Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká pošta poslala špatný balík

Od: jakub42* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, nerad plýtvám čas takže rovnou k věci.

Objednávám si hodně věcí z Číny (konkrétně Aliexpressu) důvod proč je tahle informace důležitá je to, že se všechny tyhle věci musí platit kartou. Zároveň jsem si objednal balíček z českého eshopu, tenhle se měl pro změnu platit dobírkou. No a teď ten problém. Dnes mi přišel balíček, u kterého se platila stejná dobírka jako u toho balíčku co jsem si objednal, protože jsem jiný žádný balíček kde by se platila dobírka nečekal tak jsem ho ihned přijal a po otevření jsem zjistil že je to jeden z předmětů objednaný z Aliexpressu (již zaplacený). Co mám dělat nyní, zaplatil jsem za jeden předmět dvakrát a to formou, která by ani neměla být možná.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zřejmě došlo díky adrese příjemce k záměně balíčku na poště. Zkontrolujte č. zásilky na balíčku a dobírkovém ústřižku. Pokud nejsou stejná, zeptejte se na příslušné pobočce. Pokud jsou stejná, reklamujte dodávku u České pošty. A také ještě pár dní vyčkejte, zda přijde ten "český" balíček. Zároveň kontaktujte jeho odesilatele a a zeptejte se na č. zásilky a kdy odesílali.

hodnocení

2x

Určitě jste si ponechal obal od toho "čínského" balíčku, a také musíte mít sms od české pošty, kde Vás upozorňují, že Vám bude doručena zásilka na dobírku a u ní máte také kód, který máte předávat tomu pošťákovi. Nemůže dojít k omylu, pokud mu ten kód dáte, on ho nacvaká do toho přístroje a ihned by to vyšlo najevo, protože by nesouhlasilo číslo zásilky, ani odesilatel. Jestli se to přesto stalo, tak určitě reklamujte a doložte, tohle musí pošta vyřešit. Je to jejich chyba. Navíc balíčky z Číny, a konkrétně z AliExpressu, jsou velmi specificky zabalené a jsou na nich veškeré údaje, je divné, že jste to nepoznal hned při přijetí. Balíčky z Číny jsou vždy v šedém plastovém obalu. Také se mohlo stát, že Vám pošťák dal pouze jeden balíček, ten z Číny a na ten druhý, který byl z Čech zapomněl, a musel mu zůstat v autě. Docela by mne zajímalo, jak to u Vás dopadlo, protože podle mne udělal chybu ten doručovatel. Ale jestli nebude poctivý, tak může tvrdit, že Vám předal ten balíček, který jste mu zaplatil.

hodnocení

2x

Nebylo to clo?

Clo se neplatí tímto způsobem. A hlavně, pán určitě umí číst a musel by dostat doklad od celní zprávy o platbě cla.

No, žena taky jen konstatovala že i pošta z Činy je na dobírku... Všechno objednává na dobírku takže jí to nepřišlo divné.

Pošta z Číny na dobírku? *sok* No to je teda opravdu velká kuriozita. Nezlobte se, ale to možné prostě není. Vaše manželka si to s něčím popletla, nebo se jednalo o balíček, který podléhal clu. Jenomže v tom případě to probíhá jiným způsobem, než jaký popisuje tazatel.

A pokud Vaše žena všechno objednává na dobírku, teda to, že za zboží zaplatí až doručovateli, tak je naprosto vyloučeno, aby byl balíček odeslán z Číny.

Šlo o DPH samozřejmě, jenže žena to interpretovala jako dobírku. Ona to vlastně byla platba DPH na dobírku:)

orion*
hodnocení

0x

A nemůže to být za nějaké (nevyžádané) služby, které ČP poskytuje na čínské balíky? Protože za to čínské zboží ta dobírka určitě nebyla. Začal bych tím, že pošlu mejl na infolinku pošty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]