Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravotní péče pri stěhovani do Německa

Od: quanny* odpovědí: 1 změna:

Dobry den, chtela bych moc poprosit o radu. Muj manzel bude muset pracovne do Nemecka a to nejmene na rok.

Nemuzu zde v CR zustat sama ,takze ho budu nasledovat.

Jake mam naroky na nemocenskou ,kdyz budu v Nemecku? Bojim se, ze tady budu muset zustat cele tehotenstvi sama a nemam nikoho blizkeho pri ruce.

Jake mam naroky na kontrolu- navstevu lekare, kdyz budu v Nemecku? Vzhledem k velke vzdalenosti nebudu zrejme schopna jezdit do Cech na prohlidky ci pri nejakem mensim problemu. Muzu tam jako tehotna jit normalne k lekari?

Jsem pojistena u VZP a necham si zrejme jeste udelat pripojisteni.

Kazdopadne vubec nevim jake mam prava, povinnosti a naroky. Moc prosim o pomoc a radu. Diky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

2x
Predevsim se zeptejte na VZP jake moznosti mate. Zkusenost mam opačnou. Nez jsem si vzal manzelku pochazejici z EU, jeji pojisteni na dlouhodoby pobyt u nas se vztahoval pouze na urazy atd. takze jsem ji musel pojistit u VZP. Shodou okolnosti byla take tehotna. Rocni pojisteni stalo cca 25 tisic. Pote ji vse hradila VZP. Po porodu byl syn samozrejme diky nasemu obcanstvi automaticky pojisten u nas. Je to teda uz deset let, ale myslim, ze se moc nezmenilo. Domnivam se, ze se budete muset v Nemecku pro zdravotni péči pojistit, ale zalezi na vyjadreni VZP. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]