Zdravím. Včera mi při jídle jakoby křupalo v čelisti a pár hodin na to mě to začalo opravdu nesnesitelně bolet. Bolí to při mluvení a nemůžu ani jíst,protože bolest mi nedovolí kousat.Bolí to až po ucho. Nevíte někdo, co by to mohlo být?
Vyhozená čelist, nic zas tak mimořádného. Už jsem to párkrát měl (po kousnutí do rohlíku). Pokud čelist zase zaskočila zpátky, bolest většinou přejde přejde sama, i když to může trvat pár dní. Podle Vašeho popisu ale zřejmě zůstala čelist vykloubená a bude nutný zásah odborníka. V případě zanedbání může dojít k otoku a pak se to rovná hůř.
Teoreticky to jde spravit dobře mířenou fackou (viděl jsem ve filmu), ale to bych asi nezkoušel.
Jak se snažím doktorům vyhýbat, s tímhle bych určitě šla na pohotovost. Pokud by to byl nějaký zánět, tak je to dost nebezpečné a nejspíš by byla potřeba antibiotika.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.