Nejste přihlášen/a.
Zdravím, stala se mi docela prekérní situace chci si zrušit účet na aukčním serveru Odklepnuto.cz a nevedu internetové bankovnictví, chtějí po mě uhradit dlužnou částku 0,30 Kč!
přes poštovní složenku se mi to nechce posílat, akorát bych se za přepážkou ztrapnil
Nevíte jakým způsobem by se to dalo uhradit?
neztrapnil, na poště jsou na tohle zvyklí ... jen za tu poukazku dáš zbytečnš majlant. Nejjednodušší je požádat někoho s účtem, dát mu pětikačku, at to za tebe pošle. Na poště by tě to vyšlo na cca 20 kč ... p.s. dnes někdo ještě nemá bank.účet? Požádej sestru, bratra, mamku, otce, děti ... někdo přece má účet ...
0.30 to je 30haléřú? pak neplatíte nic. pokud je to 30kč pošlete je úplně normálně poštou, posílala jsem 11kč akorát zaplatíte asi 20kč poplatek.
To je zažitý omyl. Haléře neexistují v hotovostní podobě, proto se běžně v obchodech při hotovostní úhradě zaokrouhluje. Při bezhotovostní platbách se účtuje na haléře - můžete si toho všimnout i pokud v obchodě platíte kartou, nebo na výpisu z bankovního účtu. Dluh (byť velmi malý) existuje a společnost pravděpodobně bude trvat na jeho vyrovnání. Nejsnazší je, jak bylo dříve napsáno, uhradit jej převodem z účtu, při využití studentského konta některé banky neúčtují poplatek za transakci, tak se to ani neprodraží.
Opravdu by ses neztrapnil, na poštu choděj lidi i s vytisknutejma složenkama na 0,00 Kč od různých úřadů...
Pokud půjdeš na poštu, vyplníš složenku na částku 20 haléřů, budou chtít dvacku za převod, celkem 20,20 Kč, po zaokrouhlení suma sumárum opět dvacka. Takže Ty budeš naštvanej, pošta prodělá dvacetník a vše bude v pohodě.
Anebo (pokud jsi problém ještě nevyřešil) mi mejlni na poradte_hop@volny.cz a vymyslíme jiné řešení. Mail udávám jen proto, že bez registrace nemůžeš použít vnitřní poštu tohoto serveru...
Tak jsem se zeptala sestry je vedoucí jedné malé pošty na vesnici. Složenky od úřadů na 00- by posílal jen úplný blb(její slova), pošta složenku na neexistující částku 0,20 hal nepříjme, poslat se ale dá padoš. Ještě se nestkala s tím, že by to někdo udělal.
Info o "nulových" složenkách mám od tety klerá pracuje na poště, opravdu se před časem párkrát stalo že přišla nějaká stařenka a ptala se co s tím - bála se to vyhodit.
Jinak jste mne přivedla na myšlenku co by se asi stalo, kdyby jim tazatel poslal toho padíka složenkou s vysvětlením že nemá interbanking a chtěl poslat třicetník zpátky na účet...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.