Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přivtělené duše

Od: ellen* odpovědí: 22 změna:

Asi jste už o něčem takovém každý slyšel - jde o duše lidí, kteří např.odešli násilnou smrtí, ještě nechtěli zemřít atp., moc se v tom nevyznám. Ale začínám mít čím dál větší strach, že jsem do toho zatažená. Před dvěma roky mi zemřela kamarádka, no, nebylo to moc upřímné přátelství, někdy jsem z ní cítila až nenávist, záviděla mi. Vím o ní, že experimentovala s černou magií, kdysi dávno. Zemřela mladá, v nemocnici při běžném zákroku,neobjasněný důvod. No, ale na mě se to po pár měsících začalo hrnout tak, že to snad nemůže být náhoda. Odvrátili se ode mne všichni kamarádi, neměla jsem jich moc, nejsem ten typ, ale pokaždé došlo k nějaké hloupé rozmíšce - a konec. Přišla jsem o práci. Vrátila se mi moje hodně vážná chronická nemoc, doteď s ní bojuji. Rozhádala jsem se s rodinou, je tam důvod, v němž jsem v právu, ale moje sestra má prostě větší slovo. Do toho ty vyhřezlé ploténky, které mě už dorazily na kolena totálně. V bytě mi praskají žárovky, kočky ke mně občas nechtějí jít. Psychicky jsem na tom, no ... totálně v pr... Už opravdu ty dva roky jsem se nezasmála, přičítala jsem to té covidové době, kdy všichni jsme takoví jiní, zdeptaní, ale u mě už je to KO. Už jsem psala, že se od mládí léčím s endogenní depresí, teď se mi to hodně zhoršilo... Už přemýšlím o tom nebýt. Přemýšlím nad kdečím, upínám se i k takovýmto bizarnostem... Slyšeli jste někdo o přivtělených duších? Opravdu si tou otázkou nedělám legraci. Pípadně, a proto píšu, znáte někoho, kdo se tím zabývá? Pomohl by v tom třeba farář? Baví se faráři takhle běžně s lidmi, nebo si musím zažádat o zpověď?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
Pěkný den, podle mě si to spíš namlouvate, protože hledáte vnitřně nějaký důvod, proč se Vám nedaří a je Vám psychicky blbě. Vyřešte svůj psychický stav a budete vše vidět jinak. Jistě docházíte k psychiatrovi,tak bych to řešila s ním. Někdy u zhoršené deprese pomůže i hospitalizace.

hodnocení

6x

Je to v hlavě, stejně jako KARMA apd. Postupně se vaše očekávání naplňuje, protože podvědomě tomu jdete naproti aniž si to uvědomujete. Oprostěte se od toho, hoďte to za hlavu.

Farář? Zajímalo by mě, kolik z nich opravdu věří. Kolik by se jich muselo smažit v pekle. Kdyby skutečně věřili, páchali by tolik zla už tolik staletí? Nebo fakt stačí 2x modlitba, upřímná lítost a může páchat znovu a skončí v ráji?

Věřte čemu potřebujete, ale nenechejte se tím zničit.

Líbí se mi citát: "Co nestihneme teď, to už nebude"

ellen*
hodnocení

Děkuji, ale rada "hoďte to za hlavu" mi asi moc nepomůže.

Pak mám zaručenou radu: 3x poskočte po jedné noze, 3x po druhé noze, 6x snožmo a tím setřesete všechno zlé a všechno bude fajn. Stačí tomu věřit. ;)

