Nejste přihlášen/a.
Ahojte je mi 17, uz asi3 mesice uzivam Neurol a Dalsan, ale ted se mi zda ze zacinam nejak blaznit i kdyz lek vezmu, myslenky se nespravi a nalada nezlepsi.. mivam jeste vetsi pocity uzkosti, citim slabost, takze nekdy i 10 minut sedim a nic nedelam.. casto ted premyslim o sebevrazde, ale spis jen tak jake by to bylo.. uz jsem byl nekolikrat rozhodnuty ze to "nekdy" udelam... citim strasnou uzkost, potim se, hlavne samotu.. i kdyz mam par kamaradu se kteryma se sem tam sejdu..
Dalsi schuzku s psychologem ale mam az na konci mesice a bojim se ze to proste nevydrzim s nikým jinym o tom mluvit asi nechci...nevím co mám dělat.. .. bojím se už i domluvit schůzku dřív :/ děkuji za odpovedi...
Zavolej si na tohle číslo, nejlépe hned, je to linka důvěry, specializovaná na tvoje problémy 222 580 697
Více zde. zachranny-kruh.cz/...
Neboj se, zvládneš to
Píšu pro jistotu znova to číslo, příspěvek se špatně zobrazuje 222 580 697 NON STOP LINKA DŮVĚRY
Andyo, poslechni Fany, ví co a jak.
Prosím Tě, hlavně si tam zavolej a řeš to dřív, než to budeš řešit s policejním psychologem někde na nuseláku. Nebo jinde, to je fuk, sebevražda je hrozně jednoduchý krok, je to během mžiku, ale vrátit se to nedá. Věř mi, sama jsem byla x krát na dně. Zabořená po pás v blátě ale dnes jsem ráda že žiju tak jak žiju, jsem na tomhle světě něco platná a nemůžu umřít, protože bych pár lidem strašně zlomila srdce. A hlavně, co když mě potká třeba zítra, třeba za deset let štěstí? Co když potkám člověka, který bude na dně a já mu pomůžu? Třeba i někoho jako jsi ty. Máš život před sebou, mysli na to, že jednou budeš mít syna, nebo dceru, kterým uděláš krásné dětství. Přivedeš na svět šťastného člověka, to za to stojí ne? Nebo jednou, třeba budeš starý, najednou tě napadne něco, co zlepší tenhle svět. Co ty víš? Můj taťka jednou byl taky na dně, máma ho našla v kotelně jak stojí na stoličce, se smyčkou okolo krku. Přišla na poslední chvíli. A víš co? Má asi měsíc rakovinu a strašně, strašně moc chce žít a modlí se, aby mu pomohli ozářky. Nevzdává to. Bojuje a my s ním.
Víš raadku, lidé s těmito potížemi se bojí často, někdy ani neví čeho. Znám to moc dobře, začala jsem se léčit nedávno, takže potíže, které popisuje klučina moc dobře znám. Jít ven nepomáhá...
Ještě by mě zajímalo, proč se mi můj příspěvek nahoře nezobrazuje celý, chvíli tam to telefonní číslo s odkazem vidím, chvíli ne. Je chyba u mě nebo vám to blbne taky?
Ahoj.. dekuju za radu, uz jsem o takove lince premyslel ale na druhou stranu - prece nejsem zadny silenec, nepotrebuju poradit od nejakych "odborniku" ze se mam uklidnit, prece to vim sam nadruhou stranu to zase nemam komu rict.. takze opravdu nevim..
Jednou jsem také volala na nějakou linku důvěry, měla jsem jiný problém, pomohlo mi už jen to, že slyším milý hlas, že je tam někdo, kdo mi chce pomoci, pomohli mi i lidé tady. Když nechceš volat na linku důvěry, vykecej se aspoň někomu na netu, ať už tady, nebo někde jinde v diskusích, lidé, kteří mají stejné problémy jako ty, tě pochopí nejvíc. Zítra už je pondělí, zavolej svému lékaři, i když si budeš myslet, že je ti líp. Někdy hned první antidepresiva nezaberou, pomůžou až ty další, třeba je potřeba jen změnit léky. Pěkný den ti přeju.
