Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Je mi 52let. Poslední dva měsíce šlapu denně cca 20km na rotopedu.
Trápí mě bolest která je z druhé strany v ohybu kolena. Někdy to přejde až do lehké křeče.
Taky noha od kolene mi přijde oslabená.
Podobné potíže jsem míval kdysi když jsem ješte hrával fotbal a aktivněji sportoval.
Může to být od artrozy kterou v koleni mám, nebo je problém jinde?
Za odpovědi děkuji.
Tak ortoped by Vám jistě dal lepší odpovědi, než se dočkáte od laiků zde, to je nepochybné.
Podle mne ale tak jak to popisujete, to bude záležitost spíše šlach(y). Pokud jste dříve tolik na rotopedu nešlapal, možná jste to krapet přehnal (byť nevím v jak velké záteži..jaký odpor máte na rotopedu nastavený).
Mne bolí koleno už téměř 2 roky (a počátky již před 12 lety) a už to neřeším, prostě jezdím..
Byl jsem u dvou lékařů, každý má jiný názor (zcelaj jiný).
Někdy je to lepší, někdyu horší..
Věk mám téměř stejný jako Vy.
Jednostranná zátěž. Když jedete na kole terénem, tak máte více různorodého pohybu v souvislosti s jízdou do kopce, z kopce, do zatáček apod..
Také tipuji přetížené šlachy a úpony.
Tělesnou zátěž pestrou. Cvičit až po zahřátí, necvičit do bolesti. Cviky i na zemi. Procvičovat, protahovat celé tělo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.