Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
už půl roku mám jisté problémy s očima. Až teprve ted mě moje lékařka poslla na větší vyšetření do nemocnice. Ráda bych znala ještě jeden odborný nátor a proto hledám dobrého očního lékaře. K mojí lékařce už pochopitelně tolik důvěry nemám, když tak dlouho s vyšetřením otálela.
Děkuji za ryd.
Dobrý večer,
netuším o jaký konkrétní prblém se jedná. Zcela jistě ,se ale výrazně zhorší zrak po covidu i očkování i stres má nemalý vliv na zrak. Pokud máte v rodině např. Makulární degeneraci, ůdajně se jedná o nedostatečnou výživu. Lutein je potřeba ve vysokých dávkách.vybroné referencemá pan Profesor Stodůlka.
dokonce někde na netu měl nedávno pojednání o maulární degeneraci.
Držím palečky dejte vědět.
opravuji: Výborné reference
Makulární degenerace
Děkuji za odpověd. Konkrétně jde o opakující se záněty spojivek. Zřejmě z kontaktních čoček. Přiznávám, že ten stres je ted hodně a i jsem prodělala covid. Lutein beru poctivě, ale doktorka řekla, že pro mě nemá význam, že je to na sítnici.
To jsem zapomněla dodat. Už ty čočky samozřejmě nenosím. Nejdřív to byly měsíční a ted jednodenní. Ty jednodenní jsem měl naposledy na koncit listopadu a pořád to není ok. Už tedy ne záněty, ale pocit suchých očí, i když pořád kapu kapky. Nejhorší na tom je, že v práci nemůžu mít vždy brýle a to je dost omezující. Dost často koukám do dálky.
Souhlasím s PB. Taky bych nemohla čočky. Nosím brýle.
Na jedno chci upozornit, že na kvalitu zraku, očí mají velký vliv játra. Tak ty si šetřit dietou a vhodnou stravou udržovat v kondici. Však obojí jak oči, tak játra vyžadují dostatek A vitaminu a Zn /zinku/
Pak je třeba mít dostatek Fe /železa/ a též vit. B2.. Ideálně ve stravě. Už proto, že áčko lze předávkovat. Ze stravy na oči blahodárné působí petrželová nať, borůvky, semena dýní, melasa, černá ředkev, dušená mrkev... A oplachování odvarem ze světlíku.
A pak taky masírovat tlakové body očí na chodidle zhruba pod prostředníčkem.
Dobrý den,
píšete problém na sítnici, ale nic konkrétního. Přece jem bych zkusil popátrat v příbuzenstvu, cévní záležitost Makulární degenerace je ve dvou variantách suchá a vlhká forma. Řežou očka? Co štítná žláza funguje?
Dále mne napadá, zda někdo v rodině nemá vzácné onemocnění Ichtyozu suchá kůže / nedostatek podkožního tuku / musí se kapat do očí. Další věc , která se nabízí je mnoho času na PC.
Jen mne tak napadá co zkusit pohledat na www.vicakul.cz do kolonky se zadají potíže a vyhledávač vyplivne souvislou příčinu a homeopatika , na případný problém, ale chce to trpělivě číst a dávat věci do souvislosti. Přece jen je to informační materiál. Spousta lídí nabrala dobré zkušenosti.
Děkuji za odpověd. O prolémech se sítnicí nic nevím, o tom moi žádný doktor neřekl. Jde o opakovaný zánět spojivek. V květnu dokonce proběhl i zánět rohovky.
S rodinou se skoro nestýkám, ale co si pamatuji, tak tam žádné kožní onemocnění nebylo.
Za odkaz děkuji, táda se tam podívám.
Zánět spojivek by mohl být příčínou dlouhodobého sledování PC nebo mobilu. Co ulevt očkám někde v přírodě , koukat do zeleného. Do stravy přidat Mango před nedávnem vánoce bylo za příjemnou cenu a betakaroten . Zmíněný lutein ve vysoké koncentaci se dá sehnat odkudsi z Boskovic. Běžně dostupný nebývá v takovém množství.
Se zánětem spojivek mám také zkušenost dvakrát v dětství , proběhlo nějaké žmoulání očí a pláč u mne. Oko začalo slzet a slzet a snadno se to při spánku přenáší na druhé oko. Vím, že tehdy byl úplný zákaz sledování TV doporučen lékařem.
Ještě můžete zkusit vyladit trošku pohodu na yotube jsou Binaturální frekvence např . 588,0 Hz vyrovnané emoce, řešení konfliktů
dále tu vidím 664,0 Hz proti únavě, 727,0 Hz tzv Reife univerzální léči záněty, alergie 787,0 Hz léčí oči alergie záněty vedlejší nosních dutin 965,0 Hz uvolnuje krční svaly 1000,0 Hz mozkové neurony
zadejte na Youtube Binaturálni frekvence a zvolené číslo mám vyzkoušené 588,0 Hz a dobrý 787,0 na oči se mi zdálo hlučnější.
Z tech Homeopatik můžetě zkusit Arniku Montanu 9 CH ta je poměrně hojivá zkuste každé 3 hodiny 5 granulek vycucat.
Držím palečky
Zadejte si do vyhledávače vilcakul.extra.hu
do vyhledavače vlevo nahoře zkuste zadat svůj zdravotní problem a klikněte vyhledat.
Zkoušela jsem, ale zatím mi to nenaščlo nic relevantního. Dnes u doktorky jsem se dověděla nějaké info.Měl by to být opravdu problém z kontaktních čoček. Nadšená z toho nejsem, už tak mám dost omjezenou práci kvůli covidu a ted tohle... Doktorka radila kapat zvlhčujícima kapkama a každý večer vymačkávat sekrat ze žlázek z víček. Až se to zlepší, tak plánuji se jí poradit někam na oční kliniku, jestli je laser pro mě vhodný. Ale to je zatím hudba budoucnosti.
oční problémy, i záněty mohou být způsobeny i rýmou, která nemusí být tak výrazná, stačí menší dlouhodobý chronický zánět dutin-přebytek slz z oka jde přirozeně do nosu, ale chodí to i naopak-zánět se různými kanálky slznými může dostat k oční spojivce
pak často namáhá oči nekvalitní displej noutbukůl a to i těch dražších, špatné řízení podsvitu televizí...
Starý dobrý televize a monitory CRTčka ale to zas není tak COOOL
to je strašně ošemetný, právě když ji někdo nemá, může to naznačovat problém s dutinami. Nejlepší je, když rýma raději je každou zimu, lepší je smrkat než nesmrkat. Je to kus od kusu...
Mercurius solubilis - je homeopatikum, které pomáhá při zánětech sliznic nosu očí, uší a hrdla, močopudné soustavy,střev či žaludku, Často jej také používáme při bolestech kostí,různého původu,. Postižená tkáń vylučuje hojně hnis,výrazně bolí,a je hodně oteklá a zarudlá. K onemocnění stačí,lehké prochladnutí,nebo přehřátí.
Při akutní infekci trpí horečkou , výrazným pocením,sliněním, má velkou žízeń a celkově se horší v noci. Všechny sekrety(moč, ,sliny,hnis) opravdu silně páchnou.
Zdroj : Rok zdraví 2022 s Českou homeopatií
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.