Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
při dlouhodobém sezení (tj. hodina a více) mě začínají bolet hýždě tím způsobem, že to nápadně připomíná symptomy piriformis. Později se v některých případech přidává i brnění chodidel. Když se pak (konečně) zvednu, mám problém s rovnováhou, trochu se motám, jako kdybych zkonzumoval alkohol.
To se ještě dalo snést, jenže cca poslední rok k tomu přibyl další problém: při sezení cítím v těle celkovou ztuhlost a napětí, což mi i znesnadňuje dýchání.
V důsledku všech těchto obtíží duševní práce (např. studium), kterou odvedu v sedě, je zpravidla pomalejší a méně pohodlná než při jiných polohách, jako je ležení, stání či chůze. A ne - nepomáhá ani si dát pod zadek poštář,na kterém se běžně spí: bolest hýždí a obtíže s tím (zřejmě) spojené na sebe stejně nenachají dlouho čekat.
Na internetu jsem o dušnosti a "napětí" těla při sezení nic nenašel. Nevíte, v čem by mohl být zakopaný pes?
Děkuji za odpověď
Také bych byla pro zařazení pohybových aktivit do toho sedění. Vsedě máte cévy a nervy zmáčknuté a páteř kdovíjak ohnutou. A trvá to dlouho. Pak to špatné prokrvení a brnění je jen výsledek. Choďte si denně zaběhat. Zezačátku stačí několik km chůze, ideálně 2x denně. Bude Vám to i líp myslet i trávit, budete okysličený. Myslím, že to samé Vám řekne rehabilitační lékař, když se tam objednáte. Zároveň Vás naučí, jak ty cviky provádět. Pokud něco užívat, tak hořčík. Jeho nedostatek vyvolává svalové křeče. A muskulus piriformis je sval. Zkuste sedět na velkém cvičebním baloně. Nebo to střídat s klekátkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.