hodnocení

4x

Termín je "převtělené duše", ne "přivtělené". Znamená to, že se duše převtělí do jiného člověka, protože v jednom člověku nemohou sídlit dvě duše. Vy se asi obáváte, že by se mohla duše té zemřelé kamarádky "přivtělit" do Vašeho těla. To možné není. Teda pokud budeme tomuto fenomenu věřit. Tak jestliže věříme, že tohle možné je, tak by se mohla duše té kamarádky převtělit do člověka, který se narodí a se kterým se Vy vůbec už nemusíte setkat. Ono je to dost složité, protože nikdo tohle neví a všechno to jsou pouze domněnky. Já třeba na "stěhování duší" věřím, a to jsem člověk docela racionální, ale nevěřím tomu, že by mi v tom pomohl nějaký farář. Ale já nejsem v tomto smyslu věřící člověk, v Boha nevěřím. Podle toho co píšete bych spíše řekla, že jste si něco vsugerovala. Asi měla smrt té kamarádky na Vás větší vliv a dopad, než jste si dokázala přiznat. To že přemýšlíte, na škodu není, to pomáhá, ale měla byste už přestat myslet na tu kamarádku, a neměla byste hledat původ Vašich problémů u ní. Já vím, že si řeknete, že ono se mi to hezky mluví, ale že si nedokážu představit co všechno Vás trápí. A v tom máte pravdu. Ale on si to nedokáže představit ani ten farář. Jenomže ten má své fráze naučené a asi by Vám nějaké to povídání dopřál, ale pochybuji, že Vám to pomůže. A zpověď? To máte dojem, že jste taková hříšnice, která by se musela zpovídat? Podle mne určitě ne. A i kdyby, tak co pak? Nevím jak to probíhá, ale asi pak farář uloží nějaké pokání formou modliteb, ale to se můžete modlit sama a svými slovy, nemusíte papouškovat nějaké říkanky, které jsou rázu povšechného. To nepomůže, protože takové modlení nejde z Vašeho nitra, pouze budete opakovat to, co opakují miliony lidí a nikdo to zřejmě vážně nebere, protože kdyby ano, tak by nemohlo být na světě tolik zla. Existují i lidé, co čtou Bibli každý den, a znají některé pasáže nazpaměť, v kostele jsou "namočení" 3x do týdne a v normálním životě jsou schopni dělat pěkné neřádnosti a svinstva tomu bližnímu svému. ;) Tak z těchto důvodů na žádného Boha nevěřím a nevěřím ve zbožnost lidí, kteří chodí do kostela, a tam se hodinu modlí naučenými frázemi a sotva vylezou, tak už hodí všechno za hlavu a je z nich zase ten obyčejný "neřád".

Já Vás samozřejmě neznám a nevím co všechno Vás trápí, ale na poradně jsem si Vás všimla. Zaujala mne ta kočička ve Vašem nicku, ta je totiž moc krásná. :)A tak jsem začala číst Vše příspěvky a mám dojem, že Vaše odpovědi jsou rozumné. Vůbec by mne nenapadlo, že máte takový problém. Ono je to hrozně těžké někomu v tomto poradit, protože to je Vaše vnitřní záležitost a nikdo jiný než Vy to nevyřeší. Tak snad abyste se pokusila na tu kamarádku už nemyslet, a uvědomit si, že to není ona, která Vám škodí, ale že jste to Vy, a že si škodíte tím, že si takovou možnost připouštíte. V každém případě Vám přeji, abyste se z toho dostala a dokonce věřím tomu, že to dokážete. Ne hned zítra, ale půjde to určitě. :)

Kdepak, termín "přivtělená duše" tihle lidé skutečně používají. V jednom těle je pak vícero duší a v tom je zřejmě problém ;)

ellen*
hodnocení

suzymon, děkuji za odpověď. S tím farářem jsem to myslela jinak - ne, že bych se zpovídala za odčinění svých hříchů, ale vím, že někteří tohle dělají - že třeba vysvětí starý barák, kde "prý" straší, když zajdu do extrému, tak o exorcismu taky jistě každý slyšel... Myslela jsem, jestli by mi dal třeba nějaký amulet, ochrannou modlitbu, nebo mě pocákal svěcenou vodou,(bez necudných asociací, prosím *alene*) co já vím. Jinak, já jsem věřící, ale rozhodně ne praktikující katolička. Věřím v "něco" nad námi, v to, čemu se říká Bůh, ale pro mě to není dědeček na obláčku, je to prostě vesmírná síla nebo jak to napsat. Lidé, kteří církev "představují" jsou mi vesměs nechutní, teda až na jednoho mladého faráře, co nosil krátké roucho a pod ním kecky s barevnýma tkaničkama a jednou jsem se připletla k jeho kázání a byl opravdu dobrej. Frajer. Brzo ho přeřadili. Asi nebyl dost důstojný. Do kostela nechodím, i když máme krásný.

