Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posílání balíku do zahraníčí, platba přes paypal

Od: danielll odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

prodávám něco do zarančí, konkrétně do Francie. Vyptal jsem si platbu předem na PayPal. Dnes mi došly dva emaily viz. obrázky. Moc tomu nerozumím, nikdy jsem to ještě nedělal. Může mi prosím někdo poradit co teď po mě chtějí a jak to mám udělat? Jestli to chápu správně, tak peníze na účet mi dojdou, až kupující obdrží číslo balíku.

Děkuji

Posílání balíku do zahraníčí, platba přes paypal
Posílání balíku do zahraníčí, platba přes paypal #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Jste si naprosto jistý, že nejde o podvod? Co je to tak zázračného, že to prodáváte až do Francie? Dával bych si pozor a něco poslal až když budou peníze doma.
danielll
hodnocení

Právě proto jsem to dal sem. Dokud nebudu mít víc info a potvrezené, že nejde o podvod, teprve něco pošlu.

Jj, nedůvěra je namístě:
banky.cz/...
idnes.cz/...
danielll
hodnocení

Tohle jsem se teď dočetl na ofiko webu paypal:

Uses impersonal, generic greetings, such as "Dear user” or "Dear [your email address].”
Emails from PayPal will always address you by your first and last names or by your business name. We never say things like "Dear user" or "Hello PayPal member.”

Na obrázku jde vidět že mě oslovili "Dear Daniel ********"

Je to podpod, ještě počkám, na více vyjádření, ale už tomu nevěřím.

hodnocení

3x

Paypal ziadnu sluzbu typu "dobierka " neponuka. Jasny pokus o podvod.

re4zon
hodnocení

2x
Uz jste nekdy videl platebni platformu, ktera by podminovala pripsani penez nejakym cislem baliku? Tohle je podvod jak z katalogu. A ze se podvodnici naucili pouzivat jmeno, aby vypadali duveryhodneji, neni nic divneho. Trosku bych si s nim pohral a nacpal mu nejake neexistujici cislo baliku a pak na nej tlacil, at kouka navalit penize. Kdysi jsem takhle nejakeho africana tahal za fusekli tyden a sledovat jeho rozzurenost kdyz mu to konecne doslo stalo za to *smich*

danielll
hodnocení

A co jsem se teď díval, i ten tvar emailové adresy je podezřelý. Oficiaální emaily od PayPal nepoužívaji pomlčku jako zde service@paypla-verifies. Co jsem se díval tak u všech mailů používa paypal tečku. service@intl.paypal

orion*

Vypadá to podezřele. Rozhodně bych balík neposílal dříve, než se mi peníze objeví na účtu. A co poslat dotaz na paypal zákaznickou linku (snad něco takového mají)?

danielll
hodnocení

Je to rozhodnuté nic neposílám. Emaily jsem přeposlal na jejich mail, který se těmito podpody zabývá.

jirib
Asi je tajné co prodáváte a jen pro příklad na jakém inzertním portálu inzerujete.
Ať kupující pošle peníze na normální bankovní účet,pak můžete řešit odeslání,třeba taxíkem...

hodnocení

0x
Řekl bych, že jste další ze stovek lidí v hledáčku toho podvodníčka. Mimochodem, jakou vzácnost pan Himmat Saund (typicky francouzské jméno) kupuje?Sám bych dnes vše prodával i v čr nejlépe osobně, popř až po zaplacení předem či dobírka(náklady by dobírku předem). Přece nemůžete poslat zásilku s tím, že peníze údajně přijdou až po odeslání.

hodnocení

0x

pokud nepordavate přes ebay daval bych si opravdu pozor peníze by jste nikdy neviděl

ta domena u přijeti platby je divna

hodnocení

0x

Vy skončíte s vyluxovaným paypal účtem. Nikdy se takto platby nedělají na paypalu, nechte to být a máte klid!;) Až mám připsané peníze na svém účtu, tak teprve potom odesílám zakoupené zboží! Nějaké rady ze strany kupujícího ohledně platby mne nezajímají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]