Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nejsem v životě uspěšný

Od: money odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, proč nejsem v zivotě úspěšný? Víte jak k tomu docílit? Potřebuji poradit. Chodím do práce, makám, skoro jsem udělal i maturitu, ale v životě mi chybí uspešnost, vždy všechno poseru... Připadám si jak lůzr, vždy dobře našlápnuto a pak pád.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Dobrý podvečer, každý bere úspěšnost jinak, někdo je úspěšný v rodině, že má zdravé děti, někdo je úspěšný v práci, další je úspěšný ve svých koníčcích, záleží jak to má ve svém životě nastavené? Jakýkoliv úspěch není zadarmo, většinou stojí mnoho času a dřiny! Jestli měl člověk život úspěšný, tak to může hodnotit teprve, až na jeho samém konci!

ellen*
hodnocení

5x

Money, a čeho byste konkrétně chtěl v životě dosáhnout? Nejdříív si asi musíte ujasnit tohle, a to v souladu s tím, jaké vzdělání máte a jakého jste případně schopen ještě dosáhnout. Nevím,co děláte. Ale tak třeba: chci být mistr na směně, kde teď dělám řadového pracovníka u pásu. Nebo: chci být zdravotní bratr a ne jen sanitář. K obojímu je potřeba maturita. Takže první krok - udělat maturitu. Když budete vědět, proč přesně tu maturu děláte, bude to pro Vás snadnější, protože budete mít větší motivaci, než jen v případě - jo, musím udělat maturitu, protože kdo ji dnes nemá, je hlupák a lůzr. Ale třeba ani nechcete dělat něco, k čemu je maturita potřeba. Co když Vás baví práce se dřevem, chcete být třeba dobrý truhlář. Pokud by se Vám zadařilo toto, bude opravdu úspěšný, lidi Vám utrhnou ruce a finančně přeskočíte úředníčka u počítače v ošklivé a deprimující open space kanceláři. Takže rekvalifikace na truhláře. Prostě hlavně si upřesnit, co by Vás bavilo a co by Vás v dnešní době dobře uživilo. Pokud nemáte maturitu, asi nemějte přehnané sny a nechoďtte jak tělo bez duše, že chcete být plastický chirurg nebo špičkový architekt. Jo, to byste byl extra úspěšný, ale to představuje spoustu a spoustu studia a to nevím, jestli byste chtěl, nakolik jste studijní typ. Ale třeba byste to dal levou zadní, mít tu správnou motivaci. A VYTRVALOST. Tam bude možná další zakopaný pes.Neschopnost dělat nějakou činnost s patřičnou vytrvalostí, to je spíš na spolupráci s psychologem, jestli tedy v současné době nějakého volného najdete. Taky by bylo dobré podívat se na Vaši situaci z hlediska "ezo", jak já říkám. Co když si podvědomě nechcete dovolit být úspěšný? Co když jste celé dětství a mládí slýchal od rodičů "z tebe nikdy nic nebude, podívej se na ty známky, skončíš u popelářů, na nic víc nemáš, jsi úplně neschopný atd." Tomu by trochu odpovídalo to Vaše: mám vždycky dobře našlápnuto a pak pád. Jednou se to může stát, dvakrát už to není náhoda. S tímhle kamenem na noze se Vám za úspěchem také poběží hodně těžko. Existuje hodně cest, jak se z tohohle nastavení zkusit vymanit, ale ne každý jim věří a je ochotný je zkusit, proto je nebudu nijak rozebírat, jen nadhodím - meditace, vizualizace (představování si svého snu, jako kdyby už byl skutečný, představování si sama sebe v situaci toho úspěšného mladíka, jímž chcete být), autohypnóza a další. Opět byste si ale musel najít člověka, který by Vás do toho zasvětil a ty věci Vás naučil. Takže co tedy. Zjistit, co v životě opravdu chci (ale ne stylem - chci mít dobrou práci a hodně peněz), pak k té konkrétní představě zjistit, co je potřeba za vzdělání nebo materiální vybavení, najít si psychologa nebo kouče (já tedy kouče neuznávám, ale někomu mohou pomoct), který Vám pomůže s vytrvalostí a motivací, no a možná najít i nějakého průvodce po cestě k uzdravení pošramocené dušičky, je-li to Váš případ - a to by bylo, aby se (v rámci možností) nezadařilo. Přeju hodně štěstí. *srdce*

dylin
hodnocení

4x
Podle mě si úplný jouda a všecko dycky posereš. Asi se radši zaměř víc na někoho nebo něčo jiného než na sebe. :)

hodnocení

4x

S takovýmto přístupem nedokážeš mnoho. Nejvíc mě zaujalo postěžování: SKORO jsem udělal i maturitu... Myslíš, že někde budou brát ohled na to, co skoro bylo? To mohu napsat, že jsem SKORO mohla být ministryní obrany. *smich2*Protože tam opravdu může být kdekdo, proč tedy ne SKORO i já?

