Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nerad plýtvám čas takže rovnou k věci.
Objednávám si hodně věcí z Číny (konkrétně Aliexpressu) důvod proč je tahle informace důležitá je to, že se všechny tyhle věci musí platit kartou. Zároveň jsem si objednal balíček z českého eshopu, tenhle se měl pro změnu platit dobírkou. No a teď ten problém. Dnes mi přišel balíček, u kterého se platila stejná dobírka jako u toho balíčku co jsem si objednal, protože jsem jiný žádný balíček kde by se platila dobírka nečekal tak jsem ho ihned přijal a po otevření jsem zjistil že je to jeden z předmětů objednaný z Aliexpressu (již zaplacený). Co mám dělat nyní, zaplatil jsem za jeden předmět dvakrát a to formou, která by ani neměla být možná.
Zřejmě došlo díky adrese příjemce k záměně balíčku na poště. Zkontrolujte č. zásilky na balíčku a dobírkovém ústřižku. Pokud nejsou stejná, zeptejte se na příslušné pobočce. Pokud jsou stejná, reklamujte dodávku u České pošty. A také ještě pár dní vyčkejte, zda přijde ten "český" balíček. Zároveň kontaktujte jeho odesilatele a a zeptejte se na č. zásilky a kdy odesílali.
Určitě jste si ponechal obal od toho "čínského" balíčku, a také musíte mít sms od české pošty, kde Vás upozorňují, že Vám bude doručena zásilka na dobírku a u ní máte také kód, který máte předávat tomu pošťákovi. Nemůže dojít k omylu, pokud mu ten kód dáte, on ho nacvaká do toho přístroje a ihned by to vyšlo najevo, protože by nesouhlasilo číslo zásilky, ani odesilatel. Jestli se to přesto stalo, tak určitě reklamujte a doložte, tohle musí pošta vyřešit. Je to jejich chyba. Navíc balíčky z Číny, a konkrétně z AliExpressu, jsou velmi specificky zabalené a jsou na nich veškeré údaje, je divné, že jste to nepoznal hned při přijetí. Balíčky z Číny jsou vždy v šedém plastovém obalu. Také se mohlo stát, že Vám pošťák dal pouze jeden balíček, ten z Číny a na ten druhý, který byl z Čech zapomněl, a musel mu zůstat v autě. Docela by mne zajímalo, jak to u Vás dopadlo, protože podle mne udělal chybu ten doručovatel. Ale jestli nebude poctivý, tak může tvrdit, že Vám předal ten balíček, který jste mu zaplatil.
Clo se neplatí tímto způsobem. A hlavně, pán určitě umí číst a musel by dostat doklad od celní zprávy o platbě cla.
No, žena taky jen konstatovala že i pošta z Činy je na dobírku... Všechno objednává na dobírku takže jí to nepřišlo divné.
Pošta z Číny na dobírku? No to je teda opravdu velká kuriozita. Nezlobte se, ale to možné prostě není. Vaše manželka si to s něčím popletla, nebo se jednalo o balíček, který podléhal clu. Jenomže v tom případě to probíhá jiným způsobem, než jaký popisuje tazatel.
A pokud Vaše žena všechno objednává na dobírku, teda to, že za zboží zaplatí až doručovateli, tak je naprosto vyloučeno, aby byl balíček odeslán z Číny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.