Nejste přihlášen/a.
má dcera ma 16 let, a zjistili jsme ze krade v obchodech, penize nám z kasy, dokonce mám vzala kartu a vybrala a utratila 5 tis. kč, má všechno nejsme na tom špatně oba podnikame, ale nejsme rodina ktera nema na deti čas nebo si je kupuje darky, naše deti si u nas mohou vydelat penize , ktere potrebuji . myslim že mají všechno normalně ani ne malo ani ne moc . ale bohužel naše mladší dcera chce byt in, je velmi pekna, je o ni zajem na foceni, proto její sebevědomi je vysoke, začala nam chodit po večerech a vraci se domu rano, snažime se ji najit ale nevime kde,tolik noci uz jsme nespali, nemyslim že je ovládana , ona je vůdčí osobnost myslim že dela jen to co chce ona.nevim co dál, dnes jsme přisli na to že mam vzala zlato dokonce i snubni prstinky a dala je do zastavy , už je vše propadnute... zastavila to na občanku sve sestry ... nevim jak mam reagovat, co mam udelat je to cesta jen záhuby... dekuji
Na tento problém je potřeba kvalifikovaná anamnéza. Zatím bez dcery vyhledejte poradnu. v KV existuje a najde te ji na netu. Naše poradna je skvělá, ale váš problém je nato, aby kvalifikovaně poradila málo indicií a jednostranný pohled na tuto situaci . Proces, který nastane bude oboustranný a řešení se najde. Bude to pro vás pro všechny nepříjemné, ale nezbytné. Protože ta chyba se musí najít a napravit. Dcera nebude chtít o nějaké komunikaci ani slyšet, Navrhuji i pro bohužel pro vaše "krytí", navštivte Pedagogicko psychologickou poradnu kde provedou zápis, že jste tuto poradnu s touto problematikou navštívila. Vaše dcera je nezletilá, tudíž jste částečně odpovědni za její konání. Podle mého to zavání průserem, než začne sahat na cizí majetek a podle vašeho popisu k tomu nebude mít daleko. Konejte co nejdříve, než bude pozdě. Neuchylujte se k trestům, či zákazům. V této fázi je to zbytečné. Tady je potřeba kvalifikovaná odborná pomoc a hlavně se jí nebojte. Hodně štěstí a klidně komunikujte dál. Je to potřeba. Držím palečky
Já mám takový dojem, jestli jste to nezačali řešit pozdě. Nehrajou v tom náhodou roli drogy? Nebo špatná společnost? Vůčí osobnost - to je sice pěkné. Ale v tomto věku by ještě měla "sekat latinu". Asi by to chtělo s ní důrazně promluvit a snad i jí pohrozit, že pokud bude dělat takovéto průšvihy, že budete uvažovat o nějakém výchovném zařízení. Vůčí osobnost může uplatňovat, až bude odpovědná sama za sebe a plnoletá. Ale určitě to s ní zkoušejte nejprve podobrém. Ale ta hrozba tvrdšího postupu musí být na programu. A určitě ji nějakým způsobem zapojte do vašeho podnikání. Těžko se konkrétně radí, protože neznáme vaše podmínky, jenom těch pár řádků, co jste nám napsala. Je vidět, že jste z toho nešťastná. Věřte, že bych vám ráda poradila víc. Ale já třeba z vlastní zkušenosti vím, že na někoho bič neplatí. Možná, že by to chtělo nějakou odbornou pomoc, protože její chování je už za hranici normální puberty. Držím palce a hlavně najděte tu správnou cestu k ní.
První je zjistit nač peníze potřebuje, nechci strašit ale dnes je spousta náctiletých na drogách. Rozhovoru patrně nebude přístupná, do poradny to už vůbec nepůjde. Kamarádce začal syn rozprodávat věci, nejdřív jen svoje a pak i elektroniku co byla doma, zjistila, že je na pervitinu. Rok ho přesvědčovala a on sliboval, platili mu léčebnu ze které 2x utekl nakonec ho v 18letech vyhodila z domu a sebrala mu klíče, sama se z toho zhroutila, kluk žil půl roku mezi bezdomovci a kradl, s manželem ho chodili sledovat a platili jeho dluhy. V zimě to nevydrželi a vzali ho domů, snad se poučil zatím mi kamarádka píše, že kluk je v nějaké komunitě na odvykačce a že to vypadá slibně. Držím pěsti, vydržte.
doplněno 10.07.10 21:28:Než jsem to dodatlovala už vám Lidka napsala v podstatě můj názor.
Milá paní, řeknu vám, že jsme si to taky prožili, dcera když byla asi 16.ti letá, tak se nám začaly ztrácet malé peníze, později, jsem našla krabičku, kde jsem měla zlaté cennosti poloprázdnou. Co můžete dělat, právě, že vůbec nic, na policii jí přece neudáte. Zjistila jsem, že si namluvila kluka, velký frajer, který jí využíval, bral drogy, ona se do něj zamilovala, kupovala mu dárky a sháněla peníze. Když už neměla co dát, kluk se na ní vykašlal dokonce jí to řekl, když už byl s jinou holkou, že na ní kašle. Pak teprve prokoukla a našla si jinýho, ale taky nic moc, vzali se, mají 2 děti a už se rozvedli. To vám chci napsat, aby jste se uklidnila, děti nás často potrápí, časem to přebolí, člověk odpustí a jede se dál.
paní Findrová,určitě vám dcera dělá starosti, zkuste se zeptat kamarádek, nebo snad někdo z příbuzenstva, o kom víte, že ho má ráda a má k němu důvěru, třeba by si s ní popovídal a pak byste to mohli řešit. Ale myslím, že řvaním ani bitím by se nic nespravilo, spíš po dobrém. Povídat si s sní a rozebrat to s ní. to je můj názor. PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.