Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Masáže v lese

Od: relaxx odpovědí: 35 změna:
Dobrý den,
Chtěl bych v letních měsících dělat občasné masáže přímo v lese. Samozřejmě aby to bylo dostupné.
Má otázka zní. Je možné to projednat s majitelem lesa ( pokud je to stát) tak dostat souhlas popřípadě má někdo zkušenosti ( jiné aktivity na území parku nebo lesů?)
Samozřejmě, že všechno vybavení je přizpůsobeno.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Moje paní masérka dělá třeba fajn masáž lávovými kameny. Kde v lese vezmete elektřinu na nahřívání těchto kamenů?

Jsem objednaná na masáž třeba měsíc dopředu. Když ten termín nastane, jdu na to. Ale u vás? Může ten den třeba pršet, být bouřka, velké chladno. Na masáž by měl být člověk rozehřátý. To budete provozovat tak max. v červenci a srpnu. A jen pokud bude pěkně. Kam budete chodit na WC, v čem si budete mýt ruce? Sice: Znám křišťálovou studánku, kde nejhlubší je les...ale tam to asi nepůjde.

Poslední - na masáži jsou klienti nazí. I když mají přes sebe prostěradlo, občas je stejně leccos vidět. Proto myslím, že v keřích okolo Vaší "provozovny" by vysedávala řada chlípníků, kteří by se těšili, co uvidí. *smich*

Za mě - do lesa jedině na houby, na masáž nikdy! *zmateny* Kam na ty nápady chodíte? Že by důsledek bujarého Silvestra? Jaga.

relaxx
hodnocení

Nepsal jsem zde abych vám zde něco vysvětloval. Píšu jen o tom jak to chodí oficiální cestou, když chci požádat o místo. Co se týče procedury a hygieny bude vše vymyšlené a to i aby klienta ne pozorovali houbaři.
Ve vašem případě ne v jiném ano.
Pěkný den.

Oficiální cestou Vám to nikdo nepovolí, protože nebudete splňovat požadované hygienické a zdravotní normy.

hodnocení

5x

Já se předem omlouvám, ale jestli na tohle nemáte vzdělání, tak o masážích, kdekoliv, vůbec neuvažujte. Mohl byste dost ublížit. V nejbližší rodině mám fyzioterapeutku a rehabilitační a vím, jak jsou zodpovědné. A když šly ke klientovi domů, měly prostor, masérský stůl nebo tvrdou postel a klient byl ve sprše nahřátý a pak se uložil. Vůbec si nedovedu představit takové laické, jakože masáže, bez následků. Naučte se, nabuďte praxi, udělejte si certifikát a tyhle nebezpečné blbostě vás přejdou velice rychle.

dylin
hodnocení

3x
Prosím Vás, neřešte. Tady X tisíc Čechů chodi do soukromých lesů na houby, ovoce, byliny, krást dřevo ve velkém, trtkat milenky, nechat vysrat psy, odhazovat bordel a vy tady budete řešit hodinovou masáž? V nejhorším Vás i s lehátkem někdo vyhodí...

joudic*
hodnocení

3x
obcasne masaze v lese jsem take delaval, ale s vekem jsem zpohodlnel a neni nad postel s dobrou matraci nebo kuchynskou linku apod :-D
Ale k tomu žádné povolení nebylo potřeba:)

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Vaší otázce rozumím, ale odpověď neznám. Přesto cítím, že bych se měla zmínit, že budete taky potřebovat ty, které budete masírovat. Myslíte, že vám přijedou do lesa, nebo vlezou do maringotky v lese? Např. mně okamžitě po přečtení "Masáže v lese" blesklo hlavou – není to úchylné? No, možná jsem taková sama... Ida

doplněno 02.01.22 21:01: Lehátko uprostřed lesa (nebo maringotka uprostřed lesa) a 1 masáž denně na vás nepůsobí úchylně? Ida
joudic*
mi prijdou uchylne masaze uplne jako koncept, kdo na sebe necha sahat nekoho ciziho a jeste za to zaplati, ekl...
15 let jezdím po lázních a masáže vždycky patří k nejžádanějším procedůrám. Nic úchylného na tom nevidím. Když se to umí tak to člověku uleví od bolestí lip než prášky.
Třeba v lázních Lůčky na Slovensku dělal masáže fyzioterapeut hokejové reprezentace ve výslužbě. A to byly masáže jak víno. Ruce pozlatit.

Totak, vy píšete o masážích profesionálů, kteří přesně vědí co mohou a čím by ublížili. Ale toto se ptá naprostý laik. Bez znalostí, bez vědomostí, bez zkušeností. Řekněte, vy byste dal za takovou hodně podivnou, jakože, masáž cca 300 kč?

nov

Osobně bych sama do lesa k neznámému člověku na masáž rozhodně nešla..

Já bych na masáž do lesa nešla a ani mě to neláká. A ani jsem nikdy neslyšela, že by jí tam někdo prováděl za peníze. Mám ráda pohodlí během masáže. V lese by mě akorát štípali komáři nebo tiplice a kdovíco ještě. Krev mám dobrou, tak by si pochutnali. Zato já bych si to nevychutnala.

