Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, byla jsem zaměstnancem pouhé 3 dny, před nástupem jsem na pokyn zaměstnavatele absolvovala vstupní lék. prohlídku a spolu s účtenkou za platbu doklad o ní dala zaměstnavateli. Tuto prohlídku mi však odmítají proplatit.Mám na proplacení nárok? Dodávám, že po 3 dnech trvání poměru jsem odešla,protože v praxi nedodrželi podmínky domluvené před nástupem. Děkuji
Vy jste ta, co byla od června na úřadu práce a po dvou dnech v práci usoudila, že "to nebude ono" a vrací se ma úřad práce, že?
Na proplacení máte právo, pokud jste splnila jejich požadavky (výběr lékaře podle zaměstnavatele, ať už vašeho obvodního nebo jimi určeného) a přinesla jste jim správně vyplněnou účtenku.
Z. č. 373/2011 Sb. o specifických zdravotních službách
§ 59 Posuzování zdravotní způsobilosti osoby ucházející se o zaměstnání
(2) Vstupní lékařskou prohlídku hradí osoba ucházející se o zaměstnání. Zaměstnavatel osobě ucházející se o zaměstnání vstupní lékařskou prohlídku uhradí, jestliže s ní uzavře pracovněprávní nebo obdobný vztah. Věta první a druhá se nepoužije, jestliže osoba ucházející se o zaměstnání se s případným zaměstnavatelem dohodne o úhradě vstupní lékařské prohlídky i v případě neuzavření pracovněprávního nebo obdobného vztahu, anebo stanoví-li právní předpis jinak. Vstupní lékařskou prohlídku, jde-li o posouzení zdravotní způsobilosti osoby ucházející se o zaměstnání k práci v noci, hradí případný zaměstnavatel vždy.
Asi jste se nedohodli. Zaměstnavatel bude v případě sporu zřejmě (úspěšně) argumentovat tím, že on s vámi pracovní poměr uzavřít chtěl. Ostatně většina zaměstnavatelů úhradu provádí až po ukončení zkušební doby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.