Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak dlouho VZP řeší vymáhání exekuci atd

Od: tazatelka odpovědí: 10 změna:
Ahoj...Když už obdržíte od VZP platební výměr nebo výkaz nedoplatků, znamená to nebezpečí brzkého zahájení exekučního řízení.?
Má někdo zkušenosti... momentálně v lednu budu dlužit 15000 ale z výplaty v lednu budu posílat určitou částku. Díky.
Minuli rok jsem bohužel na to neměla plážím i bance díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

1x

Aby jste se vyhla ještě větším problémům,zajděte na VZP a tam se s nimi určitě dohodnete na nějakém splátkovém kalendáři.Čekat na exekutora není rozumné.

tazatelka
hodnocení

Půjdu tam v nejbližší době. Díky

joudic*
hodnocení

0x
ja to platim az s priznanim a zadny problem.. kdyz prijde vymer, tak jim snad zavolate ne, ze to splatite do tehdy a tehdy
tazatelka
Za jak dlouho vám přišel u jaké částky? Budu posílat teď v lednu dluh tam mám asi 15000
joudic*
vymery mi nechodi, tzn rok dluhu je ok, platite samozrejme penale, ktere z 1 roku je male
tazatelka
Penále platím každý měsíc..ale mám DPP a byla jsem věčně v karanténě. Takže to u tak malé částky neposílají.?
joudic*
na castce nezalezi, posilaji extra vyuctovani kdyz neplatite, a pokud se dal o to nestarate a nekomunikujete, prijde pak vymer, a pak po nem nejspis oznameni exekuce.. prisel mi vymer jen jednou, a to platim jak chci a kdy chci..

asd1
hodnocení

0x

I kdyby to neposlali exekutorovi tak naskakuje penále, pak platební rozkaz = poplatky za vymáhání a nakonec exekuce kdy to bude řádově víc..

Komunikuj s nima, domluv si splátkový kalendář..

VZP často úmyslně čeká až to penále naskáče a ozvou se těsně před promlčením..

tazatelka
hodnocení

0x
Na VZP mě řekli že zatím splátkový kalendář nepotřebuji. Že jen mám něco poslat je jedno kolik.

geert
hodnocení

0x

Ne tak úplně svojí vinou jsem byl ubezpečen v nemocnici, že vzhledem k věku 65+ jsem státním pojištěncem. Bohužel mi nárok na důchod ale vzniknul až ve věku 67+. Celou dobu jsem tedy dlužil VZP měsíčně platbu OBZP(osoba bez zdanitelných příjmů) a to i při mém pobytu mimo rep. Exekutor se sice neozval, neměl kam, byl jsem celou dobu v zahraničí u dcery - nicméně náhodou jsem se dozvěděl, že jsem v exekuci už mnoho měsíců. Takže hurá na VZP, zjistit přísl. exekutora a zaplatit urychleně dlužnou částku. Pak ještě penále. A pak ještě penále z prodlení platby penále...atd. 200.000 cca. Naštěstí jsem je měl, takže mi přišel po měsíci dopis o zastavení exekuce. Asi nebudete mít tolik peněz jen tak v šuplíku, takže okamžitě začněte platit třeba jen třetinové částky, myslím, že stačí 1000.- měsíčně a pak se běžte dohodnout na pojišťovnu o splátkách zbytku. Myslím, že jsou na to docela zvyklí, jsou příjemní - a pro zasmání, způsobil jsem dámám šok, když jsem vše uhradil během týdne. Údajně se to ještě nestalo. Tak držím palce a nebojte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]