Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkuje na mém pozemku

Od: itguru2 odpovědí: 36 změna:
Dobrý den. Před domem, tam kde ostatní mají předzahrádku, máme 3 parkovací místa. Auto máme jedno, a tak tam lidi parkují. Nejčastěji nějaký mladej frajer. Nelíbí se mi to. Svítí mi do ložnice, budí mě motor. Jak mu slušně říct, at zde neparkuje? Jednou jsem mu řekl, že je to soukromý pozemek, ať tam neparkuje..no, za týden tam zaparkoval znovu. Je to nový přítel od holky někde z ulice, v noci tajně přijede, před 6 raní odjede. Ráno v 9 na místa zaparkují sousedi (mají firmu a zaměstnance, jsme tak domluveni ze oni tam parkovat mohou).
Frajerovi jsem řekl, ze je to parkování jen pro firmu xx, at odjede, ale řekl, ze oni přijedou až v 8 a ze on v 6 odjede, at nedělám problémy.
P.S: v ulici není kde parkovat, satelit Prahy.

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

16x

Nevím, nakolik je to u Vás možné - mně na pozemku jednou zaparkoval soused odnaproti. Zavřel jsem ho tam třema autama a dal si pivo. Když zvonil, ať uhnu - nelze, jsem pod vlivem. Volal PČR, ti to neřešili, soukromý pozemek. Auto jsem mu vrátil po dvou dnech.

itguru2
hodnocení

S tím pivem to zkusím, nutit řídit pod vlivem mě nemůže.
ellen*

berger, dobrý! *smich*

re4zon
hodnocení

4x
Tak predevsim je podstatne, co je v katastru a co v pasportu komunikaci. Pokud je to soucast verejne komunikace, tak jedine legalni reseni je pozadat o osazeni dopravniho znaceni. Cedulku si tam muzete dat jakou chcete, ale nema zadnou vahu. Sloupek tam dat nesmite. Pokud to verejna komunikace neni, tak si tam ten zamykaci sloupek dejte, pripadne o osazeni znacek lze pozadat taky. Neni mozne mit verejne pristupna parkovaci mista a divit se, ze tam nekdo zaparkuje. Soukrome vlastnictvi a verejna pristupnost jsou dve rozdilne veci.
ituguru2
Napsal jsem to jak pro blbce a stejně se ozval nějaký chytrák co má potřebu mi vysvětlovat co je to soukromý pozemek. Tak ještě jednou, hloupěji. Dřív tam byla predzahrádka, bývalý majitel domu zrušil plot před domem, vydlazdil a udělal z predzahrádky parkovací místa. Tudíž je “za plotem” a je to pořád soukromý pozemek.
re4zon
Nenapsals to jak pro blbce. Naopak ted jsi odpovedel jak absolutni blbec. Precti si jeste jednou, co jsem napsal. Pro mene chapave: je uplne ukradene, komu patri pozemek. Pokud to je parkovaci misto a vypada jako verejne, tak tam muze stat kazdy. Jestli tomu chces zabranit, dej si tam znacky nebo zabranu.

Nebál bych se říci, že pozemek, byť je tazatele, tak je v katastru velmi pradvěpodobně veden stále jako předzahrádka a tudíž by mohl mít ještě problémy, že na zeleni parkuje auta!

@diesel: Promiň, ale napsal jsi nesmysl. Jednak v katastru nemůže být ten pozemek veden jako předzahrádka, může tam být jako druh pozemku, které jsou v katastru povoleny. Dále pokud je to můj soukromý pozemek, mohu si na trávě parkovat jak chci a nikomu do toho nic není. Tedy snad kromě úniku oleje = znečišťování ŽP.

re4zon
I na soukromem pozemku muze byt verejna zelen a tam nesmi stat ani majitel. Ale to tak tezko bude.

hodnocení

3x

Lacnejsie ako sklapacie zabrany budu 2 stlpiky, retaz a kladka. Kluc date firme, s ktorou ste dohodnuti. Na retaz zaveste cedule : sukromny pozemok, pripadne aj vytlacte kusok mapy z katastra, Zalaminujte. Ak bude retaz poskodena, pridate fotopascu.

zaseja
hodnocení

3x

Na zeď za ty parkovací místa dej cedulku, že v délce 10 m je to soukromý pozeme a parkování povoleno jen se souhlasem majitele, že hrozí odtažení vozidla.

Pak ho dej 3 x odtáhnout, na to máš právo a zadarmo, a uvidíš, jestli mu to dojde.

re4zon
Pravo na to mas pouze teoreticky. Policie to mimo verejnou komunikaci odtahnout nenaridi a rozumna soukroma odtahovka to neodtahne, kdyz nebudes majitel nebo nemas aspon klice. A kdyz uz ti to nekdo ze znamosti odtahne, taky se ti muze stat, ze se pak nedoplatis.

