění tohoto proroctví. Teď, když se na to dívám s odstupem času, vím, že člověk si obavou ze splnění toho negativního může spoustu věcí sám přivolat.

Například jsem měla riziko určité nemoci (a hned jsem to přikládala té věštbě!) a naprosto zbytečně jsem z toho byla vynervovaná. A to docela dlouho, než se udělaly všechny testy. A tohle období už nechci v životě zažít! Byla jsem na dně a z toho i moji blízcí. A proto:

KE KARTÁŘCE UŽ NIKDY! *bum*

patronka*
hodnocení

0x

Byla jsem v životě u dvou kartářek ( u jedné 2x ).Poprvé to vzniklo náhodou, kdy se moje mladé kolegyně objednaly ke kartářce.Já jsem neměla zrovna život podle čítanky, tak jsem se nabídla, že to vyzkouším a pokud z mého života uhodne podstatné věci půjdou také, aby zbytečně nevyhazovaly peníze.Uhodla, předpověděla, splnilo se.Byly tam i velmi závažné věštby, týkající se zdraví a úmrtí mých nejbližších.Po mnoha letech jiná kartářka původní věštbu potvrdila.Bohužel se i tato většinou splnila.V loňském roce jsem za ní poslala dceru, která v důležité situaci nechtěla dát na mou radu.Kartářka jí řekla přesně to samé co já, až si dcera myslela, že jsem ji snad předem navedla.Pokud má někdo z Prahy zájem, mohu dát vnitřní poštou kontakt.

hodnocení

0x

Já jsem takový nevěřící Tomáš. Pokud si nesáhnu, nevěřím. Ale přesto jsem měla kartářku. Ta říkala data, byla přesná. Např. Byla jem u rodiců s holčičkami na prázdninách v jiném městě. Už jsem byla po rozvedená, zbitá, ale žili jsme v jednom bytě, byt jsem nemohla získat a bylo to strašné, strašné, strašné! A ke kartářkám se chodí až tehdy, když je doopravdy zle.*plac* Tuto kartářku jsem znala, tak jsem se k ní vydala. Pravila: Pojedete na krátkou cestu, která vám kompletně změní život Tam už na vás čeká několik dopisů. Nějaká dobrá změna s dítětem, změna vašeho zaměstnání, předvolání k úřadům, soud? A taky dopis s potvrzením nějaké veliké změny.Vyhrajete to. A taky se dozvíte, že se stěhujete. *sok* Toto bylo v pondělí. Maminka, mě posílala do Ostravy, ale já jsem jela až ve středu, protože je to úřední den. Doma na mě čekaly dopisy, že je mladší dcerka přijatá do jeslí, že jsem přeložená na jinou školku a dvě doručenky s pruhem. Na poště byl uložen rozsudek o rozvodu a předvolání k soudu pro ublížení na zdraví. Po cestě z pošty, jsem se zastavila na MNV, podepsat přeložení a tam mi ta úřednice řekla, že se po mně sháněla paní ze šachty, že mají pro mně byt. Fakt měla. Sice 3.kategorii bez koupelny, vlhký, v přízemí na Slezské, který nikdo nechtěl a šachta se ho potřebovala zbavit. Ale jen pro nás.(za 2 roky ho bourali a my jsme dostaly třípokojový byt s balkonem, s výhledem na Beskydy)*sok* A toto je pouze příklad. Paní Horová, už je mnoho let po smrti, byla neuvěřitelná a já jsem ji dodnes vděčná. Párkrát jsem u ní byla, protože říkala, že u mě vidí jen kousíček, že já si musím každou minutu života vybojovat. A fakt. Kdybych se dala, už tady nejsem. Někoho život nese. S někým se rve a otlouká ho. *zed*A Helenka Růžičková, to byla úžasná kapitola. Ta byla neuvěřitelná! A já jsem ji milovala. *srdce*Asi jsou lidé, kteří vědí a umí. Ale je mnohem více těch, kteří říkají s naší stařenkou: Prací se zbohatnout nedá. Dá se zbohatnout na důvěřivostí a blbosti lidí.

pt®

Nikdy jsem u žádné cizí kartářky nebyla a nikdy bych nešla. PT /stařenka/

doplněno 11.07.10 11:02:

Nemám nikoho. PT

Zdravím. ;) Cizí? A to máte svou?

jirbar*
hodnocení

0x

Já jim tedy VĚŘÍM, že mají z "blbců" pěkné rito.

No anad vrchol blbosti je, nechat si na televizi PRIMA 10 minut radit od kartářky, jak rychle přijít k penězům a to v nákladech 90,- Kč za minutu.

jabraka*

To je vskutku kulturní počin,od televizí,oblbovat lidi nesmysly.Je to snad záměr,abychom věřili na tyto hlouposti?Aby z nás za čas byly ovce,které udělají bez odmlouvání,co se jim poručí?Mám z toho obavy.

JABRAKA

lm®

Ahoj. U kartářky jsem nikdy nebyla,žádnou vlastně ani neznám...Život se se mnou nikdy nemazlil,ve 40 letech toho mám za sebou víc než dost,ale psát se mi o tim nechce.

Jsem z plzeńska,slýchala jsem jako dítě školou povinné historky o " bábě radnické ",těm bych méžná i věřila.Bohužel,ta už není.Nicméně není to až tak dávno,kdy jsem ze zdr. dův.na tom byla tak mizerně,že jsem chtěla někoho takového vyhledat.No neudělal jsem to,tak vlastně nevím,co na Vaši otázku odpovědět.Jako žena narozená na zlomu panny a váh jsem pragmaticky založena ,ale obě děti jsem si u boha na kolenou vyprosila...tak nevím.

Asi jsou lidé se schopnostmi ,ale kazí jim to jiní,kteří ty "schopnosti" nemají,ale dělaji,že je mají a chtějí za to zaplatit.

Asi tak.Lenka

janaantonin*
hodnocení

0x

Neeee, v 41 letech mi za 300,- předpověděla, že budu ještě těhotná a budu mít dítě, dnes je mi 53 a stále nic, už se asi nedočkám

technikjirik*

jestli ona vám k romu ještě neměla poradit i přítomnost mužského elementu...*hi*

amlim*
hodnocení

0x

Mám na to také svůj názor,který jsem nechtěla zveřejňovat. Dnes jsem rozdala bodíky a přidávám se. Ano, já věřím, vše se plní, nebo se dozvím dodatečně, otázky zdraví, jak to či ono dopadne...,věřím ale jenom někomu. Před rozvodem, kdy si můj našel jinou a ona vědma mi sdělila , že můj muž zemře a stalo se atd. vše se splnilo, hodně lidí jsem k ní přivedla. Všichni dodnes vzpomínáme, už nežije. Potom léčitelka, ke které mě doporučila kamarádka zubní lékařka, protože mi s bolestí nepomohly léky.Okamžitá pomoc i s dalšími neduhy.Bohužel už také není. Nyní je to osoba mě velmi blízká, která se věnuje I-tingu,Tarotu,léčitelství atd. Někdy se mi ani nechce věřit, ale je to tak. Vlastně mi přivedla na tyto stránky, ale dost skeptiků se do ní obulo, tak už sem nechodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]