Nejste přihlášen/a.
Je možnost když si to zaplatím být po očkování 1 den v nemocnici pod lékařským dohledem? Kolik to tak může stát? Děkuji za odpověď . Chci se nechat očkovat ale jen jestli budu do druhého dne v nemocnici pod lékařským dohledem kdyby mě bylo zle.
To je naprosto zbytečné. Po každém očkování miliony lidí zůstaly na půl hoďky v čekárně a pak šli domů, cestou nakupovali nebo jeli na kole. Pokud někdo byl po očkování unavený a nebo se cítil chřipkově, tak to nebylo hned první den, ale další dny! A to prostě k očkování patří. To si tělo tvoří protilátky. Pro případ horší reakce mějte v mobilu kontakt na svého lékaře nebo nemocnici.
I kdyby to šlo, mnohem bezpečnější je být doma, nejlépe ve společnosti hezkého, statného ošetřovatele. V nemocnici, kde se personál stará o skutečně nemocné by si vás nikdo ani nevšiml, takže byste tam pravděpodobně, dominičko, umřela zcela bez povšimnutí. Doktor by vám u postele jistě neseděl a preventivně vás na sledovací přístroje nenapojí, ani kdybyste byla Helenka Vondráčková.
Zeptejte se své praktické doktorky, jestli něco takového je možné, ale já o tom pochybuji. Jediné nebezpečí, které vám hrozí ihned po očkování, je alergická reakce na vakcínu. Je to velmi vzácné, i ve větším městě se ty případy dají napočítat na prstech jedné ruky. Od toho máte v očkovacím centru místnost a dohlížejícího lékaře, tam půl hodiny posedíte, můžete tam sedět klidně do večera, ale případná alergická reakce se vyvine do té půlhoďky. Kdyby něco, tak vás tam ihned ošetří a kdyby vám bylo zle, tak si vás nechají v nemocnici na pozorování.
Zdravím. Jestli vám bude zle nebo ne, to vám nikdo dopředu zodpovědně říct nemůže. Kdo tvrdí, že vám zle nebude, lže. Nemůže to vědět. My máme v rodině a okolí dost "případů", kde to dopadlo velmi zle. Přesto bych si nikdy nedovolila vám říct, že dopadnete taky tak. Je to prostě sázka do loterie. Ale být 1 den v nemocnici vám bude k ničemu. To se projeví maximálně svědění či zarudnutí v okolí vpichu, které brzy odezní. Ty skutečně špatné reakce se (u nás) začaly projevovat až po cca 12 hodinách a pozdědji. Ale na vašem místě bych si nejdříve nechala udělat testy na protilátky. Pokud jste již covid měla (a nemusela jste to ani pocítit), budou vám nějaké protilátky zjištěny. A ta část odborníků, kteří neprosazují vaxinaci za každou cenu, říká, že když si vaše tělo poradilo s covidem již dříve, poradí si zas. Rozhodnete-li se pro dávku (1. 2. 3. 4...) domluvte se předem s vaším lékařem a buďte s ním ve spojení. Budete tak klidnější. Ida
Pro @petera. Psala jsem tu detaily už dřív. Ale to, co mě nejvíc trápí: naše babička následující den po očko přestala chodit a prakticky nevidí +ztráta chuti a čichu, po 2. dávce ztratila cit v rukách od zápěstí po konečky prstů – nezapne si ani svetr; je to od dubna, nic se nezlepšilo, kamarádka – arytmie srdce, brnění v obou nohách, ztráta čichu (chuť se vrátila), manželův kolega – arytmie srdce (ta zůstala) + zápal mozkových blan. Další postižení jsou jen známí z okolí. Takže bezpečné to rozhodně není (ani kdyby to byli jen tito nán známí lidé), toto žádné opravdové očkování, myslím si, nesmí způsobovat. Ida
Tohle mne vždy pobaví, kolik lidí se objevuje různě na netu, kteří mají příbuzné či známé, jenž po vakcíně dopadli "velmi zle". Důvěřivý člověk pak může propadnout obavám, že vakcína je nebezpečná, dokonce snad nebezpečnější než sám virus. Ale jak už to tak u těchto "zaručených" zpráv bývá, skutečnost je úplně jiná.
Presne tak, vzdy to je "vela pripadov" a namiesto presnych informacii je to "velmi zle". Uvedte detaily ! Kolko ludi, ake problemy, ci to je hlasene na urad pre kontrolu lieciv, ako on uzavrel vysetrovanie ...
Moje kolegyně, sedmdesátosm let, po první dávce ji bylo velmi zle. Do týdne ležela na JIP s embolií plic. Jinak je to zdravá dáma, která i ve svým věku makala. Po tomto už se bohužel nevrátila, protože má dodnes problémy.