Trochu jsem se uklepl, ty mé dva body jsou pro @re4zon.

spu
hodnocení

2x

No tu je zas plno "siláků". Pán jezdí za slečnou ,nikoho neotravuje ani neomezuje. Jednou třeba budete rád, (až pojedete někde za slečnou) že máte kde zaparkovat.

ellen*

jak to, že neotravuje? Vždyť je tu psané, že svítí do ložnice, budí hlukem. Nereaguje na domluvy po dobrém - to je jak kdyby majiteli pozemku ukázal vztyčený prostředníček.

spu

Kdo hledá problém, tak ho najde. Může zatáhnout žaluzie a ta chvilka co běží motor se dá také přežít. On nebyl mladej? Vy také ne?

ellen*

Jo, byla jsem mladá. Bydleli jsme u hlavní silnice - dlouhý, rovný tah z kopce. Nikdo tam nedodržoval předepsanou rychlost v obci, byl strach tam přejít. O všechny domácí mazlíčky (kočky, psy) jsme přišli kvůli bezohledným řidičům. Dokonce tam auto srazilo a zabilo i malého kluka. Policajti tam často měřili (pod kopcem měli radar a o pár set metrů dál to stavěli, jedno auto za druhým), ale nebylo to moc platné. Takže proto celý život nenávidím bezohledné řidiče. A uznávám, v téhle otázce nejsem objektivní.

Ale postavte tam tomu mladíkovi třeba slavobránu a příjezdovou cestu vysypávejte každý den lístky z růží, vždyť jde přece o lásku. Co na tom, že jsou kolem lidé, kterým to chování vadí, oni se musí přizpůsobit.

spu

Tolik zášti o svátcích. Pomodlím se za vás v kostele

jarin*
Spu, když u vás někdo zazvoní, že by si šel do vaší kuchyně uvařit večeři, tak ho pustíte? Doufám, že ano. Pro mnoho normálních lidí je normální respektovat soukromí a soukromý majetek. Tady v to bohužel minulý režim domršil co mohl a spoustě lidí přijde normální krást ovoce, nebo někomu chodit po poli. Toto je to samé.

Jarin, spu sdělila, že je tolika zášti. Může to sdělit, či nikoliv?

Vy si to ale vykládáte po svém. Já zase vím, že i když je spoustu pozemků soukromých, je veřejně přístupných a klidně na ně může kdokoliv.

Pokud tazetel nedá přesné místo GPS, nelze dávat podrobné a správné rady.

spu

Jen doplním, že mám také pozemek na kterém občas parkují houbaři nebo výletníci. Když jsem v dohledu, někteří se zeptají zda tam mohou parkovat, jiní ne. A teť to hlavní , ano nevadí mi to. Já také občas někde jedu a jsem rád, když můžu někde zaparkovat . Prostě jsme různí, někomu to nevadí a jiný je rapl co poutníka naháni vidlema.

A nebo pravda je ta, ze do nich nerypete ze strachu, at nedostanete do rypaku *smich*. Nikdy nevite, na jakeho rapla narazite. Ale nekteri lidi jsou fakt mimo. Ja dokazu pochopit a mozna i dost veci skousnout, ale pokud vam na vesnici, kde jsou baraky v ulici co 300m, prijede suveren, zaparkuje pred domem, pripadne pred garazi a jde pryc tak to je uplne ulet. Predpokladam, ze to muze udelat clovek odkojeny sidlistem. Kdyz jim neco reknete, tak se pomalu jeste urazi jakože co si to dovolujete. A nebo perlicka ze vam nabouraji do plotu a ujedou. Pri odchyceni a dotazu jestli jim prijde normalni nabourat plot a ujet, tak jen delaji jakoze nic a co je jako otravujete. Kdyby lidi byli slusni, tak by clovek nad nejakym autem co potrebuje zaparkovat mavl rukou. Ale takhle uz jen z principu.. ne ze zasti. A prosim nemodlit.
re4zon
To si nekdo celkem rozumne dovoli podotknout, ze trocha velkorysosti neuskodi a najednou tu mame prejete deti a zborene ploty. Jestli treba za srazene deti a zvirata nemuze spis rodic nebo majitel a za silnici hned pred vraty ten kdo ji tam postavil. Jinymi slovy nekdo me nastval, tak budu sobec za kazdou cenu. Ono by mu treba stacilo rict, ze mi vadi svetla a hluk, tak at pred prijezdem zhasne a dojizdi pokud mozno na volnobeh. Nebo koupit sloupek. Kdyz mam na opici, musim mit i na banany.
ellen*

