Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahojení rány

Od: domino odpovědí: 18 změna:
Dobrý před vánoční večer.
Prosím vás, už tak měsíc mě trápí rána která se nehojí. Je to na kloubu takže se to sice přes noc trošku zahojí ale v práci opět roztrhne.
Cca týden jsem mazal indulonou a dával náplast, krásně se zahojilo ale když jsem přestal aplikovat indulonu, kůže popraskala zas. Už fakt nevím.

Zahojení rány

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Používám Infadolan, na noc namazat a použít obvaz. V práci náplast a po každém mytí rukou opět trochu namastit a novou náplast. Když to vydržíš tři dny tak se to výrazně zlepší.

hodnocení

2x

Dobrý den. Možná by pomohlo mazat Framykoinem. Pokud ho nemáte, je jen na předpis. Takže byste k lékaři stejně musel/a zajít, pokud nic nepomůže v hojení. Měsíc je už docela dlouho..

id
hodnocení

2x

Indulonu nebrat ! Já používám Akutol ve spreji. Nejen že je to dezinfekce, ale zároveň tekutý obvaz.

hodnocení

1x
Dost dlouhá doba na hojení.
Nějak se mi ta rána nelíbí.
Indulona?
S tou si nepomůžete.
Zajděte k lékaři, ten si poradí.

hodnocení

1x

Patlat do otevřené rány Indulonu není dobré, na rychlé zahojení používám Panthenol pěnu ve sprey. Možná už v tom máte nějakou infekci, raději si s tím zajděte k tékaři.

olinl
hodnocení

1x

Indulonu nedoporučuji, příbuzná do ní vyrábí ve firmě komponenty/složky a rozhodně nedoporučuje do otevřené rány. Ideálně domácí konopná či měsíčková mast, případně heřmánková nebo smíchaná směs všech a neohýbat zcela prst v kloubu do zahojení. Tohle jsem si prodělal také a mám tam menší mozol a považuji to za výhodu, když se někde otřu např. o zeď.. Na každého člověka v případě léčby "rostlinami" působí jiná složka z té které rostliny, ale konopí si myslím že zabírá nejvíce každému (mým známým).

nickw

"Ideálně domácí konopná či měsíčková mast"

Jo. A předtím bych to zasypal kurkumou (antiseptické účinky).

olinl

nickw-pokud o léčivých rostlinách nic nevíš, něco si o tom na internetu přečti nebo pokud nechceš číst jsou na netu i videa..

nickw

Radím, co mi funguje.

Jo domácí konopná mast je snad na vše, stejně jako na Moravě slivovice!

S úspěchem používám na opary na rtu .začnu cítí namažu ráno večer a druhý den nevím o ničem!

max*
hodnocení

1x
Na rychlou pomoc otevrenych ran je nejlepsi vlastni moč. Aplikovat tak 3x denne a do 2 dnu se to krasne zatahne. Samozrejme okolo lehce omyt a otrit.
Udela se stroupek, je pak potreba stejne necim mazat, jinak praskne. Ale to uz doresite v lekarne.

ludva106
hodnocení

0x
Já používám hemagel

hodnocení

0x

Nejsem odborník, ale co tak vyzkoušet pomalu už stoletou tradici Višnievského balzám s peruánským balzámem?

Osvědčilo se již dávno i ve válce (celosvětové, ne jen SSSR), existuje i varianta, kde je peruánský balzám nahrazen dehtem z bukového dříví - ale raději zůstat u zmíněného originálu - tedy žádat ten pravý v lékárně.

Ať to pomůže a klidné Vánoce.

domino
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Už to aji štípe musím to konečně zahojit.

hodnocení

0x

Zkuste Hemagel. Ten hojí i otevřený bércáky, tak toto zvládne taky.

hodnocení

0x

Nepoužívám nic, ač diabetik, málo krevních destiček.. a přesto se mi hojí rány dobře, max v práci odřené prstů zasypu suchou směsí , nejlépe štukovou.

sirokko
hodnocení

0x

Vydesinfikujte to a zavažte si obvazem, abyste do toho furt nedloubal, je evidentní, že vám to nedá... Tím si tam zanášíte bordel. Zahojí se to, ale nesmíte na to sahat.

mnd®
hodnocení

0x

Když nemám framykoin tak v nouzi dám bepanthen plus nebo betadine.Ten framykoin je na recept,ale be... koupíte normálně v lékárně / aspoň u nás /.Indulonu rozhodně nepoužívat.Běžte k doktorovi.Asi vám to vyčistí a bude trocha chvilky bolesti.Normální doktor framykoin napíše. Po úrazu na pravé ruce mi dávali žlutý prášek na ,,vytáhnutí,, svinstva z rány,ale k tomu se asi nedostanete a já nedám - sám mám málo.Ale vypadá to škaredě - seberte se a běžte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]