Ahoj...Když už obdržíte od VZP platební výměr nebo výkaz nedoplatků, znamená to nebezpečí brzkého zahájení exekučního řízení.? Má někdo zkušenosti... momentálně v lednu budu dlužit 15000 ale z výplaty v lednu budu posílat určitou částku. Díky. Minuli rok jsem bohužel na to neměla plážím i bance díky.
Aby jste se vyhla ještě větším problémům,zajděte na VZP a tam se s nimi určitě dohodnete na nějakém splátkovém kalendáři.Čekat na exekutora není rozumné.
ja to platim az s priznanim a zadny problem.. kdyz prijde vymer, tak jim snad zavolate ne, ze to splatite do tehdy a tehdy
tazatelka
Za jak dlouho vám přišel u jaké částky? Budu posílat teď v lednu dluh tam mám asi 15000
joudic*
vymery mi nechodi, tzn rok dluhu je ok, platite samozrejme penale, ktere z 1 roku je male
tazatelka
Penále platím každý měsíc..ale mám DPP a byla jsem věčně v karanténě. Takže to u tak malé částky neposílají.?
joudic*
na castce nezalezi, posilaji extra vyuctovani kdyz neplatite, a pokud se dal o to nestarate a nekomunikujete, prijde pak vymer, a pak po nem nejspis oznameni exekuce.. prisel mi vymer jen jednou, a to platim jak chci a kdy chci..
Ne tak úplně svojí vinou jsem byl ubezpečen v nemocnici, že vzhledem k věku 65+ jsem státním pojištěncem. Bohužel mi nárok na důchod ale vzniknul až ve věku 67+. Celou dobu jsem tedy dlužil VZP měsíčně platbu OBZP(osoba bez zdanitelných příjmů) a to i při mém pobytu mimo rep. Exekutor se sice neozval, neměl kam, byl jsem celou dobu v zahraničí u dcery - nicméně náhodou jsem se dozvěděl, že jsem v exekuci už mnoho měsíců. Takže hurá na VZP, zjistit přísl. exekutora a zaplatit urychleně dlužnou částku. Pak ještě penále. A pak ještě penále z prodlení platby penále...atd. 200.000 cca. Naštěstí jsem je měl, takže mi přišel po měsíci dopis o zastavení exekuce. Asi nebudete mít tolik peněz jen tak v šuplíku, takže okamžitě začněte platit třeba jen třetinové částky, myslím, že stačí 1000.- měsíčně a pak se běžte dohodnout na pojišťovnu o splátkách zbytku. Myslím, že jsou na to docela zvyklí, jsou příjemní - a pro zasmání, způsobil jsem dámám šok, když jsem vše uhradil během týdne. Údajně se to ještě nestalo. Tak držím palce a nebojte se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.