Chybí Ti důslednost, vytrvalost, snaha překonávat překážky, spíš máš tendenci se jen vézt. A se základní školou mnoho úspěchů opravdu nečekej. Nějaký ten pomocník na stavbě, popelář, nebo kopáč. A výdělky jistě nevalné.

Nejprve bych si dodělala to vzdělání, když už ho SKORO máš. Jako záklaďák díru do světa neuděláš. Jednou můžeš mít manželku a děti. Co potom? Prostě dodělat vzdělání, aby to stačilo na obživu rodiny. Jaga.

Ale protože Ti jsou naše rady stejně k ničemu, jak píšeš, nebudu už dál zbytečně mlít pusou. To má cenu jen pro ty, kteří se umějí slušně chovat a dobře míněným radám naslouchat. *nevi*

hodnocení

3x

Díky všem, vaše rady mi jsou k ničemu...píšeš. Tak co, to sis jenom potřeboval pofňukat a pořádně něco dělat se ti nechce? Zanech flákání a dodělej maturitu, tak blbý snad nejseš, abys to nezvládl. Nemakačenkům se peníze shůry samy nesypou! Ale ty píšeš, že máš zaměstnání, tak v čem vidíš úspěšnost? Nebo svoji neúspěšnost! Proč bys měl být lůzr? Dej se do kupy, najdi sebevědomí a půjde to! A sparcov ... tak ses pochlubil jaká jsi hvězda, a čím jsi mu pomohl?

ltz
hodnocení

0x
Rozeber si všechny ty situace, někde asi děláš chybu. Např. maturita, asi si se vše nenaucil, co bylo třeba vědět.

hodnocení

0x
Maturita se dá dodělat při zaměstnání. To by neměl být problém, když jste už střední jednou studoval, základ znalosti máte v hlavě.
Něco málo k tomu přidat, zdokonalit se tréninkem starších maturitních testů. Na maturitu máte pořád šanci.
10 let zpětně si můžete nechat uznat předchozí studium po dohodě s ředitelem.

money
hodnocení

Díky všem, vaše rady mi jsou k ničemu...

Tak proč sem píšeš? *bzum*

ellen*

a co jsi čekal? Utěšování jak jsi úžasný a máš jenom ve všem smůlu? Nebo výherní čísla ve sportce? Ty už asi lůzr fakt zůstaneš.

hodnocení

0x

Neber to jako výčitku, ale opravdu jako radu. Zřejmě Ti chybí cílevědomost, odpovědnost a to, že nedokážeš "dotahovat" věci do úspěšného konce. A pokud se něco nepodaří, i to se může občas stát, nesmíš propadnout pocitu zbytečnosti a neschopnosti, který je čitelný i z Tvého dotazu. I z občasného neůspěchu se může člověk poučit. Úspěch není dar, úspěch se musí občas i "vydřít"!

sparcoo*
hodnocení

0x
Každopádně peníze tě úspěšným neudělají, to si rovnou škrtni. Vydělávám balík a jsou s tím akorát starosti, víc věcí víc starostí.
Žiju v bytě 4+1, mám jedno auto a jednu chalupu a bohatě to stačí.
Rozhodně ti ale mohu doporučit - pravidelné investování, tudy vede cesta k úspěchu - finanční svobodě.
au1

do čeho máš zainvestováno?

sparcoo*
Já úplně jednoduše - index SP500, Palantir, NIO, Sofi, Visa, AGNC a BMY.
Protiinflační dluhopisy, celá rodina.
A tenhle rok jsem nakoupil zlato - jako index i fyzické.
au1
a prikupujes ted neco z toho? ja vzal jen BMY za 59, ostatni se mi zda predrazeny, SPY drzim neco malo, Nio jsem cely prodal za 44,Palantir taky drzim. ty valuace jsou ted sileny, za rok jsem v minusu, mozna lepsi vsechno prodat a vzit jen etf na world

sparcoo*
Já všechno jen držím a o výsledku si můžeme pokecat za 10 let.
Nakupuji průběžně.
Rok 2022 bych rád vstoupil do crypta ale krátkodobě - nákup v korekci, odprodej nákupní ceny při růstu a ponechání zisku na zhodnocení.
au1

takže tady asi žádný DCA neprobíhá, co :-D já nejsem natolik ostřílenej investor abych teď otevřel pozici za ranec a držel 10 let :) u každé pozice dělám DCA abych si zprůměroval cenu kdybych trefil náhodou onen vrchol *smich*

spu
hodnocení

0x

Zde vám nikdo zázračnou radu nedá. Musíte se vy sám víc snažit.

nihao

Jako v pohádkách, zázračná rada vyžaduje osobnostní kvalifikaci. Tazatel ji očividně nemá.

"Každý svého štěstí strůjcem." "Tvůj osud tě nemine." Atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]