Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytržené zuby

Od: hel* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jsem druhý den po vytržení 4 horních zubu. Žádné nahoře už tedy nemám. Vytržení bylo v pořádku, jen špičák šel špatně. Po vytržení mám několik stehů. Převzala jsem protezu, ale pořád mám tak nateklé dásně, že protezu ani nenasadim. Leduji ale otoky jsou stále tvrdé. Rady, že mám nosit protezu, abych si zvykla jsou na nic. Co tedy dělat. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

koral
hodnocení

7x

Nesmysl je, cpát na nezahojené rány protézu. Počkejte, až vám otoky zmizí a přestane vás to bolet.

hodnocení

7x

Vy jste dostala hotovou protézu druhý den po vytrhání zubů? U mně to trvalo čtyři týdny zahojení a potom dva týdny otisky a výroba. Je fakt, že mi sedla jak ... no nic. Ale šest týdnů bez zubů. Tkzv. dočasnou za pár litrů jsem odmítl...

doplněno 06.01.22 21:58:

Hm, trochu to odlehčím. V době bez zubů mě oslovil mailem zákazník, lukrativní kšeft. Po mailech jsme se dohodli a došlo k osobnímu setkání. Tak jsem u něj zazvonil, týpek otevřel a já řekl něco jako " nežlobte še, štrašně šišlám, bo šem pšišel o žuby"... A on " Ale tototo nenenevadí, já zazase kokokoktám..."*ua**haha*. Vydržte aspoň pár dní, než se to zahojí a splaskne, potom zkuste tu dočasnou náhradu. Doporučuji ji izolovat, ideálně lepidlem na zuby, tím nešetřete, omezí to otlaky. Četl jsem o paní, ktere se osvědčily jako mezivrstva plátky šunky, prý to bylo nejlepší po třech dnech. Po třech dnech, co tam měla ten jeden plátek...*ee*. Tudy ne. Držím Vám palce...;)

hel*
hodnocení

To je přesně můj případ. Nechtěla jsem chodit bez zubů, zaplatila za provizorní zuby a teď stejně je nemohu nosit. Byla to chyba, že jsem se unahlila. Pan doktor si představoval, že vytrhne zuby, proteza bude už připravena, ta se hned nasadí a hotovo. Vidím, že jim jde jen o peníze.

tabletka*
hodnocení

5x

Vydržte tak ještě jeden den, až to trochu splaskne, pak hned nasaďte a vydržte to alespoň po půlhodinách s přestávkami od rána do večera. Na jídlo si ji několik dní vyndavejte, ale nezvykněte si na to. Čas prodlužujte. Začátek bude krušný, ale je to nutné. S ledováním to nepřehánějte. Tohle mi tu diktuje manžel, který to zažil.

hel*
hodnocení

Já jsem si to takhle taky představovala, ale rodina mě nutí, abych to překonala. Jak to překonat, když je tak oteklé, že to nejde ani nasadit. Ne pro bolest, ale pro ty otoky. Ono se to radí. Vám ale děkuji za názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]