Než zaberou antidepresiva, trvá to docela dlouho, během prvního půl roku se ti deprese ještě můžou vracet, ale nezoufej, bude líp, tři měsíce máš už za sebou. Zatím to musíš prostě vydržet, jako každou jinou nemoc, nemysli na umírání, ale na to, že už za pár měsíců budeš zase fit a užívat si života. Když máš chřipku, nebo si zlomíš nohu, taky nějaký čas prostě trpíš, léčení nejde moc urychlit. Když se cítíš špatně, vem si neurol, zmrzlinu, brambůrky, nebo tak něco, lehni si a pust si nějaký film, depresi tím nezaženeš , ale zpříjemníš si čekání než sama odejde.
jenže já pořád věřim že to prostě nepřejde.. taky jak by vůbec mohlo že? Myslim že neexistuje nic co by to změnilo... žádný lék nepomůže na 100% a když se na 100% necítím dobře tak se v hlavě ta myšlenka vždycky zase najde, častěji a častěji... Někdy mám chuť si jich vzít víc a někde uprostřed něčeho kde je spousta lidí se složit k zemi..asi proto aby to začali i kamarádi a ostatní lidi brát vážně ..
Zaregistruj se, pošlu Ti svou mailovou adresu a můžeme to spolu probrat detailně.Toto je natolik závažné téma, že není vhodné do veřejné diskuze.Kdo nezažil nepochopí.
zkus každý den běhat po lese,nebo v přírodě,alespon půl hodiny.Prostě běžet,když už nemůžu,tak chůze a zase běh.Pak mozek uvolnuje nějaké látky,které ovlivnují dobře psychiku a člověk přijde na jiné myšlenky.Hlavní je nesedět doma a koukat do zdi.
vzhledem k tomu že mám tak trochu nemocné srdce a cítim docela velkou únavu, tak tohle asi nepřipadá v úvahu...
Souhlasím s tím, co tady už padlo, klidně zavolej psychologovi dřív, že je ti zle, ať to s tebou pořeší. je to normální, stává se to běžně. Je pravda, že léky potřebují čas, aby zabraly, ale taky pozor na to, že první antidepresiva často nezaberou, prostě ti ten prášek nesedne, a musí se třeba zkoušet jiná... to není žádná hrůza, já jsem jich už vystřídala taky několik.
Ta situace se zlepší, celkově nálada bude lepší a ty myšlenky jako postupně vyblednou až zmizí... ale nesmí se na to spěchat, není to záležitost na týden.
A co psychoterapie? To by možná taky stálo za to.
Hodně štěstí
Mám dojem, že tu došlo ke zmatení pojmů.Napsala jsem to sice "andyo" vnitřní poštou, ale neuškodí to napsat i do poradte.Psycholog je doktor filozofie a tím pádem nemůže léky předepisovat.pouze se s klientem snaží odhalit příčinu jeho problémů.Psychiatr je doktor mediciny, stanoví diagnózu a podle toho předepíše léky a určí jejich dávkování.Ve vážných případech může doporučit hospitalizaci.Neurol je Alprazolamum, jeho léčivou látkou je alprazolam, patřící mezi benzodiazepiny, které jsou návykové.Není to vyloženě antidepresivum, ale anxiolytikum - lék odstraňující chorobné úzkosti.Ten druhý lék neznám, to bude pravděpodobně skutečně antidepresivum.Jeho účinek je patrný až po delší době.Deprese se nevyléčí silnou vůlí, při větší fyzické námaze tělo vyloučí adrenalin, pomůže jen snížit napětí.Léčba je běh na dlouhou trať, vyžaduje spolupráci okolí, kterou ale často postižený odmítá.Psychoterapie je buď individuální nebo skupinová.Ne každému pomůže.
Pěkně jste do toho spadl-Neurol je návykový,chcete pořád zvyšovat dávky? S čím jste vůbec šel k psychiatrovi? Považujete špatnou náladu a depresívní myšlenky za DEPRESI jako nemoc? Psychiatři vás označí diagnózou hned,farmaka vám taky dají hned(byznys) a možná jste byl jen dočasně ve špatném psychickém stavu s blbou náladou,což je normální.
