Nejste přihlášen/a.
Nebál bych se říci, že pozemek, byť je tazatele, tak je v katastru velmi pradvěpodobně veden stále jako předzahrádka a tudíž by mohl mít ještě problémy, že na zeleni parkuje auta!
@diesel: Promiň, ale napsal jsi nesmysl. Jednak v katastru nemůže být ten pozemek veden jako předzahrádka, může tam být jako druh pozemku, které jsou v katastru povoleny. Dále pokud je to můj soukromý pozemek, mohu si na trávě parkovat jak chci a nikomu do toho nic není. Tedy snad kromě úniku oleje = znečišťování ŽP.
Na zeď za ty parkovací místa dej cedulku, že v délce 10 m je to soukromý pozeme a parkování povoleno jen se souhlasem majitele, že hrozí odtažení vozidla.
Pak ho dej 3 x odtáhnout, na to máš právo a zadarmo, a uvidíš, jestli mu to dojde.
No tu je zas plno "siláků". Pán jezdí za slečnou ,nikoho neotravuje ani neomezuje. Jednou třeba budete rád, (až pojedete někde za slečnou) že máte kde zaparkovat.
jak to, že neotravuje? Vždyť je tu psané, že svítí do ložnice, budí hlukem. Nereaguje na domluvy po dobrém - to je jak kdyby majiteli pozemku ukázal vztyčený prostředníček.
Kdo hledá problém, tak ho najde. Může zatáhnout žaluzie a ta chvilka co běží motor se dá také přežít. On nebyl mladej? Vy také ne?
Jo, byla jsem mladá. Bydleli jsme u hlavní silnice - dlouhý, rovný tah z kopce. Nikdo tam nedodržoval předepsanou rychlost v obci, byl strach tam přejít. O všechny domácí mazlíčky (kočky, psy) jsme přišli kvůli bezohledným řidičům. Dokonce tam auto srazilo a zabilo i malého kluka. Policajti tam často měřili (pod kopcem měli radar a o pár set metrů dál to stavěli, jedno auto za druhým), ale nebylo to moc platné. Takže proto celý život nenávidím bezohledné řidiče. A uznávám, v téhle otázce nejsem objektivní.
Ale postavte tam tomu mladíkovi třeba slavobránu a příjezdovou cestu vysypávejte každý den lístky z růží, vždyť jde přece o lásku. Co na tom, že jsou kolem lidé, kterým to chování vadí, oni se musí přizpůsobit.
Jarin, spu sdělila, že je tolika zášti. Může to sdělit, či nikoliv?
Vy si to ale vykládáte po svém. Já zase vím, že i když je spoustu pozemků soukromých, je veřejně přístupných a klidně na ně může kdokoliv.
Pokud tazetel nedá přesné místo GPS, nelze dávat podrobné a správné rady.
Jen doplním, že mám také pozemek na kterém občas parkují houbaři nebo výletníci. Když jsem v dohledu, někteří se zeptají zda tam mohou parkovat, jiní ne. A teť to hlavní , ano nevadí mi to. Já také občas někde jedu a jsem rád, když můžu někde zaparkovat . Prostě jsme různí, někomu to nevadí a jiný je rapl co poutníka naháni vidlema.
halóóó, itguru2, tak to máte vyřešené. Pozorně si přečtěte, co děláte špatně. Tak za prvé, nesmíte být sobec. Auta totiž mohou parkovat, kde se jim zachce. Upozornění, že jde o soukromý pozemek správně ignorují, Vy přece máte povinnost být velkorysý. Přece jste byl taky mladý, tak jak si můžete dovolit komplikovat nějakému týpkovi jít si v noci někam zakukat. Pokud Vám mladík nabourá plot, buďte opět velkorysý, je to Vaše chyba, ten plot stál na špatném místě. Řidiči si mohou parkovat kde chtějí, mohou bourat ploty, jezdit v obci stovkou - a pokud někoho srazí, je to vina rodiče, majitele venkovské kočky (měl ji mít zavřenou doma v obýváku a nikam nepouštět), obyvatel vesnice a pasáčka ovcí na východním Slovensku. Jen ten řidič za nic nemůže. Proto, jak už tu bylo napsáno, postavte mu tu slavobránu a vysypte příjezdovou cestu okvětními lístky z růží. A až Vás ráno probudí hodinu před tím, než máte vstávat do práce a Vy už neusnete, můžete odpočívat s blaženým pocitem, jak jste nesobecký a velkorysý. Hlavně teď kolem Vánoc je si to třeba uvědomit, aby tu nebylo tolik zášti. Tolik zášti vůči bezohledným řidičům, vždyť to je přece do nebe volající hřích!
Cedulí bych mohl začít, ale zase nechci plašit ty lidi, kteří tam parkovat mohou, ale to by šlo nějak tam napsat, parkování pouze pro zaměstnance a zákazníky firmy XX.
O těch kovových zábranách jsem uvažoval, ale je to moc velká investice. A toho dalšího se bojím, že bych musel zaplatit škodu. Mě spíš napadlo hodit mu vajíčko na střechu nebo auto počůrat z okna, ale zase nechci aby mi to oplatil, barák se umývá hůř než auto. Taky mě napadlo přeparkovat za něj, aby nemohl odjet, ale zase nechci aby se o to pokoušel a auto mi odřel, nebo troubil v 6 a vzbudil mě.
Vajíčka podobné trapnosti ne! Může se pomstít něčím horším a máte zaděláno na konflikt, nenávist, soudy, pokuty..
Není lepší to s ním nejdřív probrat po dobrém? Určitě se s ním dá mluvit. On vlastně neví, že Vás tím tak vytáčí. Nic neničí, jen auto zaparkuje na jediném volném místě v době, kdy tam jiná volná místa nejsou. K nějaké dohodě snad dospějete. Třeba nějakou tu stovku dá a ubere na svícení... .
Nebo to zavřete úplně, zaměstnancům firmy XY vysvětlete situaci a oni si to s tím sobeckým tupcem vyřídí. Nebojte se, pokud jde o parkování, budou zaměstnanci bez skrupulí, o parkování se určitě připravit nenechají. A Vy budete z obliga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.