Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prodávám něco do zarančí, konkrétně do Francie. Vyptal jsem si platbu předem na PayPal. Dnes mi došly dva emaily viz. obrázky. Moc tomu nerozumím, nikdy jsem to ještě nedělal. Může mi prosím někdo poradit co teď po mě chtějí a jak to mám udělat? Jestli to chápu správně, tak peníze na účet mi dojdou, až kupující obdrží číslo balíku.
Děkuji
Právě proto jsem to dal sem. Dokud nebudu mít víc info a potvrezené, že nejde o podvod, teprve něco pošlu.
Tohle jsem se teď dočetl na ofiko webu paypal:
Uses impersonal, generic greetings, such as "Dear user” or "Dear [your email address].”
Emails from PayPal will always address you by your first and last names or by your business name. We never say things like "Dear user" or "Hello PayPal member.”
Na obrázku jde vidět že mě oslovili "Dear Daniel ********"
Je to podpod, ještě počkám, na více vyjádření, ale už tomu nevěřím.
A co jsem se teď díval, i ten tvar emailové adresy je podezřelý. Oficiaální emaily od PayPal nepoužívaji pomlčku jako zde service@paypla-verifies. Co jsem se díval tak u všech mailů používa paypal tečku. service@intl.paypal
Vypadá to podezřele. Rozhodně bych balík neposílal dříve, než se mi peníze objeví na účtu. A co poslat dotaz na paypal zákaznickou linku (snad něco takového mají)?
Je to rozhodnuté nic neposílám. Emaily jsem přeposlal na jejich mail, který se těmito podpody zabývá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.