Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ísť či neísť

Od: jajo odpovědí: 12 změna:
Pýtam sa len tak na skúšku, viacmenej asi nepôjdem. Som pri Nitre, na materskej, jeden starý, umierajúci pán pri Mníchove ma zavolal k nemu, nech prídem, neviem či vedel čo vraví. Možno nedožije dlho, možno hej. Pracovala som u neho, bolo nám spolu dobre, mám tie najlepšie spomienky,srdce vraví choď, rozum nie. Mne dal viac lásky ako moji vlastní rodičia. Skoro denne na neho myslím, hlavne posledné roky, čo ma naučil, povedal, mám krásne spomienky... Naposledy som tam bola pred cca 5 - 6 rokmi. Cesta by ma vyšla tam a späť 80 eur, išla by som na otočku spolujazdou a vlakmi. Môže byť, že s tým jeho jediná neter nebude súhlasiť, to by som nešla. Rozum vraví, že nie, keď už ísť tak cez leto, ale to nedožije. On sa vyhladoval k smrti a už zrejme sa mu to podarilo dokonať. Tak sa chcem spýtať, čo by ste robili na mojom mieste. Obetovali by ste dva dni stresu.. cesty v zime..za krátky rozhovor, stisnutie ruky, je slepý už.. a späť za krátke stretnutie, Čo sa týka korony mala by som test zo sebou. Ďakujem za rady a prosím odhovorte ma, že to je nerozumné.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

16x

Dobrý den. Je to těžké rozhodování, ale jela bych se rozloučit. Abych si pak do konce života nemusela vyčítat, že jsem to neudělala. Vždyť je to naposledy, pak už zbydou jen ty vzpomínky. Je hodně lidí kteří se nestihnou rozloučit a dali by cokoli za to, kdyby to mohli udělat. A Vy to udělat můžete, je to jen na Vás..Tak ať se rozhodnete správně.

hodnocení

12x

Jela bych se rozloučit. Byla jsem v životě v podobných situacích a nikdy jsem takových rozhodnutí nelitovala.

hodnocení

8x
Jestli ste si byly blízcí a pan umírá jel bych taky se múže stat že má pro vas ňaký překvapení či vam chce přímo neco odkázat

ltz
hodnocení

8x
Být vámi, poslechnu své srdce a jedu tam. Ten pán si to zaslouzi. Můžete-li, odcestujte co nejdříve, aby vás nezaskocila ta smutná zpráva, že on už tu není. Pak vám z toho bude hodně těžko a smutno, že jste pro poslední setkání nic neudelala.

hodnocení

4x

Když čtu prvních 5 řádků vaší otázky tak nechápu, jak se můžete ptát co udělat. Pokud je vám líto 80 eur a 2 dnů na cestě za to, co pro vás udělal, co pro vás znamenal /úmyslně nepíši znamená, protože to už asi je pryč!/, tak mě jen napadá, co jste zač. Jsem přesvědče, že normální člověk by za ním okamžitě odcestoval, i třeba jen pár minut a stisknutí ruky. Jo, vděk někdy platí jen po dobu kdy bereme! Styděl bych se, ale vám asi stydno není, a to píšete, že vám zavolal! Přeji vám úspěšnou cestu!

jajo
hodnocení

Ja neviem ako toto môže niekto napísať vôbec, nevidíte do veci, vynášate zbytočné súdy.

hodnocení

3x

Obávám se, že test vám na cestu stačit nebude. Očkování !

Sesternica mi pracuje v Nemecku ako opatrovateľka a chodí len s testom,nie je očkovaná a cestuje pravidelne každé 2-3 mesiace. Len dodrží vždy danú karanténu a testy.

hodnocení

3x

Je to těžké rozhodování. Pokud jste u pána žila a měli mezi sebou dobrý přátelský vztah, možná i víc, rozloučení by bylo na místě. Pokud Vám manžel nebo rodiče pohlídají 2 dny děcko. Jistě by Vás rád aspoň slyšel, když nevidí.

Do zahraničí se ale zpřísňují podmínky vstupu. Pokud nejste plně očkovaná, zřejmě Vás tam nepustí, testy jsou k ničemu. To si dobře zjistěte, abyste nezaplatila jízdenku, nedojela k hranicím - a zase zpátky.

Pokud by byla návštěva možná, byla by mě hanba přepočítávat, že cesta stojí 80 eur. Buď někoho vidět chci, udělám to pro něj a nebudu to přepočítávat na peníze. Nebo chci ušetřit a budu sedět doma. Navíc je velká zima, máte malé děcko, ještě byste se cestou těmi vlaky mohla někde nakazit a přivézt bacil. Kromě toho je možné, že Vaše návštěva nebude příjemná /té neteři pána/.

Spíš tedy mu napište či zavolejte, poděkujte za všechno, co jste spolu prožili a tak se rozlučte. Protože si opravdu myslím, že bez očkování je Německo zavřeno a jinak to vyřešit nelze. Jaga.

jajo
hodnocení

Vďaka..som sama s dieťaťom,takže ja si nemôžem dovoliť míňať peniaze len tak, že do Mníchova, vyšlo by to možno viac a tie veci okolo, tak mu napíšem.

hodnocení

1x

jajo, píšete, že pán nevidí. Váš dopis nebo vzkaz mu bude číst někdo jiný. Možná by bylo nejlepší, kdybyste zavolala. Uslyší Váš hlas, oba se potěšíte. Tento způsob rozloučení mi připadá víc osobní. Vám odpadne starost s cestou a hlídáním dítěte.

tabletka*
hodnocení

1x

Já bych jela, klidně i s dítětem. Bez váhání, pokud by to bylo skutečně " dal mi víc lásky než rodiče, nejlepší vzpomínky". Ale vy zjevně hledáte odpověď NE. To si srovnejte sama se sebou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]