Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Časté perlustrace celníky na dálnici

Od: sod odpovědí: 7 změna:

Jezdím denně na dálnici, se středním provozem v osobním voze. Během asi dvou měsíců mě již dvakrát kontolovali celní orgáni a vždy v civil (neoznačeném) autě. Stojí u vjezdů na dálnice či parkoviště a sledují zřejmě kamery na bránách a nebo jdou po nějakých udáních, nevím. V každém případě mě je jejich chování a kontroly divné. Protože provoz pečlivě sleduji, vždy jsem si všiml kde stáli, případně odkud v noci vyjížděli. Podruhé se úmyslně za mnou ploužili i když jsem postupně zpomalil na 70km, nebyl jsem si jistý co je za mnou za jedoucího b..a, přejížděl jsem z levého do pravého a Orgáni stále za mnou. Před nějakým výjezdem vždy vyhodí stopku a zapnou majáky. Šmjedili mě v kufru a jednou mě Orgán i hrabal v tašce. Odkud prej a kam jedu. Povídám: Z místa výjezdu na místo příjezdu. Nevím jestli to už není na nějaké udání, připadá mě podezřelé že si dovolí hrabat i tašce (mají na to bohužel právo, díval jsem se na ten zákon) Jinak oni v těch i civil (neoznačených) autech celní správy vidí online provoz na dálnici a značky aut projetých bránami, takže můžou sledovat konkrétní auto online. Vím že takto jsou schopni vysledovat kurýry s kily léků na vaření péčka z Polska, což není těžké odvodit, když vyjde článek že v noci takto zadrželi osobák s léky v tašce či taškách...Takže si říkám: "Velký bratr nás vidí"

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

No a? Ptáte se na co? Já to četl asi třikrát a nepřišel jsem na to...

jen*
hodnocení

3x
Zkuste změnit prášky nebo doktora
liska5

*stop*jen, to je zbytečné a neuctivé, takto reagovat. To do poradny prostě nepatří.

Tazatel je zaskočen něčím, co před tím nebylo. Možná někoho nebo něco hledají. Nejsou správně označeni a on se ptá, zda podobné situace také zažíváte. Když ne, tak neodpovídejte.

kare
hodnocení

1x
"jezdím denně"
a
Zastavili Vás dvakrát za dva měsíce...
*smich*
To i slečna na pumpě musí mít větší dojem, že jezdíte za ní.
*smich*

kolemjdouci
hodnocení

0x
Děkujeme za informaci. Máte nějaký dotaz?

jenda22
hodnocení

0x

Jako info, co vše mohou kontrolní orgány na cestě je to super. Dohledal jsem si podrobnosti a tady jsou:

Kontroly zavazade/...

Pokud si vypálíte nějaký alkohol a nemáte doklad ( kdo by ho u sebe měl), tak vám napálí dodatečně daň.

V odkazu je popsáno kolik a čeho můžete mít v autě. Je dobré si pořizovat svůj videozáznam s kontroly a detaily služebních čísel.

Hrabat v tašce nesmí v autě. Zavazadla musíte vyložit ven, přehledně rozložit a teprve pak mohou šmejdit. V autě by vám tam mohli něco dát a jste víte kde...

Policii nikdy nevěřte, jsou to lidi a ti bývají bastardi. Pak nemáte nejmenší šanci. Při jedné kontrole jsem měl řeči a jeden z nich mi řekl, že by mohli klidně najít sáček s drogou... Hned jsem vytáhl mobil a natáčel. Bylo hned po kontrole.

sod
hodnocení

Byli to CELNÍCI nikoliv Orgáni PČR. Tak je mě divné, že si vyberou zrovna mě a to dvakrát za 2 měsíce, tak přemýšlím o udání. Známe českou povahu, že. Doklady o zdanění lze obecně doložit i později v zahájeném řízení, netýká se tabákových výrobků, tam žádné úlevy nejsou a je to jasné ihned (kolky). Jinak co vím s přehledu řady roků před cca 20 (zajímám se a pamatuji si) tak Orgáni Celníci dokonce nasadili vrtulník na akci proti domělému velkému "kratiteli" daní a široce to i publikovali, ale měl skvělého právníka a bud ho nějaký uplacený Orgán včas varoval nebo měli důkazy na vodě. Není rovněž neobvyklé že celníci sledují vybrané objekty-domy atd. a to i velmi skrytě, hotové Vaniš komando NTZ, infra noční vidění a termo kamery. Nedělám si legraci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]