Nejste přihlášen/a.
Začátkem prosince jsem byl očkovány 1. dávkou proti covidu a na 2. jsem objednaný příští týden. Když se ale podívám do mobilní aplikace tečka tak tam to očkování vidím, ale jako neplatné (Certifikát první dávky Comirnaty není akceptován). Mám to snad chápat tak, že jsem se nechal zbytečně zblbnout oblbovací akci a nechal se očkovat něčím co pro mne nemá žáden význam? Předpokládal jsem, že po očkování bude toto akceptované např. místo testování tam kde je to vyžadované nebo při cestě do zahraničí atp., tak jak se to všude uvádí, ale asi jsem se mýlil. Nic z toho prozatím nepotřebuji použít, ale kdybych potřeboval tak mám bohužel smůlu? Za takových podmínek zvažuji jestli vůbec na tu 2. dávku jít a nezrušit to.
Už som to videl na ČT2 v správach s posunkovou rečou,že certifikáty stratia platnosť v asi v treťom mesiaci roka 2022 a budú nové po novom zaočkovaniu. Scháleno už v parlamente EU. Táto celá situácia sa dá prirovnať k celosvetovému testu ľudí v jeho rozumové schopnosti. Či ide ako stádo,ktoré počúva,alebo sa riadi vlastným rozumom.
Faascinuje mě, jak jsou lidé (nejspíš všude na světě) schopní jedním dechem hovořit odborně o vysoce specializované problematice očkování a covidu a současně vlastně přiznat, že si ani nepřečetli základní informace, které jsou vyvěšeny počínaje ministerstvy přes centra až po denodenní info v novinách a na netu.
Já se po opravdu velkém váhání nechal naočkovat. Rozhodlo to, že znám osobně hned několik lidí, které covid skolil a několik dalších vyřazených zdravotně na docela dlouho z provozu. Rozhodně se nejednalo pouze o staré nemocné kmety vrávorající nad rakví... Beru to tedy hlavně jako výrazné snížení rizika vážných následků při případné nákaze výměnou za aplikaci rychlokvašky bez dlouhodobě probádaných účinků. Naprosto nechápu lidi, co si to do sebe nechají nastřelit jen kvůli dovolenkování někde v tramtárii, nebo aby "měli klid". K dotazu - appka zezelená po aplikaci druhé dávky a pár dnech navíc pro plný nástup účinku vakcíny. Když už máte první dávku, běžte na druhou, ať to dotáhnete do konce. A pro "klid" ovšem počítejte s dalšími, u třetí to rozhodně neskončí. Já si tak nějak vystačím s dvěma, takový sebemrskač zas nejsu. A věřím, že se situace do příštího roku už zklidní...
Co bylo před koronou je jedná věc, ale to už nám není nic platné. Nyní by nás mělo zajímat to co a jak je nyní. Ono někteří si také mysleli, že když se nechají naočkovat proti covidu tak jich tento vir neohrozi a nyní už někteří z nich dávno leží v zemi nebo v lepším případě ve vážném stavu v nemocnici. Tím ale netvrdím, že to očkování nemá vůbec žádný význam.
Chápu, že to očkování platné pro účely tam kde je to třeba prokazovat bude asi až po 2. dávce. Proč nás ale oblbují (poslední dobou už to trochu ustává), že po očkování se je možné tím prokazovat v restauracích, u holiče atp. a nic se nezmíňují o tom, že to platí až po 2. dávce? Není to náhodou vědomé klamání a oblbování lidí? Takto ty některé váhavé lidí spíše můžou od toho očkování odradit když zjistí že na ně jdou takto klamavě. Nejde mi o to abych mohl hodit do restauraci, divadla, cestovat po světě atp., protože nic z toho nevyužívám a nevadí mi to, že to nemůžu. Šlo mi především o holiče abych měl klid když tam občas asi každý potřebuje zajít. Nelíbí se mi celá tato covidová politika když na nás jdou s ne zcela pravdivými informacemi okolo toho a částečně i klamáním.
Ale jděte... všude se píše po ukončeném (či plném) očkování. A za ukončené očkování se celou dobu považují dvě dávky (ve většinovém případě dvoudávkových vakcín). S příchodem omikronu se platnost plného očkování zkracuje a nově bude za ukončené očkování považováno doplnění boosterem, tedy třetí dávkou.
"Proč nás ale oblbují... ... a nic se nezmíňují o tom, že to platí až po 2. dávce?"
Jste zřejmě šťastný člověk, který nečte noviny, nemá Internet, televizi ani rádio a nesetkává se s jinými lidmi. Já osobně se setkávám s Vámi postrádanou informaci z nejrůznějších zdrojů prakticky několikrát denně.
Nepatřím k těm co sledování kdejakých a neustále se měnících informaci, nařízení a pravidel ohledně covidu se stalo jejích každodenní běžnou zálibou a ani nemám na to příliš čas. Z toho co občas zaslechnu z televize nebo když na něco natrefím v internetu vím pouze to, že na prokazování se tam kde je to nařízené by mělo stačít očkování, ale jestli pouze 1., 2., 3. dávkou atd. tak to se o tom už až tolik neinformuje. Nepatřím k těm co neustále sedí u televize a pozorně sledují každé zprávy ohledně covidu nebo to neustále vyhledávají v internetu a důkladně studují tak aby jim nic neuniklo a tak se nedivte, že mnohé věci okolo toho nevím tak jako vy co to neustále sledujete a zjišťujete. Pokud nasadí politiku, že očkování 2. dávkou uznávat nebudou a bude se uznávat pouze 3. nebo pak 4. dávka tak tím dají signál těm co s očkováním začali později nebo ještě váhají aby se na to očkování vykašlali a dále v tom nepokračovali. Je to taková hodně zmatená a nesolídní politika okolo toho.
Za tu dobu, než jste napsal tuto rozsáhlou informaci, jak jste lepší než běžné občanstvo jste už mohl mít přečteno na mzcr.cz veškeré nutné informace k certifikátům. Když už tedy nemáte ani pět minut ročně čas.
Vy jste vážně naprostý mimoň. Nejde o počet očkování, ale o čas po očkování. Pochopte, že očkování se uznává jen do té doby, dokdy vás chrání před vážným průběhem covidu. Je snad pochopitelné, že když to očkování už má prošlou dobu (protilátky už z těla vymizely), tak ho nelze uznávat. Pokud se nyní naočkujete druhou dávkou, bude vám nejspíš platit do léta, teprve pak budete potřebovat udržovací 3 dávku, aby vám potvrzení o očkování nadále platilo.
tabletka: Proč bych měl neustále pročítat půl internetu ohledně covidu když stejně polovina z toho co platí dnes už zítra platit nemusí? Nezajímá mne to všechno a to co by mne z toho zajímalo je nám podávané ne vždy zcela přesně a dostatečně srozumitelně. Pokud tě to až tolik zajímá tak si to všechno jdi číst místo záměrného neslušného obtěžování zde na poradně těch co se na něco slušně zeptaji.
orion: Mne je jedno o co jde. Mi jde o to jak je o tom běžně informované tak, že z toho není vždy zcela známé jak co je nebo co a jak platí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.