Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. V červnu jsem nastoupila na částečný úvazek do práce, ale zaměstnavatel mi stále nedal k podpisu "růžový papír", a pokud se tedy nepletu, zbytečně mám nižší plat. Pokud vím, mohu podat daňové přiznání a požadovat toto zpět, ale je nějaký důvod, proč s vydáním tak otálí? Mockrát jsem to připomínala, vždy mi řekli, že už to bude.
Díky
Myslím, že Vám mzdu počítá správně, jen je to flink s dodáváním dokladů. Jestli máte slevu uplatněnou, zjistíte např.tady kalkulacky.idnes.cz/... Nejdřív vepište jen svou hrubou mzdu a v dalším případě změňte sleva na poplatníka na NE. Znovu zadejte mzdu a uvidíte. Na slevu máte nárok a stejně pokud Vám bude dělat roční zúčtování daně tento zaměstnavatel, musí Vám dát "růžové prohlášení"nejpozději do 11.2. k podpisu na tento rok. Jinak - zda je sleva na poplatníka uplatněna lze vyčíst i z některých výplatních pásek, na to jste koukala?
Díky, podívám se. Proč myslíte, že mi ji počítá správně? Vždyť nemůže vědět, jestli jsem to nepodepsala jinde (jsem jen na částečný úvazek). Chci odsud odejít, ale nevím jak postupovat s uplatněním slevy zpětně - podat daňové přiznání? A pokud ano, čím prokážů, že sleva nebyla uplatněna (stačí přehled mezd)? Díky moc
kdo nevěří, já? Omlouvám se, čtu to až teď. Ano, je možné, že pokud máte jen část.úvazek, mohl si myslet, že slevu uplatňujete jinde. A abyste viděla, jak "velkou" máte výplatu (tedy v čistém), slevu vám automaticky uplatnil, protože kdyby ji neuplatnil, musel by Vám na tu čistou mzdu dát vyšší hrubou a tím pádem odvést vyšší odvody ZP a SP. Ale domlouvali jste se snad při nástupu na hrubé mzdě, předpokládám. V každém případě nebojte, o své peníze nepřijdete, buď Vám udělá roční zúčtování, kde neuplatněnou slevu vrátí, nebo pokud mu nevěříte, udělejte si DP sama, no a pokud chcete odejít, dostanete Potvrzení o zdanitelných příjmech, kde bude vypsáno co jste si vydělala, jaké slevy uplatnila
To je samozřejmě zaměstnavatelova chyba. Za rok 2021 si udělejte do konce března daňové přiznání, dostanete peníze zpět a pro rok 2022 si vytiskněte formulář sama (MF) a vyplněný ho předejte zaměstnavateli se slovy:"Když jste to dodnes nezvládli, tady vám ho nesu hotový". financnisprava.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.