halóóó, itguru2, tak to máte vyřešené. Pozorně si přečtěte, co děláte špatně. Tak za prvé, nesmíte být sobec. Auta totiž mohou parkovat, kde se jim zachce. Upozornění, že jde o soukromý pozemek správně ignorují, Vy přece máte povinnost být velkorysý. Přece jste byl taky mladý, tak jak si můžete dovolit komplikovat nějakému týpkovi jít si v noci někam zakukat. Pokud Vám mladík nabourá plot, buďte opět velkorysý, je to Vaše chyba, ten plot stál na špatném místě. Řidiči si mohou parkovat kde chtějí, mohou bourat ploty, jezdit v obci stovkou - a pokud někoho srazí, je to vina rodiče, majitele venkovské kočky (měl ji mít zavřenou doma v obýváku a nikam nepouštět), obyvatel vesnice a pasáčka ovcí na východním Slovensku. Jen ten řidič za nic nemůže. Proto, jak už tu bylo napsáno, postavte mu tu slavobránu a vysypte příjezdovou cestu okvětními lístky z růží. A až Vás ráno probudí hodinu před tím, než máte vstávat do práce a Vy už neusnete, můžete odpočívat s blaženým pocitem, jak jste nesobecký a velkorysý. Hlavně teď kolem Vánoc je si to třeba uvědomit, aby tu nebylo tolik zášti. Tolik zášti vůči bezohledným řidičům, vždyť to je přece do nebe volající hřích!

re4zon
Se slamenymi panaky se neda rozumne bavit. Ukazkovy pripad o prispevek vyse.
spu

ellen, ellen... A to jste registrovaná. Jeden by čekal rady na úrovni.

ellen*

Nemůžu za to, že nepoznáte ironii. I když... ona to zas tolik ironie není. Většina příspěvku jsou zopakované rady od ostatních moudrých poradců. Že jsou to rady na "píp", ale dokážete uznat až když je napíšu já. Od ostatních jsou to rady na jedničku. *smich2*

milanb
hodnocení

1x
Dal bych tam ceduli, soukromý pozemek, v případě nepovoleného parkování bude auto odtaženo. Nechal bych mu to auto odtahnout, když se s nim nelze domluvit.

hodnocení

0x
Začal bych cedulí soukromý pozemek zakaz parkovani klidně u každyho parkovacího místa
No a pokud by to nezabralo tak dve možnosti:
Bud bych si vyrobil takový ty zamykací sklapěcí zábrany a namontoval před parkovací místa nebo by se na parkovacich mistech ktery nevyužíváte začali záhadně oběvovat hřebíky a špičatí ježci
itguru2

Cedulí bych mohl začít, ale zase nechci plašit ty lidi, kteří tam parkovat mohou, ale to by šlo nějak tam napsat, parkování pouze pro zaměstnance a zákazníky firmy XX.

O těch kovových zábranách jsem uvažoval, ale je to moc velká investice. A toho dalšího se bojím, že bych musel zaplatit škodu. Mě spíš napadlo hodit mu vajíčko na střechu nebo auto počůrat z okna, ale zase nechci aby mi to oplatil, barák se umývá hůř než auto. Taky mě napadlo přeparkovat za něj, aby nemohl odjet, ale zase nechci aby se o to pokoušel a auto mi odřel, nebo troubil v 6 a vzbudil mě.

liska5

Vajíčka podobné trapnosti ne! Může se pomstít něčím horším a máte zaděláno na konflikt, nenávist, soudy, pokuty..

Není lepší to s ním nejdřív probrat po dobrém? Určitě se s ním dá mluvit. On vlastně neví, že Vás tím tak vytáčí. Nic neničí, jen auto zaparkuje na jediném volném místě v době, kdy tam jiná volná místa nejsou. K nějaké dohodě snad dospějete. Třeba nějakou tu stovku dá a ubere na svícení... .

liska5

Co radí měšťáci nebo policajti na dopravce?

ellen*
hodnocení

0x

Nebo to zavřete úplně, zaměstnancům firmy XY vysvětlete situaci a oni si to s tím sobeckým tupcem vyřídí. Nebojte se, pokud jde o parkování, budou zaměstnanci bez skrupulí, o parkování se určitě připravit nenechají. A Vy budete z obliga.

re4zon
Z obliga bude a za tyden bude mit znicenou fasadu a propichana kola stejne jako kdyby mu to auto objel klicem rovnou. To mu urcite bude vadit min, nez zvuk motoru *smich*

hodnocení

0x

My máme na našem pozemku veřejné parkoviště pro 25 aut a většinou se na něj nevejdeme ..

hahaha
Tak si kupte menší auto...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]