Ty rady - nemysli na to, způsobuješ si vše sama ve své hlavě... já vím, že to všichni myslíte dobře. Ale to je jak jeden z mých nejoblíbenějších vtipů: Jaký je nápis na hrobě hypochondra? Já vám to říkal.. Jasně, jsem mešuge, mám na to papíry, tak mě každý odmávne a je jasno. Ale já trpím depresí, nemám (doufám) a neměla jsem nikdy bludy, psychozy, paranoie. Když mi pětkrát do měsíce popraskaj žárovky a ježí se přede mnou kočky, tak to je zhoršená deprese?

Ale jo, tak jsem se zeptala...

Ale to bychom asi pak mluvili o schizofrenii. Já jsem teda nikde o žádném "přivtělování duší" v tomto smyslu nečetla. Ale nevím samozřejmě všechno. :)

Tazatelka uvádí v základním znění otázky: " Už jsem psala, že se od mládí léčím s endogenní depresí, teď se mi to hodně zhoršilo... Už přemýšlím o tom nebýt. Přemýšlím nad kdečím, upínám se i k takovýmto bizarnostem... Slyšeli jste někdo o přivtělených duších?".

Z mých vlastních zkušeností, na endogenní deprese se předepisují různá antidepresiva a antipsychotika. Což v mnoha případech může způsobovat spíše problémy a tyto situace. A nejde o schizofrenii. Bohužel "vybřednout" z těchto problémů je velmi těžké. Pokud si člověk sám toto neuvědomí a není schopen se s tímto vyrovnat sám, nebo nemá to štěstí, že najde jiného psychiatra, který mu opravdu pomůže (což bývá spíš náhoda a poměrně vyjímečné), pak je každá rada marná.

A jak říkal moudrý pan Werich: "Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je a nemá být to co není, jak tomu v mnoha případech je."

A co když ty žárovky praskají kvůli tomu, že máte nějaký problém s elektrikou ve zdech? A i ty kočky se můžou kvůli tomu zježit. Co my víme, jak vnímají zvířata třeba nějakou vadu v instalaci elektriky. Teda teď píšu jako úplný debil, protože elektrice teda naprosto nerozumím. Mám na mysli nějaké "výboje" způsobené tou vadou v instalaci. No a to zvíře to může nějak vnímat a zježí se mu chlupy. Teda to co píšu, už je spíš něco jako sci-fi, a určitě se ozve nějaký elektrikář a vysměje se mi tady. ;) Ale já mám ve zvyku napřed hledat všelijaké logické vysvětlení k tomu, co se kolem mne děje. Ale nemyslete si, i já zažívám různé podivnosti, o kterých raději s nikým nemluvím, protože už dopředu vím, že to je za hranou logiky a racionality. Také si myslím, že toho zase až tak moc nevíme a že mnohé pochopíme, až opustíme fyzicky tento svět. Takže v tom bychom si asi rozumněly. Ale já, na rozdíl od Vás nevěřím, že by mi to mohl objasnit jiný ČLOVĚK. A už vůbec nevěřím těm exorstistům, čarodějům, farářům, vymítačům a vůbec všem takovým individuím, protože oni jsou také jenom lidi, a vědí o tom zrovna takový "prd", jako já, akorát že jsou to lidi, kteří nemají žádné morální zábrany a klidně využívají důvěřivosti a mnohdy i zoufalství druhých lidí, kteří jsou zranitelní a lehce zmanipulovatelní.

Ale pozor, já bych Vám přála, abyste našla někoho, komu byste důvěřovala natolik, že by Vám dokázal pomoci třeba i obyčejný kamínek v pytlíčku, kdyby Vám ho daroval on.