01.01.22 17:11
hodnocení

2x

Kup les

max*
V dnesni dobe to bude spis mytina.
liska5

Stačí zahrada v anglickém stylu u nějaké budovy, penzionu... Aby bylo v dosahu WC, pitná voda... Jen to teplo, které je potřeba pro vyhřátí svalů jaksi nelze v přírodě vytvořit?

makk
hodnocení

2x

Všechno jde, když se chce, jen nechápu, k čemu to má být dobré. Proč by se lidi tahali do lesa za nepohodlím, když mají ve městě masáže pod nosem a v pohodlí. Myslím, že očumování při masáži houbařema není to, co by lidem chybělo.

hodnocení

1x

Před jednáním s majitelem lesa byste si měl zjistit, jaké požadavky na "provozovnu" má hygiena (voda, odpady, WC...) a asi i živnostenský úřad.

max*
To asi bude dost nepruchodne!
Jeste jak zajisti zabraneni pruniku mravencu a jineho hmyzu na pracoviste.
relaxx
hodnocení

Nic není potřeba. Bude se jednat maximálně o masáž za den.

Jestliže chcete jednat se státem, pak asi leccos potřeba bude.

itguru2
hodnocení

1x
Pronajmout si chatu na samotě u lesa? Když bude teplo, půjdete ven, když ne, budete v chatě. Jinak než pronajem to asi nepůjde. Nebo to nerešte, prostě vyzvedněte klientku a jeďte k ni do lesa. Jestli s vámi někdo půjde, smrdí mi to. To byste musel mít už teď vybudovanou firmu se svými klienty, kteří vám věří.

minsk
hodnocení

1x

Viděla bych to na masáž a souznění s přírodou, chůze naboso po různých reliéfech, či studenou vodou v potůčku, relax - poslech zvuků lesa, meditace, psychické vcítění, svěřování se a možnost se vypovídat, naturismus-otužování-sluneční lázeň, pohoštění v trávě, pokec o všeobecných věcech, kultuře, hra na jednoduchý nástroj, zvonkohra může být příjemnou součástí /ale ne po celý čas, zvuky lesa, zpěv ptactva - kukačka, datel, bažant, sojka musí být dominantní/ a podobné.

Nic oficiálního, takový malý, tématický výlet. Spíše v okruhu svých známých, přátel, na které by se v případě pozitivních zkušeností nabalovali další, na doporučení, se stejně naladěnými lidmi.

Ti lidé, kteří by to absolvovali, musí být hození jiným směrem, běžně uvažující a většinově vychovávaný člověk tohle odmítne, nepochopí.

Nezatahovala bych do toho stát, majitele, nic oficiálního. Začít spíše jednotlivě a postupně vše vypilovávat, přidávat, co by bylo technicky možné a příjemné v daných podmínkách. Nějaké vyrovnání, či pozornost po skončení akce.

Možná někde na samotě, v ústraní, na kraji lesa, pronajmout chalupu, chatu bez pohledů zvenku.

Pokud to chcete rozjet ve velkém /podnikání, odvody, souhlas majitelů, zázemí, reklama/ , tak samozřejmě budete postupovat jinak. To nevím.

hodnocení

0x
V lese bude optimální teplota tak 3 měsíce v roce. Ne na darmo se doporučuje před masáži sauna nebo vanová koupel. V dobrých lázních se tak sestavuje program procedůr. Co budeš masírovat na zmrzlých tělech? Pokud teda nejde o tantrické masáže :)
relaxx
hodnocení

Lázně jsou věc jiná.
Proceduru probírám právě i s odborníky z lázní.
Zajímá mě jak si zařídit jen místo, což bude problém jelikož ho průběžně chci měnit.

liska5
hodnocení

0x

Nebo kompromis: Obytný vůz nebo karavan. Z něj to na chvíli vytahat. Požadovanou hygienu a vyhřívání byste měl ve voze. Teď jen ten les. To by se s Lesama nebo jen s polesným od arcibiskupů dalo snad dohodnout... Když existuje Lesní bar...

matesa
hodnocení

0x

a těch klošů co tam bude *smich*

minsk

Já to vezmu vážně i přes toho smajlíka. A těch komárů, klíšťat, myší, mravenců, divokých včel, vos, pavouků, u nás proběhnou i divoká prasata, jehličí a jiného neřádstva?

Jak jsme se mohli my 65 a více dožít, když jsme od mala lítali po lesích, u rybníků, polích a zahradách bez očkování, repelentů, náplastí, s holýma nohama po strništi, bez dozoru maminek a babiček ... Neutopili jsme se, nedostali žádnou encefalitidu, žloutenku, neotrávili se, přestože jsme ochutnávali neumyté, jedlé i nejedlé, na co jsme při výpravách přišli?

A dneska nepřežijete bez očkování...

liska5

Jakože po 5. dávce se už bude moct do lesa?*smich*

5. dávka platí pouze na louku a maximálně s remízkem.

Do hlubokého lesa platí 6.dávka a doporučuji se vyhnout divočákům. Kontrolují QR kód v mobilu. *smich*

liska5

Já, jako Liška, mám v lese jiná pravidla. Mně stačí respirátor na čumák a odstup 200m.*alene*

liška bystrouška *placni*

minsk

Nevím, jak se popasujete s tímto až na něj narazíte.

pravyprostor.cz/...

liska5

Pošlu ho na RT-PCR test z chobotu, když nebude mít žahnutý žuby takhle naholu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]