Nejste přihlášen/a.
A to Vám fakt nedocvakne, že zaměstnavatel potřebuje plánovat směny v delším časovém horizontu, než je pár hodin předem? Kde asi, podle Vás nyní seženou náhradu?
Co se týče postihu - záleží na smlouvě, každopádně bych na vašem místě neočekával jakékoliv prémie, protože dnes to máte jako absenci.
A to jste nevěděla dřív? Pracuji v obchodě a takový brigádniky mám opravdu nejradši . Jeden napíše, že není ve městě, další, že mu není dobře a třetí, že jej bolí zub. Na odpoledne máte naplánováno třeba 5 lidí a z toho vám tři nepřijdou. Co pak má dělat pak chudák vedoucí? Musí obvolávat ostatní a tahat je ve volnu do práce a celou dobu se modlit, aby nebylo moc zákazníků, aby se to zvládlo. A když se to nezvládá, tak dostane nadáno od vedení, že to nepořešila a od zákazníků proč nesedí víc pokladních, aby nebyly fronty.
Jste nezodpovědná. Styďte se sama před sebou. Trest vám nehrozí žádný, jen budete za tu na kterou nebude spoleh a příště si každej 2x rozmyslí zda se s vámi na práci domluví.
jelene nic si z toho nedělejte, zdejší poradna je narvaná mravokárci. V Tescu budou rádi , že přijdete příště. Ono je to takové "nepsané právo" brigádníků občas se nedostavit.
@re4zon: A já myslel, že je to o tom, jestli mám tu slušnost a odpovědnost, že když slíbím, že někam přijdu, tak to taky udělám (i zadarmo, když jsme se tak předem dohodli). A vono ne. Vono se za 120 korun na hodinu přijít nemusí, když není nálada a za 150 už jo...
re4zon: Ne, ne a ne. Když řeknu přijdu, tak přijdu. Nebo aspoň vezmu telefon a zavolám (ne půl hodiny dopředu, ale když se dozvím, že nemůžu). Nikdo mě nenutí chodit. Tak jo, nelíbí se mi tam, není to výhodné, tak tam už chodit nebudu. Taky máme v práci takové lidi, co se blbě vyspí a nepřijdou. Nepřijdou jednou, podruhé, no a pak už chodit nemusejí. Tenhle měsíc vyletěli 3 "stálí" zaměstnanci. A jsou problémy. Ale kdyby nedostali padáka, mohlo by to dopadnout i hůř. Ono to totiž není firma proti zaměstnanci, ale tu práci někdo udělat musí. Někdo to zkrátka odskáče a ten někdo si to taky nemusí nechat líbit. No a kdo pak tyhle borce s právem "občas nepřijít" zaměstná? Udělá průser v Tescu, udělá průser v Lidlu a v Kauflandu už ani neprojde přes vrátnici. Každý svého štěstí strůjce.
re4zon: S tím Kauflandem to z mé strany bylo myšleno obrazně. Dělám v jiném oboru a lidi se mezi firmami znají, točí, mají vazby (i rodinné). V obchodě to není a nebude o moc jiné. A člověka, kterého mi bývalý kolega, kamarád, brácha, šéf nedoporučí, u toho si 3x rozmyslím, jestli ho do firmy vezmu. A o tom, že lidi nechtěj makat a rukama už vůbec ne, o tom si nemusíme vykládat. A finanční odměna je jistě dobrou motivací, ale křivák bude vždycky křivák a poctivec poctivcem a pár procent mzdy to sice utlumí. ale to hlavní zůstává. A ještě jedna věc: Čím nižší mzda, tím nižší mobilita pracovníka. Takže ne, že nejsou lidi. Nejsou lidi, které by si člověk pustil do firmy. A jsou lidi, které nikdo nezaměstná, ne v blízkém okolí. A opravdu je to začarovaný kruh. Člověk, co je dlouho doma nebo často střídá zaměstnání stylem "udělám si volno", ztrácí pracovní návyky a je odsouzen dělat "za minimální mzdu". Kde je ta hranice, kdy se vyplatí firmě zvednout mzdy a získat kvalitnější lidi, to je otázka. Vyšší náklady na mzdy na jedné straně a vyšší kvalita práce na straně druhé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.