Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aukro prodej zboží

Od: jiri* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den. Mám takovou otázku.
Na Aukru prodal zboží za 14 tis. Kč. Zboží bylo odesláno doporučenou zásilkou. 6.12 a 7.12 bylo doručeno. Pak kupující mi píše ze nemá žádné info o odeslání zásilku. Já mu píšu ze vidím zásilku jako doručenu.
On ze nic ne dostal ,ani mu ne přišla správa o doručování. Na co mu na poště dali vidět ze zásilku hodili do schránky. Kupující tvrdí ze bydlí na adrese se zvýšeným počtem romských obyvatele a chce až by já reklamoval zásilku a jemu vrátil 14 tis.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

renegade11*
hodnocení

6x

Pokud máte podací lístek , tak bych asi nic neřešil , chyba je na straně pošty že zásilku vydala někomu jinému (ale tomu nevěřím že by to pošta dala někomu jinému ) , spíš panáček chce prachy zpět i zboží si nechat.

Nejvýše bych mu poslal do mailu scan podacího lístku at si to na poště vyřeší sám .

jiri*
hodnocení

Jo to mám. Také si to myslím ze kupující to dostal a chce navíc i peníze )
Čekám až by napsal TO Policii ČR aby prošetřila doručeni zásilky.
Dekuju za info.

hodnocení

5x

Zásilku za 14 tisíc mu hodili do schránky? To nemohli udělat, když píšete, že jste odesílal doporučeně. Mnohem levnější věci odesílám vždy pojištěné, pro všechny případy. Do určitté částky je dokonce pojištění v ceně, ale hledat to nebudu.

hodnocení

3x

Když budete reklamovat vy, dozvíte se jen, že zásilka byla doručena. Když bude reklamovat adresát, dozví se totéž. Pokud se mu ale podaří dokázat, že zásilku nepřevzal, budete mu muset vrátit peníze a pošta vám vyplatí pojistku. Jen podotýkám, že doporučený dopis je pojištěný na cca 600 Kč.

toux
hodnocení

3x

Dopuručená zásilka se vydáva jen na nějaký doklad totožnosti a podpis přebírájícího! Řešit přes policii, chyba není u vás, pokud máte k tomu daný doklad. A pak dále na aukru je myslím cca posledním rokem funkce -garance vrácení peněz- pokud to vy jako prodávájící nemáte aktivováno, je to jen vaše komplikace.

hodnocení

2x

Doporučený balík vydá ČP adresátovi jen po předložení osobního dokladu a číslo dokladu si zaznamená. Obraťte se na ČP ať prokáže komu balík vydala (pokud by pošta balík ztratila, odpovídá jen do výše 1180 Kč). Pak půjdete na Policii ČR s tím, že jste se stal obětí pokusu o podvod ve výši 28 tis. Kč (nemáte své zboží a ještě chce vrátit peníze). Policie skutečného příjemce podle č. dokladu dohledá. Je-li to kupující pak jde o podvod a Vy máte v telefonu jako důkaz jeho komunikaci. Jen tak mimochodem, mám dojem, že si tu z nás děláte šoufky, už dlouho jsem neviděl někoho takhle prznit češtinu !

jiri*
hodnocení

omlouvám se za můj česky jsem cizinec.

makk
hodnocení

1x

Reklamujte doručení zásilky u pošty. Pokud byla pojištěná nebo aspoň poslaná doporučeně a nemají doklad o tom, že to adresát převzal, zaplatí pošta škodu.

Doporučený dopis je pojištěný jen na cca 600 Kč

hodnocení

1x

Jednoznačně-vy jako prodejce to řešte přes aukro, a příjemce zásilky na poště!

Jinak pokud jste toposlal jen jako doporučenou zásilku bez udání ceny 14 000kč a bez pojištění asi budete mít smolíka a pak podat TO na neznámého pachatele (pošta+ dotyčný doručovatel co nedodal kam měl dodat !Pak ale asi budete muset prokázat skutečnou cenu prodávaného zboží!

Nic jiného v tom nevymyslíte!

orion*
hodnocení

0x

Je třeba podat reklamaci u České pošty, tu může podat odesílatel i adresát. Pokud ČP něco zvojtila, je nutno požadovat náhradu škody, a tam pak záleží na tom, jak byl balík pojištěn. Pro takto drahou zásilku jste měl zvolit jiný typ služby než doporučený balík, třeba balík do ruky.
ct24.ceskatelevize.cz/...

jiri*
hodnocení

Kupující viděl kolik stojí zboží , a nic ne napsal bych my to poslal třeba cením psaní. Je mi divné ze doporučenu zásilku hodila paní do schránky a ne vrátila v depo. A také ne chápu jak mu muže to se schránky někdo ukrást. Já vidím to tak: kupující musí napsat TO na Policii ČR aby prošetřila doručeni zásilky.

guma
hodnocení

0x

Zavolejte na dodací poštu a zeptejte se kdo zásilku přebral. Musíte znát podací číslo.

Nechápu, proč jste kupujícího neinformoval o odeslání zásilky s podacím číslem a s odkazem na sledování pošty, aby mohl zásilku sledovat.

Potom reklamovat. Nikdo Vám 14000 Kč z pošty nedá, když jste zaslal jako doporučený dopis - pošta plní asi do 850 Kč nevím přesně. Případně řešit z poštovním ombudsmanem. ceskaposta.cz/...

Asi mu budete muset vrátit 14000 Kč.

jiri*
hodnocení

Podaci lístek mám. Byl informován. Pan ne zvolil metod odeslání třeba cení psaní. Proč až ukradli od jeho schránky balík , musím platit já?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]