Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztah s Vietnamcem

Od: terezza odpovědí: 10 změna:
Dobry den, uz je to pul roku, co jsem se sblizila s mym kamaradem, ktery je Vietnamec. Je nam oboum 16. Zname se uz asi 5 let, ale nikdy jsme se moc nebavili. Ale ted jsme si zacali dost psat, chodit ven... No...preskocila mezi nami jiskra. Oba bychom spolu radi chodili...vlastne to delame i ted tajne, ale je problem s nasimi rodici. Kdyz jsem o nem rekla me mamce, nebyla moc nadsena, ale nic nerikala...horsi to bylo u meho taty, dostala jsem prednasku o tom, ze do nasi rodiny zadne sikmooke nechce, jsme preci Cesi, jak on se bude ucit vietnamsky, aby se s jeho rodici mohl domlouvat... Proste s prominutim samy kecy... Kdyz jsem prisla za kamaradem jeste jako kamaradka k nim domu na veceri, jeho rodice z toho taky nebyli vubec nadseni a to jsme spolu jeste ani nechodili. Aniz by jim nic rikal, kdyz jsem odesla, rodice se ho zacali vyptavat, jestli jsem jeho holka a ze jestli jo, tak at to ukonci, ze chteji, aby si nasel Vietnamku... Mame to oba dost tezky... Co mam delat? Miluju ho, chci s nim byt, ale nechci, abychom to museli donekonečna pořád před rodiči takhle tajit

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Dejte tomu čas a poznavejte se dal.

liska5
hodnocení

3x

Vietnamská komunita drží při sobě. O tom si něco přečti. I když znám případy, kdy si Vietnamka vzala Čecha. Stálá kapka i kámen proráží. Myslím tím, že časem se s tím rodiče postupně smíří. Hlavně žádný nátlak a násilné přesvědčování. Jste mladí, máte ten čas před sebou.

U nás jsou dvě, co léta žijí s Vietnamčíkama k plné spokojenosti. Vietnamci mi nevadí.

Chce to čas, nějak se to vyvrbí.:)

qqr
hodnocení

2x
Ve vašich 16 se těžko radi. Myslím ale, že oboje rodiče to berou vážněji než by měli. Možná je to vaše první láska, další ještě přijdou. Asi dobře to napsala Aja, prostě se dále poznavejte a užívejte si svou lásku. Ani vy nevíte, jak vse dopadne, zdali spolu zůstanete, nebo si přestanete rozumět a rozejdete se. Nebo možná jeden z vás podlehne námitkam rodičů a láska zhasne.

itguru2
hodnocení

2x

Pokud se musíš ptát rodičů, na nějaký vážný vztah nejsi připravená. Kluk v 16 letech není vážný vztah, ale dětský vztah. Takže ho nevoď domů, a nebo rodičům řekni, že s ním stejně nebudeš navždy, tak ať se tatík uklidní. A když s ním budeš na vždy, budou už na něj zvyklí. Jo to je stejný, jako když ségra domů přinesla cikána. Taky chtěla utéct z domu, protože je to "životní láska" a za 2 měsíce už spolu nebyli.

hodnocení

2x

Je to logické, že se to rodičům moc nelíbí. Jste ze dvou různých komunit, všude jsou jiné zvyky, jiné zákony.

Mně Vietnamci nevadí, to jsou tady horší komunity. Vietnamci jsou pracovití, ochotní, ale současně i dobří kšeftmani, dokáží nabídnout a prodat kde co a nestydí se ani ošidit. Když se ale ozvete, ochotně chybu přiznají a napraví. Stalo se mi několikrát.

Jsi mladičká, je to Tvoje první láska, proto jsi taková zamilovaná. Ale jen málokdo si svou 1. lásku skutečně vezme. To všechno Ti přinese až čas. Užívej si mládí, ale nijak pevně se nevaž. Je jasné, že se to nebude líbit Tvým rodičům, ani těm jeho. Jste každý úplně z jiného prostředí. Oni si hájí to své, Tví rodiče taky. Ale to neznamená, že ho hned zapudíš. Uvidíš, jak se věci vyvinou dál. Jaga.

mate59
hodnocení

2x

A hlavně s ním neotěhotni.

hodnocení

2x

No budu myslet na nejhorší - že s ním otěhotníš. A tvrdit že děti nechceš atd... ani nevíš jak rychlé to je a u taháš kočárek...

Víš kdo nejvíce trpí na těchto míchaných vztazích? Jejich děti! Oni se budou od malička potýkat s narážkami co jsou zač, kdo tedy jsou...? A pak zjistí že nejsou ani jedno, nebereho ani jedna strana (česká ani vietnamská). Jen výsledek dvou sobeckých lidí co si udělali děcko. A podle mne to není o češích, tento problém je na celém světě.

Tak že pozor na to.

jenda22
hodnocení

1x

Jako každý takový vztah skončí špatně. Jsou naprosto odlišné mentality a položte si otázku, jestli potřebujete mít zbytečné problémy? Nikdy by vás rodina nepřijala. Jste v ČR a svůj k svému. Není o rasizmu ale o nátuře lidí. Ani Ukrajinci nejsou jako naši lidé a to jsou Evropané. A děti to je kapitola samo o sobě. Ani Vietnamci, ani Češi. Jako to má Okamura. Není ani Japonec, ani Čech podle soudu lidí. Je to zbytečné a vlastně blbost.

tabletka*
hodnocení

1x

16 let je skutečně dost málo na vážný vztah, ale chození, proč ne. Doby, kdy sem přijeli veteráni z války a makali ve fabrice už jsou dávno pryč. Spousta Vietnamců se zde narodila, vystudovala a česky mnohdy umí líp než Češi, protože se ve škole většinou učí líp než místní populace. Nejedí psy a šváby a dokonce nemusí mít rodiče obchodníky, natož šizuňky. Kdo se s nimi baví a nekouká na ně skrz prsty pozná, že jsou to vesměs velmi příjemní, slušní a vychovaní lidé. Takže se chovejte přiměřeně svým rokům, bavte se a nic rodičům nevnucujte, není důvod. Ani jedněm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]