Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak usnout

Od: joula odpovědí: 21 změna:
Dobry den, casto se mi stava, ze nemuzu v noci usnout, prevaluji se pak vzdycky nejmene tri hodiny, nez se mi to podari. V noci se nebudim nikdy, spim az do rana. Je ale pravda, ze pred spanim koukam kazdy den do mobilu...ale je mi divne, ze nektere dny usnu hned a jine vubec... Co pomaha na rychlejsi usnuti?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xxyy
hodnocení

7x
Na mě zabírá, když nemůžu usnout, masturbace. Pardon, je to tak. Přičítám to tomu, že se mi z práce honí v hlavě milion věcí a tohle mi pomůže vypnout a uvolnit se. Snad nikoho nepohorším

hodnocení

2x

Zkuste si přečíst: novinky.cz/...

Aniž jsem někdy četl, co je psáno v odkaze, úplně na konci, u těch amerických vojáků, tak na toto jsem přišel i vlastní zkušenosti. Pokud jsem měl, nebo mám nějaký problém, tak na něj podvědomě rovněž stále myslím. Občas se mi i stane, že se probudím, většinou už k rànu, myšlenky na tento problém se vrátí a už jsem pak ani dál usnout nemohl.A tak jsem si začal "v duchu" říkat, "nesmím na to myslet, musím ještě spát".A pokud si to takto opakuji, tak opravdu i usnu. A to i přes to, že nejsem Americký voják. :)

sparcoo*
hodnocení

1x
Mě pomáhá sníst banán nebo datle, prostě ideálně něco sladkého nebo mastného.
Z léků pak Mirtazapin
Z bylin Ashwagandha.
CBD nemělo žádný účinek

hodnocení

1x
Banán před spaním,do čtvrthodiny jsem tuhý.

hodnocení

0x

Nespat do 11°°hod

joudic*
hodnocení

0x
brzo vstat nebo vypit 3 dvanactky v rychlem sledu

hodnocení

0x

Už od listopadu 2020 řším podobný problém. Doktor mi předepsdal antidepresiva, ty zatím brát nechci, mají spoustu vedlejších účinků. Dále mi doporučil dodržovat zásady spánkové hygieny. Kromě toho jsem zkusila preparát Persen Forte a ted beru Melatonin řmg a je to lepší.

popo

Artemisia - homeopatikum pomáhá při nespavosti, kerá se horší při novum, po konfliktech a po emočně vypjatých situacích . Nechce se mi znovu vypisovat odkaz votázce a příspěvku Jak se zbavit nočních můr. Podívejte se do příspěvku.

Příčina - úlek, šok, úraz hlavy,střevní parazity.

Artemisia by měla být dostupná v lékárnách např. Dr. Max, Benu

popo

Další pomocník z řady homeopatie. Coffea je homeopatikum, které hlavně pomáhá v boji s nespavostí,hlavně když se její příčinou je rozrušení. Hlavou se honí tísíc myšlenek a nápadůa mozek je ve stavuplné bdělosti. Pomáhá velmi aktivním kojencům i dětem i dospělým. Zmírnuje potíže s vysokým krevním tlakem a bušením srdce. Kromě nespavosti Coffea zabírá i na silné bolesti, pokud ulevuje studené( bolest zubů nebo kloubů od dny nebo artrozy.)

hodnocení

0x
Někdo tu už "nakousl" spánkovou hygienu. Je to velice odborný název na jednoduchou a základní věc. Chce to přes den se unavit činností, večer se nepřejídat (a nepřepíjet), chodit spát vždy zhruba ve stejnou dobu a nemyslet na problémy a hlouposti. Vhodnou dubu k ulehnutí je nutné odzkoušet. Pak většinou problém s usnutím nebývá. Stačí pak ale, že se ulehne o trochu později a už se usíná déle. A pokud se toto spojí navíc s "vylaďeným" sexuálním životem, tak většinou problém s usínáním a spánkem není. ;)
joudic*
pokud je vas mozek vykonny pocitac, ktery se jen nerad prepina do stand-by, nepomuze poradne nic, jen kratky spanek, nasilim budicek a vstat a fungovat, den pak stoji za houby, nemate uz brzy odpoledne energii a odmenou je rychlejsi usnuti, ale stalo to za to? :-D

joudic - ty Tvoje tři dvanáctky by mi taky asi nepomohly. Sice bych možná rychleji usnul, ovšem za dvě hodiny "plpal" na WC. Proč, to asi nemusím uvádět. A pak bych zase nemohl usnout, ánžto bych přemýšlel, jestli to stálo za to.;)*smich*

hanula
hodnocení

0x

Pyridoxin - B6, celer ŕapíkatý- třeba polévka

normální celer

čaj Guduschi

hanula

kopretina řimbaba chia semínka chleba s máslem a vlašskými ořechy Kěšu oříšky sklenka piva

smoothie
hodnocení

0x
Určitě nekoukat do mobilu nejméně 2 hodiny před spánkem, zacvič si nebo jdi ven zaběhat, pak se dobře najez. Dělej to tak 3-4 a usneš hned.

hodnocení

0x
3h v tempu na kole a usnete ještě ve sprše.

já jednou tak moc cvičil s činkama, až jsem vůbec nespal a druhý den taky hrůza, měl jsem celou dobu zvýšený tep. Přetrénoval jsem se(přeposiloval). Ale to jsem fakt nakládal a jel 2 hodiny

hodnocení

0x

Vynechat čumění do mobilu, případně nainstalovat si program, který odstraní veškerou modrou (vypadá to sice divně, ale na čtení textu je to v pohodě).
Masturbace dobrá možnost.
Před spaní hodně vyvětrat, i za cenu, že se ochladí pokoj.
Vyladit si tvar a množství polštářů.
Vynechat pití černého čaje, coly, kávy a všech nápojů s cofeinem aspoň tři hodiny před spaním.
Chodit spát vysprchovaný (někdo se sprchuje až ráno).

hodnocení

0x

Mě mobil naopak pomáhám. Zapnu tam Word s výukovým materiálem, učím se pět minut a to mě hned unaví. A pokud ne, zavřít oči, zamuchlat se pod peřinu a zhluboka dýchat. To trochu uklidní. A pak aplikovat ten mobil.

popo
hodnocení

0x

V současné době se řada lidí potýká s nespavostí... Nepodařilo se mi v časovém limitu přidat další info. Činím tak nyní.

Kalium phosporicum - je homeopatikum , které pomáhá při únavě a přetížení. Je vhodné pro studenty , krizové manažery nebo maminky s více dětmi. Typické projevy jsou únava, potíže s pamětí, nespavost, po třetí hodině ráno s následnou ospalostí. Zároveň postižený pocituje neklid,úzkost a podrážděnost, jakmile si jen vzpomene na další práci,která ho ještě čeká. Působením homeopatika jako by mozek znovu,, naskočil,, a pracoval jako dřív.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]