Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zaměstnavatel může poskytnout 20 000 Kč ročně na rekraci zaměstance. Mám dotaz, jestli je níže uvedený příklad zaplacení ubytování v pořádku nebo ne.
Příklad: je rok 2022, objednávám si ubytování na rok 2023 v ceně 35 000 Kč.
V roce 2022 mi ubytování vystaví pro zaměstnavatele zálohovou fakturu ve výši 20 000 Kč na uvedený pobyt
V roce 2023 mi ubytování vystaví pro zaměstnavatele fakturu na doplatek ve výši 15 000 Kč
Bylo by to tak OK? Nebo může být problém třeba s tím, že si platím z letošního roku ubytování až na příští rok?
Jak je to v tomhle případě, nevím. Ale třeba při příspěvku na dětskou rekreaci členu-zaměstnanci např. v hodnotě 3800 Kč, je faktura od vystavitele-organizátora rekreace, k proplacení adresována správci učetnictví FKSP-vedení podniku a ten předepíše zaměstnanci novou fakturu pro zaplacení zbytku hodnoty příspěvku. Tzn. třeba 2800 Kč, když příspěvekl od FKSP ve výši 1000 Kč byl uznán. Výše příspěvku se zřejmě pohybuje v rámci nějakých předpisů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.