Nasadit odvykací kůru,najít odborníka,který s vámi vše probere od základů,nějaká psychoterapie,uvědomit si,že existují i jiné metody "léčby",pak příp.změna životního stylu,njít si koníčky,holku...
ewo, možná máte pravdu, ale pravděpodobně jste takovou situaci neprožila ani Vy, ani nikdo Vám blízký. Je to stejné, jako byste člověku se zlomenou nohou radila, aby šel tancovat a že to přejde... To, co tady andy popisuje, není jenom blbá nálada. Zažila jsem to v rodině. Nakonec (naštěstí, protože jsme byli úplně v koncích) zabraly léky a teď se uvidí, co bude dál.
Souhlasím s "inžinýrkou". Deprese je těžká a utrpení plná nemoc - pro nemocného i pro jeho okolí. Kdo nezažil, nemůže rozumět. Stejně jako byste nerozmlouvala nemocnému s rakovinou léčbu u onkologa, je nezodpovědné rozmlouvat nemocnému s depresí návštěvu psychiatra a vymlouvat užívání lékařem předepsaných léků. V obou případech si zahráváte se životem nemocného - jste ochotná si to vzít na svědomí? Jestli se skutečně jedná o depresi, může posoudit jen psychiatr. Také o medkaci může rozhodnout jen psychiatr a věřte nebo ne, psychiatři spolupracují s psychology a také využívají možnosti psychoterapie. Prosím, u takto závažných témat se zdržte radikálních soudů a doporučení, to je jen a jen věcí odborníka - v tomto případě lékaře psychiatra.
Právě z obavy před reakcemi lidí jako je ewa jsem dlouho váhala se svým příspěvkem do diskuze.Doufala jsem ale, že po podrobném vysvětlení už nebudou rady typu - najdi si holku, jdi do kamenolomu a pod.Andyo jsem napsala vnitřní poštou, ale neozval se.Je to dost divné, buď to byl vážně momentální splín, nebo to nějak řešil.Podobná diskuze s potenciálním sebevrahem už na poradte proběhla a vyšuměla do ztracena.Nakonec ale nejde jen o radu pro jednoho tazatele, do podobné situace se může i někdo další, tady dostane aspoň základní instrukce ja na to.
Má reakce byla určena právě především "ewě", z Vašich odpovědí je zřejmé, že víte, o čem píšete, tak snad jsem se Vás nedotkla.
Ne,ne, naopak.Vy jste můj příspěvek velice vhodně doplnila.Aspoň je vidět, že jsem měla pravdu.Děkuji. Kéž by podobné rozumné názory měli i ostatní lidé ( a to nejen v poradte )
Předpokládala jsem tyhle reakce.Jelikož nevím,jak těžkou depresí,nebo vůbec zda depresí dotyčný trpí,proto jsem nadhodila otázky,aby si to on sám v sobě srovnal a zapřemýšlel o tom.
A právě proto,že podobné jsem zažila.Není nic horšího,než naprosté NIC,kdy je vám všechno jedno,beznaděj.Nevím jestli to byla opravdová deprese,jak se to co se nazývá spadá do týhle škatulky,nebo ne,ale sebevraždě jsem unikla za pět minut dvanáct.Zachránila mě trochu rozumná psycholožka(ne psychiatrička),trochu zbabělost a možná pár "náhod",kdy řízením osudu něco objevíte,nebo potkáte v pravou chvíli.A zkušenost s psychiatrem mám taky(tenkrát jsem jiné východisko neviděla)-předepsal mi prášky,sotva se na mě podíval.Naštěstí jsem je brala jen tři neděle a víc k němu nešla.Když začali účinkovat,stav se "vylepšil" asi tak,že už jsem sice nebrečela(ani nemohla),ale nepůsobily na mě emoce vůbec žádné.Tak jsem si radši znova to dno začala "vychutnávat" až do extrému,než se si odstupem let řekla,že všechno špatný bylo k něčemu dobrý.Toť má zkušenost.Ale chápu,každý člověk je jiný a může to mít jinak.