Teď jsem si ale přečetla co je to ta endogenní deprese, a podle toho co tam píší, se vlastně nedá nic jiného dělat, než užívat léky. *co*Takže jsem se svými radami v konci. *nevi*

hodnocení

4x

Víte, pokud jste na všechno sama, tak to nepomůže. Pomáhá mluvit, slyšet se a naslouchat nezaujatým osobám. Nemáte poblíž sebe nějakou terapeutickou skupinu? Nebo se léčíte jen tím, že berete prášky? Potřebujete kontakt, odvrátit všechny ty chmurné myšlenky. A ano, nejde to hodit za hlavu, ale hezky před sebe a s někým, kdo tomu rozumí to rozebrat.

klidný den přeji

coze
hodnocení

2x
Kontaktovat nějakého exorcistu. Ale jakého a kde Vám neporadím,nevím. Nicméně vím,že nějakého kvalitního,který ví o co jde, bude těžké sehnat. To ale v podstatě platí u kteréhokoli řemesla. Kvalitních lidí,kteří danému řemeslu rozumí perfektně je málo. Každopádně hodně štěstí Vám přeji.

hodnocení

1x

Jestli jste slyšela, že pomůže zpověď u faráře, tak to vyzkoušejte (i když to bude třeba jen placebo efekt) - porozhlédněte se po kostelech ve Vašem okolí.

hodnocení

1x
Věř a víra tvá tě uzdraví.
vitalia.cz/...

hodnocení

1x

Skodite sama sebe vierou v take hluposti. Kedysi sa to riesilo upalenim nesympatickej starsej zeny v bosorackom procese, ktora udajne skodila okoliu. Vy sa zverte so svojimi stavmi psychiatrovi, ktory vas lieci uz teraz na depresie, mozno je nutne nastavit inak liecbu.

nickw

Problém je, že člověk dokáže vnímat jen minimální část okolního prostředí (viz viditelné, slyšitelné spektrum) a přesto prohlašuje, že nic, co nevnímá, neexistuje. Jak říká můj kamarád, který čelil několik let černé magii: "Kdo to nezažil, nepochopí."

riva
hodnocení

0x

Člověk se dostal na Měsíc, protože nevěřil na takové nesmysly. Spoléhal se na rozum, znalosti, vědu.

nickw
hodnocení

0x

To, co popisujete, jsou časté příznaky tohoto druhu problémů. Přivtělenci jsou jen jedna z lehčích možností. Chtělo by to diagnostiku od někoho znalého nebo aspoň udělat to, co radím zde:

poradte.cz/...

Info k exorcismu:

poradte.cz/...

007cz
hodnocení

0x
Raději než do kostela k faráři, jděte k psychiatrovi.

ellena
hodnocení

0x

Není to tak dávno co jsem slyšela známou, netrpěla žádnou duševní poruchou poruchou, která měla 3 děti byla v domácnosti a neustále se jim vracela babička... Sama jsem to nechápala. Viděla ji sedět v obývaku v křesle, když jsem to slyšela, měla jsem pocit, že je mimo. Manželství normální, děti malé vše fungující. Každou chvíli říkala, že babička je zase u nich sedí v křesle. Už ji zase vidím. Je v obýváku sedí tam. A tak podobně.

Trvalo to několik let a tak jala problém řešit. Odjela na Regresní terapii. Kde se nejprve probíraly odvody přivtělených duší.

Podrobnosti mi nejsou známy. Ellen bylo to někde na Vysočině.

Nezoufejte možná by pomohl i zkušený fyzioterapeut .

Vím o jednom v Kolíně, Na vysvětlenou netýkal se mě problém jaký uvádíte, ale bolest kolene a přeskakování lupání v něm při chůzi do schodů. A pomohl mi .

popo
hodnocení

0x

ellen na vyhřezle ploténky zabíral extrakt z Korejského panaxu neboli Ženšeně . Nebyl nutný chirurgický zákrok. Je to takový gel jen se musí užívat prtilžička ráno popř. v poledne každý den po nějaký čas. Nelze užívat večer, byla by bezesná noc. Existuje kniha o Ženšeni. Navíc jej užívali sportovci při olympiádách. navozjue mentálni a fyzickou svěžest u seniorů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]