Nejste přihlášen/a.
Chyba je, že opravdu nemáte žádné sebevědomí. Na tom byste měl opravdu zapracovat. Chápu, že psychicky špatně člověk snáší nějaký takovýto problém, ale u Vás mě zaráží, jak upozorňujete hned i na to, že jste gey..To o sobě víte Vy a jistě také víte, že ne všichni mají husté a dlouhé vlasy. Prostě sám sebe přijměte takového jaký jste. Pak se Vám nebude zdát, že Vás okolí příliš řeší. Myslíte si, že se dnes někdo pozastavuje nad lisinkou, nebo pleší? Je to jen o tom jak to máte v hlavě nastavené Vy sám. Bez vlasů se dá vést naprosto plnohodnotný život a můžete být i atraktivní pro své okolí. Když sám změníte svůj přístup k sobě samému. Pokud to nezvládnete sám, můžete se obrátit na odborníka. Možná by Vám v tom mohl psycholog pomoci, pokud sám sebe až tolik řešíte a nedokážete se smířit s tím, že jste holt takový, jaký jste. Je tolik onkologických pacientů, kteří přijdou o vlasy atd. a přesto bojují a mají chuť žít...A Vy jste zdráv, tak si z méně vlasů zkuste udělat svoji přednost. Neberte to tak tragicky, jinak si zaděláte na opravdové deprese a budete se z toho hrabat jen obtížně. A život Vám utíká..Mějte se rád!
Naopak...vlasy vám padají, protože jste ve stresu. Zkuste se uklidnit, stačí malý stres a padání vlasů je větší, než normálně. Prožíváte nějaké stresy v práci nebo doma? Často kvůli stresu vlasy začnou padat.
Myslím, že zas tak moc Tě lidi neřeší. Každej má svých starostí dost. U chlapů je to celkem časté a není to nemoc. Já znám více chlapů bez vlasů, co jsou zajímaví a sexy. Hlavně ty sportovní typy. Někdo si vlasy odbarvuje, že ta bezvlasá místa nejsou tak vidět. Ale to pak se musí pořád, aby nebyly vidět ty odrosty. Taky je to na pokožku hlavy dost agresivní.
Tak si vymysli nějaký šátek, jako houslista Šporcl nebo Bohuš Matuš.. Ten si dokonce nechal vytetovat tisíce teček, ve tvaru vlasového porostu.
Jinak kofeinový šampon a hlavně stravu bohatou na minerály. Když nepočítám hormony a dědičnost, vlasy padají při nedostatku hořčíku nebo zinku, železa, někdy i křemíku. Na doplnění stokrát raději ve stravě: Melasa má hodně Mg i Fe. Je to takový pendrekový sirup ze zdravé výživy, lžíci denně. Zn a Mg - semínka, ořechy, klíčky, cereálie, oleje zastudena lisované...Jíst často ryby a denně různou zeleninu, saláty, zelenou petržel. Si je v přesličkovém čaji.
Právě tím stresem si např. hořčík rychleji spotřebováváš.
Vlasy ohol strojkem, co vypadalo z hlavy dožeň na pěstěné lehce zarostlé tváři a soustřeď se na celkový dojem. Vkusné slušivé oblečení a dobrá figura dělá víc, než vlasy. I když nevím jak u hošanů, ti si možná na lokny potrpí, já jsem hetero žena a radši holohlavého s pěknou figurou, než vlasatého pupkáče.
Mám známého, který to měl naopak, také dělal VŠ, byl z toho v permanentním stresu a jedním z důsledků bylo, že mu začaly padat vlasy. Vy to možná máte obráceně, vykašlete se na vlasy a soustřeďte se na VŠ tak, abyste to zvládal, a pokud možno bez stresu. Vlasy k životu nepotřebujete, ale bez VŠ v dnešní době budete mít dosti omezený výběr povolání (tedy pokud nebudete OSVČ, tam je to jedno).
Asi se až moc pozorujete. Věřte, že vaše vlasy nezajímají fakt nikoho. Kdybyste byl ženská, tak to chápu, ale plno chlapů má holou hlavu už po dvacítce a každýmu je to šumafuk.Nezbývá nic jinýho než se s tím smířit.
Jde také o to, jak dlouhé máte vlasy. Jestli máte dlouhé vlnité černé háro, taky bych se na vás asi "blbě" podívala. Ne s nějakou záští nebo výsměchem, spíš by mi to prostě přišlo zajímavé a nezvyklé - dlouhé vlnité vlasy a na temeni velké kolo. Bude to asi těžké, ale budete muset změnit účet. Vlasy ostříhat na krátko (a to hodně na krátko) a pak už to nikomu divné nepřijde a nikdo se po vás koukat nebude Stejně pravděpodobně časem o vlasy přijdete úplně. Jste muž, přesně ve Vašem věku genetická alopecie začíná (dřív se to svádělo na to, že kluci museli nosit na vojně čepici - no, a teď kde je vojna a vlasy padají dál). Padání vlasů má spoustu příčin, ale u Vás to asi stres nebude, to by vlasy padaly rovnoměrně a nevytvořilo se Vám kolečko. Vím, že padání vlasů je hrozně stresující věc, kdo to nezažil, hloupě kecá. Pamatuju ten stres,když jsem si šla vlasy mýt (byla jsem dlouhovlasá blondýna) - kolik jich bude ve vaně, kolik jich vyčešu, byla jsem tak švihlá,že jsem je jeden čas i počítala - u čísla 300 mě to už většinou přestalo bavit.Zkoušela jsem všechno,co jsem se doslechla,že by mohlo pomoct, utratila spoustu věcí za různé vodičky, výživové ampule, šampony apod. To je blbost - hlavně nekupujte žádné drahé přípravky. Mně nakonec pomohla jedna léčitelka,ale vy jste bohužel muž, mužskou plešatost vyléčit nelze. Proto ostříhat, pobrečet si a víc se tím nezabývat! Přijdou horší věci v životě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.