Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
předvčírem jsem byl u své lékařky očkován proti tetanu ( po popálenině ), první den to trošku pobolívalo, dnes v noci jsem nemohl ani spát jak to hrozně bolelo, nemohl jsem rukou ani hýbat, měl jsem zvýšenou teplotu a udělala se tam velká boule jako dlaň, viz. foto.
Je toto normální reakce na toto očkování?
Jen ještě podotku že při očkování se sestřička trefila buď do nějaké žíly či tepny, protože v místě vpichu teklo opravdu hodně krve a nějakou dobu trvalo, než se ji podařilo zastavit, tak jestli to nemůže mít souvislost i s tímto.
Sestra pouze řekla že může být otok, bolest, tak nechci zbytečeně "otravovat" když mne na toto upozornila
Moc děkuji za rady.
V podpaží jsou uzliny pro tento okrsek. Tam se sjíždějí obránci-bílé krvinky a válčí s nepřítelem, který byl v očkovací látce. Takové mobilizační cvičení. To by mohlo nastat i u tazatele. Ale pořád líp, než tetanus a boj o život v křečích. Každopádně by měl obvoďák vědět, že je výrazná reakce.
Mně zas při tuberkulinových testech, kde po vpichu má být na předloktí maximální reakce jako knoflíček, narostl na ruce puchýř. Něco, jako půl citronu, že jsem s tím chodila na převazy a dostala na rok antituberkulotika.
Já jsem vždy po tetanovém očkování měl reakci na to. Naposledy předloni v létě mne u obvodní doktorky doktorka se sestrou přesvědčily abych se nechal přeočkovat s tím, že po tetanu vůbec žádná reakce nebývá i když jsem věděl, že to alespoň u mne není pravda. V místě vpich se mi udělala menší slabě červená trochu bolestivá vyrážka, měl jsem trochu teplotu a celkově mi nebylo příliš dobře. Potrápilo mne to asi týden. Zkoušel jsem si to léčit paralenem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.