Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákaz policisty v další jízdě

Od: tazatel123 odpovědí: 9 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat, když by mě v autě zastavila policie a zakázala další jízdu kvůli technickému stavu vozidla např. kvůli letním gumám na sněhu, tak když pak se znovu rozjedu a chytne mě policie znovu, tak jaký za to je postih? Je to přestupek? a jaký? Co když bude řídit někdo jiný a rozjede se?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je to maření rozhodnutí policie. Já bych vám rovnou vzala řidičák.

hodnocení

1x

Může to být hodnoceno jako trestný čin maření úředního rozhodnutí. Ale spíš dají pokutu.

tazatel123
hodnocení

Tak děkuji za odpovědi, jsem překvapen, že by za to mohlo být i vězení, to jsem teda nečekal, ale asi to tak může být. Chápu že za zákaz řízení je vězení, ale jenom za tohle? To se mi zdá přehnané.

Až to kvůli letním gumám nedobrzdíte u přechodu, taky budete dál tvrdit, že o nic nejde?

jerryxx
hodnocení

0x
Na toto dávej pozor. Jednou jsem viděl, jak někoho zastavili a nedovolili mu, aby jel dál. Samozřejmě, že jel dál.. Ale hlídala ho za rohem policie, tak za ním ihned zase jela.

jirib
hodnocení

0x
Buď vám dá pokutu nebo odebere malé osvědčení nebo vás vezme na nejbližší STK...
Myslím si z 99% pokuta,to další jen ohrožujete-li ostatní provoz...

jurajjuraj*
hodnocení

0x

z toho co vim tak si vetsinou nekde pockaji jestli to tak bude, nekde za rohem

joudic*
hodnocení

0x
musite odjet pozdeji, nebo kdyz nejste idiot v prubehu kontroly, tak vas casto nechaji odjet.. "my vas sice nechat odjet nemuzeme, ale ted jedeme pryc, takze.."

max*
hodnocení

0x
Podle noveho Vam muzou i odebrat SPZ.
Pokud budete nadale pokracovat bez SPZ (dnes RZ), je to na miste ridicsky prukaz, myslim pul rok az rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]