Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískání v uších

Od: svt odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, nemáte nějakou "babskou" řadu na aspoň potlačení pískání v uších?
Trvá to už asi rok. Lékař mě předepsal prednisol a nic jiného. Ale ten jsem měl strach brát, jsem po operaci žaludku.
Nebo jaká kombinace léků Vám aspoň trochu pomohla.
Děkuji za rady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Na to si musíte zvyknout, léčit se to nedá, bohužel.

liska5
hodnocení

2x

Babskou radu? Celkovou detoxikaci organismu. Vyčištění střeva, které propouští, co nemá a nevstřebává, co má. Upravit si životosprávou hodnoty krev.cukru a cholesterolu. To má dopad na usazeniny a mikrozáněty v cévách. On aparát v uchu je jemný a krevní zásobení se na něm snadno projeví.

hodnocení

1x

Tinnitus se dá léčit, ale je to hra o čas. Musí se začít okamžitě. Pokud otálíte týdny, měsíce až rok, jak píšete, šance zbavení se této nepříjemnosti se snižuje.

hodnocení

0x
Takže vy nechcete brát prášky od vašeho doktora a berete rozumy raději na poradně? Po roce už může být mimochodem pozdě, musí se to začít řešit hned. Většinou je to pak jen o potlačení vnímání. Něco jako když si zvyknete na bydlení u nádraží. Vím, že je nějaké sdružení, kde si lidé vzájemmě radí, ale bohužel si nevzpomenu konkrétněji.
liska5

Libore, je to imunosupresivní kortikoid na utlumení zánětů, tam bych byla taky opatrná, Zvláště, když vředová choroba a žaludeční problémy vůbec jsou uvedeny jako první kontraindikace. Spíš měl doktorovi tohle sdělit, aby ten věděl, že Prednison nebere. Tazatel nepíše věk, životní styl, cévní problémy, krev. tlak, alergie...Zažila jsem, že jsem jezdila s osobou /65/ kvůli tinitu na různá audio vyšetření a po půl roce bez léků pískání samo ustalo!

A je problém to lékaři říct a zkusit jinou léčbu?

hodnocení

0x

Nenapsal jste věk, jak to začalo. jedno nebo obě uši atd ..

bekycek*
hodnocení

0x

Někdy za to mohou chlamydie, zkuste požádat lékaře o odběr krve cílený na chlamydie (je jich několik druhů)

petera*
hodnocení

0x

Měl jste MRI mozku? Tinnitus může způsobovat nezhoubný novotvar (schwannom), pokud je pulzující pak cévní malformace (v podstatě abnormální pleteň žil/artérií), v menším počtu případů i kavernom v mozečku (a blízko příslušného hlavového nervu).

Zároveň se tinnitus objevuje docela často jako post-covidový.

Jednostranný a/nebo pulzující je vždycky podezřelý, zatímco oboustranný a stálý bývá benigní.

valexis
hodnocení

0x

Mě pomáhá kyslík,během dne si několikrát dýchnout a zázrak.

hodnocení

0x

Za tinnitus, teda pískanie v ušiach (či hučanie, pípanie, šumenie, ...) môže veľa faktorov. Často bohužiaľ sa ani nedá zistiť, prečo to tak je. Pokiaľ lekár nenašiel žiadnu fyziologickú príčinu (zápal, nahromadenie mazu, ...), skúste sa poobzerať aj po iných možných príčinách. Často býva dôvodom krčná chrbtica - kto má s ňou problém, často má aj pískanie v ušiach. Problémy so zubami, samozrejme hlavne tými najbližšie uchu. Stres, častý pobyt v hlučnom prostredí, zvykne to zhoršovať kofeín, alkohol,...

Pokiaľ nie ste spokojný s postupom svojho lekára, skúste mu to najprv povedať :) Porozprávať sa s ním, trochu prebrať iniciatívu (v rozumnej miere samozrejme), ak nebude naďalej javiť záujem, máte právo doktora aj zmeniť, pri hľadaní nového je najlepšie sa riadiť recenziami a skúsenosťami či už známych, alebo na internete. Za pokus to stojí, za to nič nedáte.

Často však pomôže len púhe zlepšenie si psychiky alebo úľava od stresu. Používa sa aj tzv. "biely šum", teda nejaký príjemný, nerušivý stereotypný zvuk, napríklad šum dažďa, zvuky prírody (existujú na to už aj rôzne prístroje, či appky do telefónov), ktorý to samozrejme síce nevylieči, ale odvedie pozornosť od pískania v ušiach, mierne to prekryje, umožní zrelazovať, niekedy pomáha aj pri zaspávaní. Skúste si to pozrieť na nete, možno pomôže.

dada*
hodnocení

0x
Dobrý den, mě osobně pomáhá zhluboka se nadechnout, zadržet nos prsty a poté vydechnout, pokud to uděláte správně, tak ucítíte vypuštění tlaku z uší, hlavně opatrně ať nepraskne nějaká žilka v hlavě. Jinak doporučuji jednu lžičku přesličky rolní a třetinu lžičky anýzu zalijeme vařící vodou (1 hrnek) a necháme 30 minut vylouhovat, scedíme. Pak výluh stříkáme injekční stříkačkou (5ml) do obou nosních dírek (vleže na zádech se zakloněnou hlavou) a necháme působit cca 3 min. Pomáhá to na bolest hlavy, zbavení se rýmy na bolest uši a zubů, kdo nevyzkousi neuvěří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]