Vždycky jsem si o sobě myslela, že jsem silná osobnost a nic mě nezlomí . A pak mi dal život tolik facek, že jsem z toho byla "nepoužitelná". Když mi někdo na ulici řekl dobrý den, tak jsem se rozbrečela. Doma jsem si zalezla do kouta, tam mi bylo nejlíp. Dokázala jsem tam sedět celý hodiny a jen tak čučet
. nějaký rady -musíš s tím něco dělat, najdi si koníčka, mysli pozitivně , byly úplně na nic. Člověk nemá svoji vůli, naprosto se rozpadne jeho osobnost. A tak jsem si taky došla pro "prášky" . Dostala jsem Neurol a Citelec. Neurol působí ihned, Citalec je třeba brát minimálně tři měsíce, aby se projevil jeho účinek. Takže jsem se cpala Neurolem. Stačilo, aby se objekt mých problémů (rozuměj - můj bývalý manžel)objevil a už jsem do sebe házela Neurol za Neurolem. Někdy jsem takhle za den snědla i 7 prášků. Znalci teď musí kulit očima
. Ale prostě nešlo to jinak. Bez prášků jsem se rozsypala. Bylo to hrozný. Tento stav trval asi dva roky. Potom se situace začala uklidňovat, já si našla novou práci, nového přítele, NOVÝ ŽIVOT. Mohla jsem pomaličku ty vysokánské dávky snižovat. Dnes si občas vezmu půl tabletky Neurolu, to jen když je to opravdu "nutné" . Ano, není dobře tyhle prášky brát.Ano, jsou návykové. Ale bez nich bych to tenkrát nezvládla.
. A k těm negativním účinkům. Přečtěte si příbalové letáky u jiných léčiv. Třeba léčiva pro lidi se špatným srdcem, ledvinami, játry atd. Ty vedlejší negativní účinky jsou tam vždycky! A ještě jedna důležitá věc - zlomená noha se Vám zahojí třeba i sama. A nebude mít vliv na Váš zdravotní stav. Taková nemocná DUŠE, může způsobit celou řadu dalších závažných onemocnění - infarkt, rakovinu, roztroušenou sklerozu,únavový syndrom... A jestli si někdo o mě myslí, že jsem blázen, když chodím ke cvokaři, tak mě takový člověk může být ukradený
.
Sebíku, bodík. A milion veselých bodíků do života, na každé nové ráno Ti jich pošlu 10 ju?
Já sama, jestli nezvládnu toho taťuldu, tak k lékaři zaběhnu dřív, než mě doběhne právě ta vyhořelá duše. Mám ho v tomhle pitomým období pořád na paměti, že právě cvokař je ten, kdo mi může pomoct.
Ahoj, vim skoro presne ocem povidas, i kdyz mi jeste neni moc... 3 dny se nic nedeje a pak to prijde najednou a necekane - slzy a proste se sesypu nekde do kouta a trva to vice nez hodinu... pak si lehnu na zem a koukam strasne dlouho do stropu..
Konicka jsem mel, ale s tou naladou jde vsecko do haje, neurol jsem zacal brat uz i po 4 najednou, potom mi ale je vlastne stejne mizerne a cely den pak prospim. Nemocna duse uz mi taky k necemu "pomohla"... nedavno jsem byl v nemocnici se srdcem - selest a trochu zuzenene dychaci cesty - casto dycham hodne rychle i kdyz sedim nebo vyjdu jen par schodu, kazdopadne doktorka mi na zacatku roku rekla ze je to jen zacatek...
Dekuju ti, mej se hezky
Andyo. V dnešní době už existuje celá řada léků. Jak s okamžitým, tak dlouhodobým účinkem. Je tu trošku problem. Ne každý lék je určen pro každého. Co zabere jednomu, druhému nepomůže . Navíc ty s dlouhodobým účinkem opravdu začnou účinkovat až za týdny. Proto má pacient tendenci je neužívat, protože si myslí, že nepomáhají.
