Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedávno jsem na výletě narazil na vrcholovou knihu. Přijde mi to jako zajímavý nápad, chtěl bych se zeptat, jestli neexistuje nějaký seznam vrcholových knih a míst, kde se nachází? Děkuji za odpovědi.
Vrcholové knížky najdete třeba na skalách.
Např.: piskari.cz/...
To byl totiž jejich původní význam.
Obávám se, že takový seznam neexistuje. "Vrcholových knih" jsou stovky a jsou někdy na místech, kde byste je rozhodně nečekal, často to ani není na nějakém vrcholu. Tyhle knihy zakládají dobrovolní nadšenci pravděpodobně bez jakékoliv jejich další evidence. Je ale možné, že ty na nejvýznamějších místech má na svědomí třeba místní svaz turistů a ten by jejich evidenci vést mohl.
Je jich víc a nejsou jenom vrcholové. Asi před 30 lety jsme hledali nejsevernější bod naší republiky v Šluknovském výběžku. Na stromě v lese tam byla schránka, co tam dali nějací " první dobyvatelé" a byl v ní sešit s několika vzkazy, tak jsme se hrdě připsali. Asi před pěti lety jsem hledala signál v Hrubé Vodě, SSV od OL, a musela jsem vylézt až k nějaké malé zřícenině. A zde byla kniha totálně popsaná, tak jsem volala zakladateli, aby tam dali další díl. Je to fajn, když lidi něco takhle spojuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.