Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím o info jak se Vám podařilo snižit krevní tlak?
Dnes mi doktor předepsal nějaké leky na snížení tlaku. Což bych se do budoucna rád zbavil této "závislosti".
Ještě doplním, tlak je 150 / 90
A tlustý jsem - tojo.
Alkohol nepiju už asi 10 let jsem žádný neměl - není čas
Kávu dvakrát deně - turka
Snížit lze práškama. Pokud to není o moc, můžete se pokusit jíst zdravě (zelenina a hodně česneku) a hodně sportovat a taky se naučit v klidu uvolnit a zklidnit. Stejně vás ale prášky časem neminou.
S tím nesouhlasím. Sám česnek to nevytrhne, ale změna živočichosprávy ano. Mám to vyzkoušené, měla jsem velmi vysoký krevní tlak, pár let na kombinaci prášků. Ale nevýhody plynoucí z medikamentozní léčby byly tak velké, že mi to stojí za to nepřežírat se a víc se pohybovat.
@tabletka - ale to je jen dočasné řešení. Více se pohybovat = odrovnat si klouby, ale můžeme dělat že ne, jasně, moje babička se dožila ..
To dočasné řešení mi chválí všichni lékaři, na které narazím a už funguje dva roky, u mého kamaráda deset let. Byl obtloustlý, kouřil a ven nevylezl jak byl rok dlouhý. Deset let denní procházka přes sedm kilometrů, bez ohledu na počasí, o něco zdravější strava, víno si neodepírá a je zdravý jako buk. Dědek přes sedmdesát. Neexistuje medicínský důvod se domnívat, že je toto řešení dočasné.
@tabletka: jasně, ale nemůžete tu prostě s klidným svědomím člověku s nadváhou (možná i výraznou) doporučit zatěžovat klouby bezcílnou chůzí. Ledaže chcete zásobovat rehabilitační centra mrzákama, to pak jo.
No může třeba jezdit na kole - minimální zátěž na klouby .. Jenomže to chce taky trochu myslet, samozřejmě že než si nějaké kolo vybere, tak bude jaro.
No může dělat co chce, historky o tom, jak si tlustý zničil kolena, když denně obešel rybník jsou pěkné urban legends.
@tabletka - souhlas . Po úrazu jsem přibrala 10 kg a vyfasovala prášky na tlak. Po rehabkách jsem pomalu prodlužovala a zrychlovala chůzi s holemi + plavání jednou týdně a upravila jídelníček. . Trvalo to rok a půl než jsme se dostala na původních 60 kg a tlak bez léků jak mimino. Je to již 9 let zpět. Kdo nechce zhubnout hledá důvody. Ono je pohodlnější polykat léky na tlak.
Co se týká tlaku, teto problém jsem odsobně neměl. Ale věřím ,že jak píší někteří, zhubnutí i na toto může mít velký vliv. Já osobně jsem měl zvýšený cukr, cholesetrol, kyselinu močovou (dna). Na všechno jsem bral prášky. Po zhubnutí o 25 kg (110/85) se mi všechny hodnoty upravily do normálu a ptrášky už přes 6 let neberu.
K tomu, co radí přede mnou:
Omezte množství soli, uzeniny, chipsy, taveňáky,...Ne lékořici, která tlak zvyšuje.
Jezte potraviny bohaté na draslík, díky němuž klesá množství tekutin v krvi. Meruňky, banány, kvasnice, luštěniny, petržel, švestky, ořechy, špenát, obilné klíčky
Kyselina listová podporuje funkci cévních stěn: redkvičky, lisový salát, avocado, rajčata. Denně aspoň porci syrové zeleniny.
Vitamín C- ovoce, citrusy, cibule, paprika...Lepší často a více dávek.
Vitamin E -zlepšuje elasticitu cév - panenské oleje ze semínek / sezamový/, ořechy
Pít zelený čaj , jíst hodně česneku, pokud mlsat, tak po troškách hořkou čokoládu
Nehledě k tomu, že pokud je tlustý (jak sám píše) tak si zadělává rovněž na cukrovku druhého stupně a to je pak další a ne malý problém. Úprava váhy, stravování a pohybu, je nejlepší a nejlevnější lék. A já k tomu vždy dodávám pozměněné rčení "Příroda léčí a práce uzdravuje". Takže pohyb v přírodě a dostatek fyzicky náročnější práce a nejsou nutná žádná fitka a náročné diety. A zhubnout se dá zejména radikálnějším a poctivým omezením množství v příjmu potravin, po dostatečně dlouhou dobu. A má vlastní zkušenost a důležitá informace je, že po prvním měsíci váha většinou vůbec neklesne! A teprve pak se "nastartuje" proces hubnutí a pak to jde každý měsíc dolů. Důležité je to po tom měsíci, kdy se zdá že to nemá význam, nevzdat a pokračovat. Těch 25 kg (jak jsem psal ve svém prvním příspěvku) jsem zhubnul přesně za půl roku. Chce to jenom vydržet. A pak už upravit pouze stravování tak, že se člověk nepřejídá a občas se zvážit a případně hned nárůst "korigovat".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.