Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nástup k policii a plat

Od: ika odpovědí: 5 změna:
Zdravím,
už delsi dobu uvazuji, ze nastoupím k městské policii, ale odrazuje mě od toho plat. Náborový příspěvek se vyplácí až po 6 měsících při podepsání smlouvy na neurčito a na začátku po dobu těch 6 měsíců, z nichž 3 měsíce je rekvalifikační kurz, při kterém pobírá uchazeč 5. platovou třídu, tedy 18 400 hrubého.
Je tohle reálné? Vždyť z toho nejde nic poplatit. Pro absolventy po škole, co nic nemají a žijí u rodičů, asi dobrá věc, ale pro dospělého člověka, co má rodinu nebo i žije sám celkem nereálné.
Mám byt s nájmem, platím auto, pojistku. Výdaje mám třeba 13 000 a půl roku mám žít z 15 tisíc?
Proto se nedivím, že se tam nikomu nechce a stále doplňují stavy. Plat po nástupu hezký, benefity také, ale na úkor toho, že půl roku budu bez peněz a nebo budu žít z úspor?
Můžete mi trochu vysvětlit tuhle logiku? Kdybych byl po škole, tak prosím.
Sice nabízí hrazené ubytování po dobu zácviku, ale když už máte svůj život a bydlení?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Píšete, že první 3 měsíce je rekvalifikace. Kdybyste chodil na jakoukoliv jinou, tak vám nikdo nedá ani korunu. Takto budete mít aspoň těch 15 tisíc. Holt budete muset sáhnout do úspor. Já si dělala dokonce dvě rekvalifikace za sebou, takže bez peněz jsem vydržela půl roku.

Jakmile přečkáte půl roku, tak pak už to bude dobrý. Manžel od kamarádky je u MP a mají se velmi dobře.

tabletka*
hodnocení

2x

Vzhledem k tomu, že městská policie je světu asi tak platná jako celníci, je patnáct litrů měsíčně za rekvalifikaci až až. Už jen ten vstupní materiál. Náborový příspěvek až při podepsání smlouvy na neurčito - no bodejť, budou rozdávat prachy těm, co si za týden rozmyslí, že je to vlastně nebaví (a peníze si nechají, vykopat to z nich zpět bude nemožné), pracovní náplň záhadná ( v Libni jsem nepotkala za čtyři roky jediného MP na ulici, z auta vůbec nevylézají a cokoli by měli dát do pořádku odmítají s tím, že "to nemáme v popisu práce a nemáme kompetence", což se týká i věcí typu ...válí se tu na zastávce tři vožralí bezdomovci.

Takže za mne jsou zadarmo drazí.

ika
hodnocení

Doplním, že pokud bych měl partnerku, tak ve dvou jeden menší plat jde, ale samostatně nebo v rodině s dětmi opravdu ne.

domino
hodnocení

0x
Popravdě tohle taky nechápu a věřím že se tam moc lidí nehlásí za tuhle už ani ne almužnu ale za nic.
Chápu že něco ředitele MP něco stojí vás zaškolit ale tohle?
Pro živitele rodiny nemyslitelné.

jan23
hodnocení

0x

Proč nejdete ke státní policii?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]