. Ty se POKUS zbavit DUVODU svých problémů. Ano POKUS SE O TO. Někdy ten problem může být kdesi v nás a my ho ani nevnímáme, nevíme o něm. Ty ted musíš udělat pro svoje zdraví maximum. To znamená - kvalitní psychiatr, ale i psycholog. Pochopit sám sebe a umět se svým problemem "bojovat". Nesmíš na to jít násilím
. Takový to : Musím jít ven si zaběhat. Musím.,.,. Jenže ono Ti to nejde! Prostě nejsi schopen udělat krok, natož někde běhat. A Ty přece MUSÍŠ.,.,.,NEMUSÍŠ! Tohle si uvědom. Jinak ležíš doma se svoji depkou a máš navíc výčitky, že nejsi schopen jít ven. Ano, buď co nejvíce mezi lidmi, sportuj, hledej věci, které Tě uspokojují. Na jednu věc si však dej pozor. Když dovádí malé děti, tak se jim říká : "nech toho, z největšího smíchu bývá pláč!" To platí i pro nás, dospěláky
. Jeden den budeš někde, kde budeš v radostné euforii a.,.,., v noci se vzbudíš s obrovskou depkou
. Určitě na sobě pracuj, jsi mladý, máš celý život před sebou
. Moc Ti přeji, aby ses týhle POTVORY zbavil
. Ahojky Sebodka
Ahoj Andyo! Zkus si přečíst tyhle 3 odkazy, co ti posílám. Zjistíš, že depresi nemůžeš ty sám vůlí nijak ovlivnit. Zjistíš, co se v mozku děje a budeš své nemoci lépe rozumět. To je velmi důležité, protože pak nedáš na takový rady, co lidé v dobré vůli se ti budou snažit poradit. Vím, o čem mluvím, to mi věř. Když mi zemřel syn, tak mi taky mnozí říkali, že čas všechno zahojí. Prdlajs. Je to 12 let a je to jako včera. Neváhej a najdi si dobrýho doktora. A jestli chceš, tak i já ti můžu vnitřní poštou pomoci, třeba se jen "vykecáš", tady se to moc rozebírat nedá. Pá a drž se. Budu čekat...
Zřejmě by bylo třeba změnit medikaci. Evidentně Neurol ti nesvědčí, když ,,zgumovatíš ,, a dále máš následky na srdíčku. Nebylo by účinnější se zamilovat do nějaké prima slečny?
Srdíčko evidentmě trpí nedostatkem lásky.
Problém může být klidně ve střevní nerovnováze. Zkuste Lactobacil.
Vyšetření stolice proběhlo? Campylobacter nebyl?
Určitě se zaměř na změnu jídelníčku, losos , lněné semínko - chce pomlít na kaši tak lžičku denně, nebo řádně rozkousat. Magnezium nebo minerálku s ním. případně Ondrášovku nebo Korunní měla by mít na etiketě buď magnezium, nebo lithium. Banány konzumovat s rozumem. Avokádo. Oranžové potraviny né chemicky zpracované.- zeleninu ovoce, Dýni Hokaido,oříšky ,ovesné vločky, borůvky, maliny, slunečnicové semínko... to jen pro příklad omezit sladkosti, rafinovaný cukr, uzeniny.
Pokud tě zajímá syntetická řada. Tak B - komplex, Vit B6, kyselina listová Vitamín E - prospěšný pro srdce a cévy .
Čaj Prana pročistí cévy, ale páli než se organismus vyčistí.
Pokud jsi na sladké našla jsem kokina- X3 Candy vitamins 8 vitamin +calcium
doplněno 18.07.10 19:02:Hledala jsem ty kokina na netu, jinak je mívají v prodejnách Hak +Hak zelený obal cena cca 20 ,.
složení:
Vitamín C
Niacin
Kyselina pantoteová
B6
Thiamin
Biotin
Folatsin
B12
Kalcium
doplněno 18.07.10 19:27:taky krůtí maso je ok
myslim ze v 17 ti letech do sebe cpát neurol apd je na nic život, po tedlech lekach jsi utlumená ja sem na deprese bral prášek asesntra neni tak silný a ani navykovvý bral sem ho 2 denen asi 4 roky a nejsi po nem utlumená, skus to projednat s psychiatrem, jinak preji hodne stesi do života a at uz si v pohode
michal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.