Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod nebo ne? Kam jít?

Od: doutnak® odpovědí: 11 změna:
Ahoj.Mám tu zase jednu příhodu ze života pro někoho k zasmání.Zasmání klidně.. Kupuji si použité součástky z inzerce na auta několik let a platím předem na účet..a nebyl nikdy problém(vše mi poslali) .Vždy bez problémů až na vyjímky co se týče popisu a následné kvality.Teď mě ale jeden vykuk podvedl.. Peníze už má na účtu a tři týdny mě tahá za nos.Telefon zvedne jednou za týden a omlouvá se, že... Vánoce.. děti.. práce.. manželka...atd.. Pokaždé tvrdí, že už to druhý den pošle a pak nic..telefon nebere a pak zas písnička o práci, dětech bla bla.Už to vlastně "poslal" asi pětkrát.Když půjdu na policii,tak co se tam má říkat? Co chci vlastně nahlásit? Podvod? Je to sice jen 1200kč,ale nechci je darovat tomu podvodníkovi jen tak.Rady typu.. proč platím předem si prosím nechte .. díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
No na policii vám poradí. Nemusíte být zdaleka sám poškozený.
hodnocení

Jasně..ale co mám vlastně nahlásit? Podvod? Ať nejsem za joudu ještě tam .na policii.Mám jeho jméno i adresu a číslo účtu se jménem nějaké paní, která má jiné jméno než on.Pak mám jen konverzaci SMS.Mám i tel.číslo jeho zaměstnavatele, protože ten podvodník mi z něj volal a já pak zjistil, že je to jeho "šéf" ..Ten mi řekl jméno i adresu..Jinak v ruce nemám nic..Jen on mé peníze na účtu
hodnocení

Nečekám, že by se lekl a vrátil to..To fakt nečekám..Ale chci,aby mu ALESPOŇ chodily obsílky a musel chodit na PČR atd..Asi mi rozumíte..

Podvod dle § 209 zákona č. 40/2009, trestní zákoník. Obohacení tím, že uvede někoho v omyl. Přesnou definici není potřeba znát, s formulací kriminalisté pomohou.

hodnocení

Díky.Ten zmetek bude určitě tvrdit, že to pošle.. Ostatně mě už to "posílá"tři týdny.. Vždy už je na cestě na Poštu nebo Zásilkovnu..pak je na cestě jeho žena..pak je na cestě jeho otec..atd.. Všichni už to prý odeslali,ale výsledek asi vytušíte :) Asi se vykašlu na práci a budu prodávat a "posílat"něco..je jedno co.. A nic se mi vlastně nestane*zed*

hodnocení

0x

Ať mu někdo zavolá ze skrytého čísla že je od policie a že pokud peníze nevrátí do x hodin, tak to budou muset řešit oficiální cestou.

hodnocení

Díky...toto už jsem zkoušel.. bezvýsledně..On se občas ozve nebo to občas zvedne a vždy se omlouvá a vždy tvrdí, že to právě posílá.. buď on sám anebo paní atd..ta písnička je stále stejná..omluva,slib..nic.. nezvěstný..omluva,slib..nic takto už skoro měsíc
au1

nic z něho nedostaneš, běž na ty policajty, vem sebou všechno co na něho máš, a oni si ho pozvou na podání vysvětlení

hodnocení

0x

Co to bylo za inzerci?

hodnocení

Bazoš.cz Ale ten inzerát už smazal.. prý volalo dost lidí, což bude asi pravda.Měl to za dobrou cenu.Má tam ale jiné inzeráty..

jen*
hodnocení

0x
Zajdi na policii a tam řekni vše co k tomu víš. Tady bych to viděl zrejme na přestupek proti majetku pokud nebude škoda vyšší jak 10 tisíc.
Ale to ti tam řeknou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]