Známej, třicátník. Po první dávce několika denní horečky přes 40, taky skončil ve špitále na kapačkách.
Další známej, necelých 40 let. Po druhé dávce tinitus a pak přestal slyšet na jedno ucho. Už je to pár měsíců a sluch se mu nevrátil.
No a pak plno pro mne neznámých lidí, které potkávám na rehabilitacích co si stěžují, že se jim problémy zhoršili po očko.
No, a otec mého kolegy, přes 85 let, očkován mezi prvními, tehdy ho museli odvézt na JIP, kde si tři dny poležel. Druhá dávka bez problémů, udržovací jakbysmet. A dědek je pořád zdravej, covid nedostal, následky nemá, ač trajdá mezi lidmi jak se mu zachce.
Sto lidí z mého okolí, očkovaní, nikdo žádné potíže ( včetně mě). V práci jedna antivaxerka, vypráví s oblibou, jak v Anglii každý týden zemře po očkování tisíc lidí (doslova). Jak to ví netuším, neumí anglicky ani pozdravit.
Takže asi tak to vidím já.
Já mám také pár známých, o covidu se samozřejmě bavíme a od nikoho jsem neslyšel, že by osobně znali někoho, kdo měl po vakcíně vážně poškozené zdraví. Mluvím jen o lidech, které osobně známe, potkáváme, nikoliv o nějakých povídačkách, ty jsme samozřejmě slyšeli také. Buď tedy z nějakého neznámého důvodu máte mezi známými mnoho jedinců choulostivých na covid-vakcínu, a nebo prostě jen lžete.
. . .
Stav ČR ke dnešnímu dni
. . .
Databáze EudraVigilance: počet případů úmrtí, u kterých je podezření, že by v tom mohla mít prsty vakcína .. 129
. . .
Poznámka:
V počtu úmrtí jsou zahrnuty i případy úmrtí na infekci virem SARS-CoV-2, ke kterým došlo po aplikaci první nebo druhé dávky vakcíny. Dost dobře nechápu, proč to do toho zahrnují, velmi to zkresluje, počet úmrtí ryze vinou vakcíny bude nepochybně nižší.
. . .
Celkový počet mrtvých, kteří zemřeli s infekcí virem SARS-CoV-2 .. 35 401
. . .
Já myslím, že kdo má IQ aspoň delfína, tak si z těch statistik udělá správný obrázek.
Kdo má z vakcíny strach, tak ho nejspíš nepřesvědčí naprosto nic a je zbytečné na něj reagovat, pokud ovšem nešíří nebezpečné drby.
@idanova
A jste si jistá, že všechno to co popisujete způsobila vakcína? Tohle je opravdu divné. Ztráta chuti a čichu se objevuje při covidu, čtu poprvé, že by to někdo měl mít po vakcíně.
Naočkovaných lidí je už přes 6 milionů, tito lidé si nesou své zdravotní problémy z minula, je naprosto logické, že v tomto množství se vyskytují infarkty, mrtvice, lidé umírají. Toto by se dělo i bez vakcíny, bohužel někdo má tendenci veškeré zdravotní problémy očkovaného člověka svést na vakcínu, jako kdyby bez vakcinace byl zdravý jako řípa a žádný infarkt mu nehrozil.
orion, většina odpůrců mají někoho známého, kteří mají, nebo měli problém. Že v mém okolí se nikdo takový nevyskytuje.?Že moji známí nemají nikoho v okolí s postižením po injekci?
Nikoliv, že by nedostali Covid, ale vždy bezpříznaků. Jen jeden z této poradny, byl 2x očkován a stejně skončil v nemocnici.
Janssen je stejně jako Vaxzevria (AstraZeneca) vektorová vakcína. U těch se vedlejší účinky projevují o něco častěji, manželka kolegy měla druhý den po očkování vysoké horečky a celý den proležela, ale 3 den už byla OK. V současné době se používají hlavně mRNA vakcíny (Pfizer, Moderna). Po nich je nejčastější problém únava, někdy i silná, že člověk celý den proleží. Nikde jsem nečetl, že by protilátky po prodělání covidu byly kontraindikací pro očkování, ale samozřejmě každý jsme jiný a způsobit problém to asi může. Ti co covid prodělali mají srovnatelnou, často i lepší imunitu než očkovaní, nejlepší imunitu mají ti co prodělali a byli očkováni, ti se ve statistikách hospitalizací vyskytují výjimečně. Ovšem imunita se vztahuje na současnou variantu delta, proti omikronu to už tak jisté není, uvidíme.
vy se modlete, abyste nikdy nemuselo zatěžovat nemocnici - ničím. Koneckonců celý váš život je dobrovolný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.