Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se stane, když se člověk uzavře do místnosti?

Od: matyx odpovědí: 15 změna:

Zdravím, rád bych se zeptal, co se stane, když se člověk uzavře do místnosti bez oken jako bylo třeba v psychiatrické léčebně na dobu třeba týden. jak na tom bude jeho psychický stav? Vynechme z toho záchod a potravu. Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Říká se tomu terapie tmou. Údajně to má velmi pozitivní dopad na zdraví. Známá paní mi vyprávěla o své dceři, která pobyt ve tmě absolvovala. Nejenže ji to psychicky nezlomilo, jak to třeba dokáže samotka ve vězení. Šla do toho dobrovolně a po týdnu? dvou týdnech? vyšla psychicky silnější a s lepším vnímámím okolního světa.

sparcoo*
hodnocení

3x
Záleží s jakými informacemi by byl do té místnosti zavřen.
Někteří lidé se zavírají dobrovolně do tmy na několik dní aby prožívali zvláštní stavy vědomí.
matyx
hodnocení

Dejme tomu, že se člověk dobrovolně uzavře do tmy.
makk

Takové pokusy se dělaly. Ne teda jeden, ale několik lidí se nechalo zavřít do jeskyně na řádově měsíc a libovali si, žeto bylo super.

makk

makk - to je ale nesrovnatelné. Těch jeskyňářů byla skupina a hlavně nebyli potmě.

Kamarádka byla tady a nemůže si to vynachválit.

liska5
hodnocení

3x

Když to bude dobrovolné, jako experiment, třeba ohledně vnímání času, tak bych do toho i šla. A věřím, že mne to nijak psychicky nerozhodí, naopak něco třeba budu lépe umět vnímat a lépe pochopím /třeba slepé lidi/.

Když to bude za trest, tak se budu bránit zuby nehty a budu se v té tmě trápit.

hodnocení

3x

Zdravím. Záleží na dlůvodech, proč by to dělal a co od toho očekává... Jestli chce třeba o samotě rozjímat, meditovat atd..Pak by to jeho psychiku mohlo posílit. A mohlo by mu to prospět celkově.

hodnocení

2x

Motýlek byl napřed zavřený dva roky a potom na pět. Ve tmě.

hodnocení

1x

Tak se mnou by se stalo to, že bych se zbláznila už za jediný den. Vůbec si nedokážu ani představit, že by mne někdo zavřel do místnosti bez oken a do tmy.

Suzy, já jsem sem sice před pár hodinami napsala o faktickém zážitku mně známé dívky a doložila jsem to věrohodným textem, ale osobní pocity mám velmi podobné. Ke špatné a někdy úplně blbé náladě mi docela stačí podzimní měsíce, kdy je málo svěla, málo slunce. Do úplné tmy bych dobrovolně nešla.

No právě. Proto také nemám ráda zimu, jenom když padá sníh a všude je bílo. Třeba letošní zima je pro mne utrpením. Od rána je jenom šero, a v 16 hodin už je skoro tma. Nedovedu si představit co to musí být za psychické problémy, které se léčí samotou a tmou, když tohle byl odjakživa ten nejhorší trest, který dostávali vězni v opravdu tvrdých věznicích. Mluvit s nikým nemusím, to mi nevadí, ale být uzavřená v totální tmě, to musí být příšerné.

hodnocení

1x

Známý to absolvoval a popisoval, jak mozek, který přijde o všechny podněty získané zrakem (a že jich je co se týče všech smyslů nejvíc) tak má čas rozebírat vše na co normálně čas není.
Vracel se do mládí, pochopil různé věci z minulosti, udělal si takzvaně pořádek v hlavě.
Taky řekl, že je to prostě nepřenosné na člověka, který to nezažil, je nutné to vyzkoušet.

hodnocení

1x

Najdi si články o terapii tmou. Už jsou i specializované firmy co tě strčí někam do bunkru. Ztráta pojmu o čase a prostoru spolehlivě za pár dní vyvolá halucinace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]